Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#851) Abu85 válasza rocket (#848) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az AVP lesz az első olyan játék, ami natívan DX11-re készült. Az a legalább két év 2010 februárban itt lesz. Az eddig bejelentett játékok közül a többi cím kiegészítések útján támogatja a DX11-et, de nyilván natívra módosítani a támogatást menet közben nehéz lett volna. Meg lehet itt érteni a fejlesztőket, az idő őket is szorítja, már a Dirt 2-be az a pár effekt plusz három hónapot jelentett a DX10.1-es kódhoz képest. Persze ez alatt a három hónap alatt gyakorlatilag minden post-process effektet átírtak pixel shaderről compute shaderre, ami mindenkinek előny. :)

gyiku: Lehet látni a játék közben is. Ha sok autóval versenyzel a pályán, akkor durván jól néz ki a vízfelület, amikor előtted áthaladnak rajta.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#852) Tody56 válasza gyiku (#844) üzenetére

Tody56
(senior tag)

Huuu...
Látod erre nem emlékeztem, pedig nem is volt régen atim :DDD

www.pcvizhutes.hu

(#853) rocket válasza Abu85 (#851) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

En jatekrol irtam, az AVP Crysis szintu techdemo lesz, 100x kisebb hype mellett, es hasonlo "jatszhato" framekkel.
Nem szabad azt gondolni, hogy az AVP lesz az AMD Szent Gralja, mert akkor utolag megint csak a magyarazkodas marad ;)

Szoval lesz vagy 2 ev (sot talan tobb is, minden a konzolokon mulik) mire felhasznaloi oldalrol nezve tortenik valami igazi a DX11 kapcsan, addig meg majd lehet fujni a 2 fele verziot mint anno a Far Cry SM3.0, vagy a Crysis eseteben tortent, egyik oldalrol hudekiraly, a masik oldalrol meg nem is latni kulonbseget, vagy ha megis 20 frammel fut cserebe :)

"Lehet látni a játék közben is. Ha sok autóval versenyzel a pályán, akkor durván jól néz ki a vízfelület, amikor előtted áthaladnak rajta."

Az rohadt jo lesz majd amikor egy hullamocska miatt 50 fps atlagrol 20 fps-re esik a teljesitmeny, persze remelem tevedek :)
(NFS:Shift ugrott be, nagyon durva, hogy egyedul mesz 60-70 fps van, elotted vannak akkor meg palyatol fuggoen 12-30.)

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#854) Abu85 válasza rocket (#853) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én nem szoktam egy játékról előítéletet alkotni megjelenés előtt. A Crysist szerintem csak azért tartják techdemónak, mert baromi nagy lett a gépigénye, de mint játék ... jó nem a legcsúcsabb, de tisztességes iparosmunka. A Warhead meg főleg, azon látszik, hogy magyarok csinálták. :))

Azért a játék az nem benchmark. Az Unigine Heaven esetében a csúcsra járatás volt a szempont. Egy játéknál azért az FPS is fontos tényező. :)

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#855) rocket válasza Abu85 (#854) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

"Én nem szoktam egy játékról előítéletet alkotni megjelenés előtt."

Ne vedd szemelyeskedesnek, de te vagy itt a no1 urban legenda kreator, jatekok kapcsan meg foleg ;)

"Azért a játék az nem benchmark. Az Unigine Heaven esetében a csúcsra járatás volt a szempont."

Tudom ezert irtam 20 fps-et, es nem 10-et ;)

"Egy játéknál azért az FPS is fontos tényező."

Igy van, de sok esetben latjuk ennek az ellenkezojet, szoval majd hiszem ha latom :)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#856) Abu85 válasza rocket (#855) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én sose írtam a játékok minőségéről. Csak szerváltam az infókat a PhysX és a DX10.1, 11 támogatásról. A minőség más lapra tartozik, abba nem is akarok belemenni, nem az én szakterületem. Majd a gamepod eldönti, hogy jó-e a játék, vagy sem. :D

Ennyire nem használhatatlan a tesszellátor. Alig fog a Dirt 2 alatt teljesítménycsökkenést okozni, sőt a Compute Shaderrel annyi sebesség is nyerhető, hogy a DX11 mód gyorsabb is lehet a DX10-nél. Az Unigine Heaven az detail tesszellálásra használta a rendszert, nyilván lehet ilyet is, de ezt játékban csak az AVP-ben látjuk meg. :)

(#857) rocket válasza Abu85 (#856) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Sajat esetembol kiindulva a DIRT2 fog erdekelni, viszont ahogy kozeleg a megjelenes, egyre jobban azt erzem, hogy a nesze semmi fogd meg jol DX11-es jatek lesz, es inkabb az AMD marketingeseinek tett/tesz majd jot, mint a felhasznaloknak.

(#858) vhunor válasza Abu85 (#856) üzenetére

vhunor
(senior tag)
LOGOUT blog

Azért az itthoni tapasztalataim alapján pl. egy HD 5770-nek rendesen odapakol a detail tesselation... Remélem, az AvP2-ben azért odafigyelnek a játszható framerate-re is a csinos alienpofik mellett.

(#859) Abu85 válasza vhunor (#858) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lesz egy medium és egy high opció is a tesszellátorhoz. :)

(#860) Lizzard válasza gbors (#839) üzenetére

Lizzard
(fanatikus tag)

Nos azért gondoltam a hűtőt lecserélni Musashi-ra, mivel mindenhol az olvasom, hogy terhelve már eléggé visít a gyári hűtés, a venti fordulatszáma felszökik az eléggé aggasztó 5000 RPM fölé, és persze a hőmérsékleti adatok sem valami megnyugtatóak ilyenkor... :Y

[ Szerkesztve ]

ASUS M4A785TD-V EVO×AMD Phenom II X2 550BE@X4 B50×AC Freezer 64 PRO×4 GB Mushkin Black DDR3 1600 Kit×2TB Hitachi SATAII×Sapphire HD4870 1GB Silent Efficiency×LG GSA-H12L

(#861) gbors válasza fsb1000 (#841) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hajbel, fsb1000: megmondom őszintén, szokásomtól eltérően ránézésre ítélkeztem az 5750 refhűtőjéről. ha csendes és jó teljesítményt nyújt, akkor mejjja kulpa, ki nem néztem volna belőle :)

Abu: nocsak, nem én vagyok az egyetlen, akinek tetszett a Crysis? :D

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#862) Abu85 válasza gbors (#861) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Há mi tagadás nem vót az olyan rossz gama, hogy techdemónak hívjuk. Valszeg 90%-ot én sem adnék rá, mert kimagaslóan nem volt jó, de pörgős és akciódús. 8x%-ot megérdemel. Vannak nála sokkal rosszabb játékok is. Techdemónak meg ott a Stormrise és a Darkest Of Days, na azok nem túl komoly alkotások. :D

(#863) vhunor válasza Abu85 (#862) üzenetére

vhunor
(senior tag)
LOGOUT blog

Darkest of Days techdemó? És milyen techet demóz, a hogyan-készítsünk-kritikán-aluli-játékot? :C Hiszen grafikailag is csapnivaló .

[ Szerkesztve ]

(#864) Abu85 válasza vhunor (#863) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

De van benne PissX. :))

(#865) Keldor papa válasza Abu85 (#862) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Warhead simán volt 90%+

(#866) vhunor válasza Keldor papa (#865) üzenetére

vhunor
(senior tag)
LOGOUT blog

Warhead qrta jó volt, a DoD esetében a Gametrailers review-ig jutottam el, pedig akkor még épp nálam volt a gtx 275.

(#867) dorkababa

dorkababa
(fanatikus tag)

kicsit off :DDD
shifteltem egyet Spa-ban,hát mit ne mondjak,2 körön át csak vigyorogtam,mondom ilyen látvány nincs is,ez maga a digitális orgazmus ;] :DDD :DD
kari 1680*1050en all high-on tartja a 45fokot süvítő 70% ventivel,szűrők nélkül max 70%-ig kilengő,átlag erős 60% GPU terheltséggel 3ghz cerka e3200vel :R

(#868) gbors válasza Keldor papa (#865) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a játék tényleg jobb volt, mint az alap Crysis, csak az a sok béna elnyújtott múúúúúvi ne lett volna benne...

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#869) Abu85 válasza gbors (#868) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Meg az a sok erőltetett beszólás. Bár voltak viccesek is. :D

(#870) tzsolesz válasza Abu85 (#869) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szia.

Lesz az idén 5750/70 teszt? :B

Vagy túl kínosat kérdeztem. :D

(#867) dorkababa "digitális orgazmus." Az igazi még is csak jobb. :K

[ Szerkesztve ]

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#871) gyiku válasza vhunor (#866) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

mind2 4k a tecsoban.

(#872) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

Availability of the HD5800 and HD5700 series better until the end of November - hurrá. Megin amikor vgat akarok venni :DDD

[ Szerkesztve ]

(#873) tzsolesz válasza gyiku (#872) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mindjárt itt a 6xxx-os széria, max megvárod azt. A 3-ast, és a 4.-est már kihagytad, az 5-ös meg nem olyan nagy durranás. ;] :DDD

(#874) gyiku Jaah, télleg, na meg most gondolkodok, hogy IGP-és 3xxx-ed is van. :Y

Nem hagytál te ki semmit. :N

[ Szerkesztve ]

(#874) gyiku válasza tzsolesz (#873) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

Teeeeeeeee. Kulonben is, 4850em volt vagy 2 napig :DDD

(#875) Bluegene válasza gyiku (#874) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

4850em volt vagy 2 napig miért nem tetszett? én már lassan másfél éve nyúzom mind a 800 (s)processorját :D

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#876) tzsolesz válasza Bluegene (#875) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az volt a baj, hogy nem volt valami jó. Gyári BIOS bugosat kapott XFX-éktől. :K

(#877) g.gergo válasza tzsolesz (#876) üzenetére

g.gergo
(senior tag)

Hogy nem volt vmi jó? :D Kifejezetten sz@ar volt. Én is kifogtam a ratyit, de visszaadták a pénzt. Nem bios, inkább vmi a memóriáknál ill. annak kezeleésnél lehetett vmi hatalmas hiba, bios update sem segített rajta.

[ Szerkesztve ]

(#878) gyiku válasza Bluegene (#875) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

5770 az en kartyam

(#879) cintula187

cintula187
(senior tag)

TI is azt veszitem észre hogy eléggé hiánycikk lett főleg az 5750-ből?

You say Lady Gaga, I say Dash Berlin You say Hannah Montana, I say Chicane You say Owl City, I say Above & Beyond You say Jonas Brothers I say Markus Schulz You say Justin Bieber, I say Armin Van Buuren

(#880) gyiku válasza cintula187 (#879) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

(#881) cintula187 válasza gyiku (#880) üzenetére

cintula187
(senior tag)

Olvastam. De már itt is érződik. Karácsony közeléig visszatartják hogy még nagyon elánnal csapjanak le rá a boltokban.

You say Lady Gaga, I say Dash Berlin You say Hannah Montana, I say Chicane You say Owl City, I say Above & Beyond You say Jonas Brothers I say Markus Schulz You say Justin Bieber, I say Armin Van Buuren

(#882) Pubszon válasza gyiku (#880) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De jó hogy itt feszít már lassan 2 hete a gépembe az 5770. :D
Ha jó lenne a lapom CF-be, idővel beütnék egy párját és akkor közel 5870-es teljesítménnyel bírna.
Na meg kíváncsiságból kipróbálnám CF-t. :K

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#883) zuchy válasza cintula187 (#881) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Nem, a TSCM még mindig nem gyűrte le a 40nm-s gondokat, új gyártósorokat telepítettek, de visszalépés lett belőle... :(

PC-STYLE.hu

(#884) fsb1000 válasza gbors (#861) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

A hűtő (azaz a borda része) nem egy nagy durranás az 5750-en, inkább azért olyan hűvős a GPU mert kevés hőt ad le.
A ventije nyilván "behangosodik" pár hónap múlva.

World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!

(#885) Tody56

Tody56
(senior tag)

Tegnap este sikerült feltennem egy vizesblokkot az 5770-re.
Még sok időm nem volt rá, de első tapasztalatok, hátha valakinek segít.
A gpu-n Zern blokk van.
A ramokra és a fetekre a zalman féle magasabbik süniket használtam.
A gpu felöli ramokon rajthagytam egyenlőre a gyári bordát.

Ezekre a hőmérsékletekre állt be a gép 1-2 óra nyektetés után.
Szoba: 21C
Víz: kb 26-27C (állandó)

GPU Idle: kb 30-32C
GPU load: kb 35-37C

Viszont ami talán a lényeg. Most , hogy lekerült a meleget árasztó hűtőborda, kiderült, hogy mi mennyire meleg. (én a fetektől féltem jobban)
A ramok mind 2 oldalon 1 óra szőrősfánk izzasztás után, nagyságrendileg 40-50fokosak lehettek. Kézmeleg, de még abszolút nem forró. Azt hiszem hosszútávra is beválalható. (Nagyon kevés a légmozgás a házamban).
A fetek nagyon kellemes meglepetést hoztak. Hűvösebbek mint a ramok. Ez engem nagyon meglepett. (ati 2900 és 4850ből indultam ki, ezek voltak az utolsó ati kártyáim)
Ha lesz időm, infrás hőmérővel kimérem a kártya részeit pontosan, hogy ne csak érzére mondjam...
Remélem tudtam segíteni... :R

folyt köv....

www.pcvizhutes.hu

(#886) Pubszon válasza Tody56 (#885) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezek elég durva hőmérsékletek, pozitívan. :D

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#887) gbors válasza fsb1000 (#884) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én nem is a GPU-t féltettem, hanem a VRM-eket meg a memóriát...
a ventihangosodás már csak extra feature :)

(#888) vhunor válasza Tody56 (#885) üzenetére

vhunor
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi az infókat, én speciel kb. ilyen hőmérsékletekre számítottam, pusztán az alapján, hogy 1-2 órás terhelés után a 4890-et szinte meg sem lehet fogni, szemben az 5770-nel.

(#889) Pubszon

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem lehet vhogy kiütni a CCC-ből vagy az MSI afterburner-ből az OC wall-t? :F

(#890) Tody56 válasza vhunor (#888) üzenetére

Tody56
(senior tag)

Abszolút korrekt eredménynek tartom, pláne, hogy egy abszolút nem drága kategoriás blokkal készült. Ez a 6-7fokos delta idle és load között teljesen korrekt.
Ami még nagyon szembetűnő, hogy a vízhőmérsékletre nagyon keveset dolgozik rá az 5770 a vgak-hoz képest.
Ugyan ezen radival és ventifordulattal, ha elindítottam a 8800gtx-et (előd) a szőrösfánkal, simán 3-4 fokkal felment a víz hőmérséklete. Itt kb 1fokot vagy max 2-t megy fel. Lényeges különbség, ami nyílván a fogyasztásból adódik, de ennek fsb1000 a nagy mestere. :B :R
A gtx javára legyen mondva, hogy azon full cover blokk volt, tehát ott elvitte a hőt a ramokról és a fetekről is a blokk.

www.pcvizhutes.hu

(#891) oliba válasza Pubszon (#889) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Próbáld ki a legújabb ATT-t. Azzal elméletileg nagyon jól megy már a feszemelés a Juniper szérián

(#892) gyáliSanyi

gyáliSanyi
(senior tag)

Sziasztok!
Egy 5770-eshez elég egy 400w-os táp? Tuning nélküli használatra!

coser.hu

(#893) vhunor válasza gyáliSanyi (#892) üzenetére

vhunor
(senior tag)
LOGOUT blog

Bőven.

(#894) Pubszon válasza oliba (#891) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem a fesz emeléssel van a gond, hanem a Mhz-ekkel. :D
Ki akad 960-nál a CCC miatt, mert ez a gyári korlát benne. :W
Tudom van egy másik program is ami engedi tovább, de nincs kedvem bajlódni vele, így egyszerűbb lenne.

(#896) XoZ válasza Pubszon (#889) üzenetére

XoZ
(fanatikus tag)

Ha jól értelmezem a leírást, az MSI Afterburner 1.4.0 beta már tudja a CCC limit fölé történő tuningot: [link].

Added configuration file switch allowing power users to unlock unofficial
overclocking codepath in AMD display drivers (similar to AMDGPUClockTool,
ATITool and RivaTuner overclocking implementation on AMD graphics cards).
Unlike AMD's official ADL SDK overclocking ways, unofficial ones are not
limited with CCC clock limit but have some alternate disadvantages (e.g.
PowerPlay support limitation).

(#897) lsc válasza gyáliSanyi (#892) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha normális minőségű akkor igen .

Az élet kegyetlen .

(#898) oliba válasza Pubszon (#894) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

ATT csak megér egy próbát. Ott anynira tolod fel az órajelet, ameddig van kedved. Ha megakadtál, akkor feszt is emelhetsz, aztán megint tolhatod feljebb az órajelet :D

(#896) XoZ: hát 4770-esen megy már a feszemelés vele. 1.3-al mégnem ment :)

[ Szerkesztve ]

(#899) boeing válasza gyiku (#895) üzenetére

boeing
(senior tag)

Ez a vapror-x hütés anyira nem tetszik nekem a 5750-en a 5870 az rendben van. :K

[ Szerkesztve ]

(#900) FragMaster válasza boeing (#899) üzenetére

FragMaster
(senior tag)

Na ezt kéne elfelejteni. A hűtés legyen minél halkabb és hatékonyabb, ne csiribiri. De divatcikké vált. Egy monitornál oké, mert azt lesi az ember egész idő alatt, vagy akár egy háznál ami szintúgy az asztal alatt van. De egy vga-t akkor látsz amikor berakod meg amikor talán portalanítasz :DDD
Na magyarul ki nem f*s*a le hogyan néz ki :P

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.