Itt nem arról van szó, hogy tuningolva nem működik jól és nem egy kártyára alapozom a véleményem!
Volt egy Gigabyte HD4850-es videokártyám, ami hdmi-n át nem volt képes normális képet produkálni egy LG lcd tv-re egy philips-re igen, de ott meg kb 3 percenként elment a kép és inverz színekkel jött vissza! Más kimenet jól működött.
Visszavittem garba egy hónapot ültek rajta majd egy erős hangnem váltás után kicserélték.
Mivel már nincs 4850 így ráfizettem majd 5000-ret erre a csodára.
Na most, a régi kártya és az új kártya is csinált érdekességeket azért mert bepipáltam az overlocked módot a ccc-ben. A régi időnként belassult, az új meg ugye a második monitoron csinál érdekességeket (ja és csak 2 monitort használok nem hármat) Szerinted ez nem az ati hibája?
A másik abban a fantasztikus ccc-ben lehetett régen hdmi kimenetnél kicsinyíteni a képet, mert alapból kisebb kép jelenik meg (nem tudom miért) így szükség is volt a funkció, hogy nullára lehessen állítani, ez az újabbakban nincs benne, de ugyanúgy kisebb kép jelenik meg alapból. Ez is az eszükre vall.
Persze lehet, hogy erről a gyártók is tehetnek pl a Gigabyte, akinek az 5750-esén nem működik a powerplay funkció, viszont van új bios felraktam, most meg más bugja van
Szóval elvárom, ha kib@szok egy csomó pénzt, akkor működjön is az a szar amit vettem ne csak mindig egy újabb bugot kelledjen megoldanom, és nem érdekel hogy ezért a kártya "gyártója", vagy az ATI a felelős!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Mushroom
(tag)
A másik abban a fantasztikus ccc-ben lehetett régen hdmi kimenetnél kicsinyíteni a képet, mert alapból kisebb kép jelenik meg (nem tudom miért) így szükség is volt a funkció, hogy nullára lehessen állítani, ez az újabbakban nincs benne, de ugyanúgy kisebb kép jelenik meg alapból.
Ha kisebb a kép akkor mit akarsz rajta még kicsinyíteni ? Nem nagyítani? Ezt próbáltad már [link].
Az élet kegyetlen .
Senki nem tud semmit, vagy csak a nagy 5750/5770/4870 vita miatt nem válaszoltok... 
Köszi.

Johnny001
(senior tag)
Hi!
Köszi a választ!
Akkor még nyárig van idő bőven kigondolni, aludni rá egyet, hogy mi legyen 
Végülis tényleg meg lehet fogni a memót!
By.: Johnny
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893 Hőfényképezés, épületdiagnosztika www.dolen.hu TermészetBÚVÁR www.tbuvar.hu, Johnny001 dolen.atw.hu

rocket
(PH! kedvence)
Egy szoval nem mondtam a drivereik tokeletesek, nem tudom minek keverted ide a HD4850-et amikor nem volt szo rola, arrol a problemakrol beszeltem amit leirtal.
"A régi időnként belassult, az új meg ugye a második monitoron csinál érdekességeket (ja és csak 2 monitort használok nem hármat) Szerinted ez nem az ati hibája?"
Leirom egyszerubben 2+ monitor = 2 vagy tobb monitor 
Egyebkent lenyegtelen mert ezt irtad:
"De amint elkezdem húzni ezzel az MSI progival ugyanúgy buzul az egyik monitoromon a kép!"
Innentol ez a "hiba" a kutyat nem erdekli.
"Szóval elvárom, ha kib@szok egy csomó pénzt, akkor működjön is az a szar amit vettem ne csak mindig egy újabb bugot kelledjen megoldanom, és nem érdekel hogy ezért a kártya "gyártója", vagy az ATI a felelős!"
Teljesen jogosan varod el, de ami nem a driver, es az AMD hibaja azert nem oket kell szidni, es te ugye ezt tetted mindket problemad kapcsan:
"Egyébként elképesztő, hogy milyen jó kártyákat tud csinálni az ati és milyen szar drivereket írni hozzá. Ezen nem ártana, ha változtatnának, mert ez már felháborító!"
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."
Szerintetek érdemes lecserélnem a HD4850-et egy HD5750-re ?
Topicra termett tisztek tisztogatnak

rocket
(PH! kedvence)
Ha a jelenlegi, es a kozeljovo teljesitmenye az elsodleges szempont akkor nem erdemes.
Ha a DX11, es a kisebb fogyasztas szamit neked akkor erdemes.
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."
Köszönöm gyors válaszod
Olvasgattam teszteket és kb egyen rangúnak tekintették a HD4850 és HD5750-et csak mondom kikérem vkinek a véleményét aki jobban benne van a dolgokban 
Topicra termett tisztek tisztogatnak

gyiku
(PH! kedvence)
Sajnos azt nem tudom hogy jó e rá Zalman VF-1000 de itt meg tudod kérdezni.
[link] 
http://terkeph.hangya.net/#47.676253276991204+19.52098846435547+12+p

hajbel
(senior tag)
Szivesen! Azt hiszem, ez a legjobb amit tehetsz. Pubszon felvetése sem rossz, mármint a későbbi CF lehetősége, bár ehhez jó lap is kell. Az 5770 CF-ben messze jobban a tesszellál, mint egy 5850, de lehet, hogy még az 5870-nél is jobb ebben a tekintetben. Szerintem jelenleg drága a 4870-hez viszonyítva, ezért valószínűleg én is kivárom a tavaszt.
[ Szerkesztve ]
Against mod€rn football
Ez elsőre sima referenciamodellnek tűnik
LG Optimus 7 :)

Mushroom
(tag)
Igen erre gondoltam
Azért írtam, hogy kicsinyítés, mert a legnagyobb beállítható érték 0, és az én tv-men ez is a normális képméret tehát gyakorlatilag kicsinyítésre használható, legalább is nálam.
Jól eldugták én meg se találtam, biztos bennem van a hiba
@Rocket:
Azért írtam le a 4850-es problémát is, hogy nem csak egy problémám van az ati kártyákkal. Minden esetre lehet, hogy tényleg nem az ATi hibája ezek a hibás működések, hanem a Gigabyte-é, mert mind a két kártya az. Nem is értem miért raknak rá saját biost, ha referencia kártyákat adnak el, mondjuk a hűtést is lecserélték, de az legalább fasza. Lehet inkább Saphiret
kell venni, csak arra 1 évvel kevesebb gar van, bár lehet annál nem is kell
Ja és nálam a 2+ az a kettőnél több
Egyezzünk ki egy döntetlenben

elleen
(újonc)
Üdv mindenkinek!
Nem volt időm mindent elolvasni ezért nem tudom, hogy ilyen probléma felvetődött e, bocs.
5770 videókártya i5 proci stb. W7 Ultimate 64 bit, mikor próbálom a gép teljesítmény-indexét kiszámíttatni, akkor a számolás közben lefagy a Windows. Ameddig videókártya drivere még nincs telepítve, addig a többi eszköz paraméter-indexét szépen kiszámolja (7 fölötti számok)
Próbáltam a kártya honlapjáról is leszedni az utolsó derivert és telepíteni, de ugyanaz.
Mi lehet a gond?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Emelt órajelekkel, ugyebár...ha elolvastad a szöveget is alatta...így másodikra... 
primus inter pares

cintula187
(senior tag)
Engem furdal a kíváncsiság, hogy pl. itt is meg más oldalak hardwerteszjeinél a képeken úgy látom ,hogy DVI-DSUB átalakítóval vezetik ki a képet a vga-kból. Ezt miért teszik?
You say Lady Gaga, I say Dash Berlin You say Hannah Montana, I say Chicane You say Owl City, I say Above & Beyond You say Jonas Brothers I say Markus Schulz You say Justin Bieber, I say Armin Van Buuren
Miből gondolod, hogy így tesztelnek? Elcsíptél egy ilyen képet? Én sose figyelek ilyesmit.
Szerintem van DVI-os monitor a tesztlaborban, de ha mégsem, akkor épp ez lehet az oka az átalakításnak, hogy nincs.
Nem hiszem, hogy különösebb oka lenne ezen kívül.
[ Szerkesztve ]
PH semleges
Jah, hogy olvasni is kéne...
Ezért azért gondolom komoly felárat kérnek...
LG Optimus 7 :)
Gondolom a keresés helyett sokkal egyszerűbb volt szidni az ati drivert
. Ez egyébként akkor is nagyítás, de mindegy.
Az élet kegyetlen .
wundertreiber 9.12 - hát nem erre számítottunk...
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

andras888
(tag)
giga-byte 5750-es vga-n szeretnénk bios frissíteni, mert az új biosba van energia takarékos mód, de fogalmam sincs hogy kell, már letöltöttem, kibontottam és mit csináljak vele??
"Soha nem akartam olyan klubhoz tartozni, amelyik elfogadott volna tagjának."

gyiku
(PH! kedvence)
giga honlap, vga @bios letolt, frissit, orul.

andras888
(tag)
azt írja h ez a verzió nem kompatibilis a windows verziójával 64bit es win 7 em van

FPSTunker
(fanatikus tag)
Eddig is gondoltam(tuk), hogy urban legend ez a driver, szal én nagy reményeket nem is fűztem hozzá.
Ezt be is bizonyítottátok, gratula jó kis teszt lett. 

gyiku
(PH! kedvence)
akkor winflash

andras888
(tag)
critical file missing. please, download and run video bios flash files again
ezt írja ki
am kösz h segíteni próbálsz 

tjokai
(fanatikus tag)
ASUS EAH 5770 1GB DDR5 - 38.900ft!!! Ilyet kaptam ma garanciában a HD4870 1GB helyett, állítólag teljesítményben 5-7%-al jobb
!!!Csendesebbnek csendesebb az már biztos 
[ Szerkesztve ]
Nagy a pangás a hardverpiacon :/

andras888
(tag)
most mennem kell majd még probálkozom és írok ha nem megy

tjokai
(fanatikus tag)
Vki tud róla esetleg többet mondani(EAH 5770 1GB)?Megbízhatóság,stb...
[ Szerkesztve ]
Nagy a pangás a hardverpiacon :/

cowboy_bebop
(őstag)
Butaság a "Catalyst 9.12 will unlock the power of the HD5000 series" mondatot a teljesítményre érteni.
ATI Catalyst 9.12 Windows 7 Driver Analysis
Amúgy van már normális BIOS editor az 5770-hez? Főleg a venti szabályzás szerkesztésére gondolok.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

hajbel
(senior tag)
Ez nem jó, mert az elcseszett 9.11-hez mérik az új drivert.
Against mod€rn football
5-7%-al gyengébb, mondjuk így inkább. A statisztikák által az ASUS az egyik legstabilabb VGA. Az 5770-nek több az extrája(DX11, Eyefinity stb), halkabb, sokkal kevesebbet eszik.
Szvsz az a nem sok sebességkülönbség megéri a többi extrát, sztem jól jártál. 
http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

gézu
(őstag)
Akkor hogyan fordítanád ezt a mondatot?
“Commutare necesse est!”

rumkola
(PH! kedvence)

SzalaiG
(PH! addikt)
Érdemes 4830-ról ide felváltani?
Még Xp-t használok. Konfig az adataimnál.
"Ne félj, csak higyj" Márk 5.36.
Felbontástól is függ, mondjuk a procid a mostanihoz sem sok.
Az élet kegyetlen .

SzalaiG
(PH! addikt)
Ok. Köszi a gyors választ.
Milyet vegyek helyette? Mit ajánlasz?
Xp-hez talán felesleges, de jó kis kártya.
Nem válaszoltál, mekkora a felbontás ?
Az élet kegyetlen .
de könyörgöm, akkor mire kell érteni? 
Oliverda: igen, így könnyű javulást mutatni, hogy előtte kiadunk egy sz*r drivert 
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

castiel
(senior tag)
azért más is jött az új driverrel:
teljes OpenCL támogatás
az Eyefinity konfigurációk tulajdonosai ezentúl CrossfireX támogatáshoz is juthatnak - (azért mondjuk meg ez már tényleg unlock the power.. ezzel hatalmas teljesítmény szabadítható fel! persze akinek ilyen van..)
ezen kívül hibajavítások játékokhoz meg szintetikus tesztekhez meg pár bug javítás..
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/

genius91
(lelkes újonc)
Hát jó kis darab. Ha Rev 2.0-t vettél akkor az biztos jó. Tuningba tuti jó... 1ghz fölé lazán elmész... Azt nem mondanám,hogy gyorsabb,de talán egy szinten vannak. Amúgy semmivel sem jobb mint pl egy XFX,csak hát ez mégis Asus..
Boldog Karácsonyt all! 
Üdv.: Norbi
az OpenCL szép, de jelenleg értéket nem képvisel.
az eyefinity-s cucc valóban elkerülte a figyelmemet - pontosabban eddig fel sem merült bennem, hogy CFX + eyefinity nem megy együtt
de OK, ez tényleg + value.
És hogy lehet megnézni hogy az enyém melyik verzió?
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

genius91
(lelkes újonc)
Tojás alakú hűtő van rajta,vagy burkolt az egész?
Ha tojás akkor a 2. kiadás(Jobb) ha a burkolt akkor gyengébb hűtésű,de viszont ott vannak a memóriákon is hűtés a rev 2-nél meg nincsenek... bár nem is kell sztem... a Rev 2-nek jóval jobb a hűtése amúgy.
[ Szerkesztve ]
Tojás alakú. Szvsz akkor ez lesz a 2. rilíz.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

genius91
(lelkes újonc)
Bár nézem... Athlon X2 4400+-od van... hát az sztem gyorsan cserés mert eléggé visszafogja fogni a kártyádat.

SzalaiG
(PH! addikt)
1680*1050