4K HDR kompatiblis Dune HD médialejátszó a tesztpadon

Nálunk járt a formátumtámogatás terén remekül teljesítő Solo 4K lejátszó.

Dune HD Solo 4K

Az asztali médialejátszók állandóan változó piacán is vannak azért gránitszilárdságú pontok. Ezek közé tartozik a Dune HD is, amely évek óta stabilan szállítja termékeit, és hazánkban is ismert névnek számít. A vállalat a közelmúltban színre lépett első, 4K videók lejátszását is biztosító készülékével, a Solo 4K-val, amely egy rövid időt nálunk is eltöltött.

Dune HD Solo 4K
Dune HD Solo 4K [+]

A doboz tartalma

Első pillantásra a Dune HD Solo 4K pontosan úgy néz ki, mint száz másik asztali médialejátszó, de ha jobban megnézi az ember, észreveheti, hogy a dizájnerek apró finomságokkal azért próbálták egyedivé varázsolni a készüléket. Ilyen például a frontfelületen megjelenő íves díszítés, a felső részen megfigyelhető kis árokféleség, valamint hogy az oldala fényes lakkfekete, a teteje pedig ezzel szemben matt színezést kapott.

Dune HD Solo 4K - a doboz tartalma
A doboz tartalma [+]

A lejátszó 3 centiméteres magasságához 12,3 centiméteres mélység és 13 centiméteres szélesség társul. Az elején elhelyeztek egy USB 2.0 portot, a hátlapon pedig egy másikat, egy-egy Ethernet, HDMI 1.4, AV (sztereó RCA, kompozit és digitális koaxiális) csatlakozót, valamint egy antennabemenetet. A 3,5 mm-es AV kimenet talán egy kis magyarázatra szorul: a mellékelt RCA kábellel sztereó analóg hangot és analóg kompozit videojelet is biztosít a készülék. A digitális koax hangkimenet is ezen kábel RCA csatlakozóján jelenhet meg, ha a beállításoknál átvált a felhasználó analóg hang helyett koaxiálisra. Az integrált, kétsávos ac-s Wi-Fivel felszerelt modell alján egy lecsavarozható ajtó található, itt 2,5"-es SATA-s adattárolót lehet beépíteni.

Dune HD Solo 4K Dune HD Solo 4K
Dune HD Solo 4K [+]

A dobozban helyet kapott az előbb említett jack/RCA AV kábel, egy HDMI kábel, két külső Wi-Fi antenna, egy távvezérlő, valamint egy infravevő-kivezetés, ami akkor jöhet jól, ha valaki mondjuk szekrénybe dugja a lejátszót és emiatt takarásba kerül. A Dune HD Solo 4K-ba 1 GB RAM mellett a Sigma Designs kétmagos SMP8758 médiaprocesszora került, amely támogatja a VXP képjavító, képmódosító technológiák használatát és a 4K videólejátszást.

Dune HD Solo 4K - csatlakozók
Csatlakozók [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés