Hirdetés

Újabb házzal bővült a DIYPC palettája

A Rainbow Flash-R1 nincs híján az RGB-nek, ezzel pedig sajnos nagyjából ki is merültek a különlegességek.

Az elmúlt időszakban nem győztük gyártani az amerikai DIYPC újdonságairól szóló híreket, azokkal ellentétben azonban jelen cikkünk tárgya kifejezetten fantáziátlannak hat. A Rainbow Flash-R1 megnevezése alapján egy olyan házra számítottunk, amin nem találunk nem megvilágított felületet, ehhez képest mindössze a döntött előlap két oldalán elhelyezett szellőzőrácsok előtt és az egyetlen beszerelt, 120 mm átmérőjű RGB Rainbow ventilátor körül találkozhatunk fényforrásokkal.


[+]

Ezt leszámítva egy teljesen átlagos kétkamrás házikóval van dolgunk, melybe legfeljebb ATX méretű alaplapokat tudunk beszerelni. A 473 x 444,5 x 213 mm kiterjedésű eszköz főleg acélból készült, ez alól kivétel az oldallapként funkcionáló, 4 mm vastag edzett üveglap. A felső szekcióban 7 darab bővítőkártyát applikálhatunk az alaplapba, ezek hossza maximum 370 mmlehet, a beszerelhető processzorhűtő magasságának felső határa pedig 179 mm. Adattárolóból két-két 3,5, illetve 2,5 hüvelykes példánynak találhatunk helyet az alaplaptálca mögött, valamint a tápegységet is rejtő alsó kamrában.


[+]

Mint ahogy már említettük, a tartozékok között egy darab ventilátort találunk, a hűtést emellett tovább bővíthetjük elöl három darab 120-as vagy két 140-es légkavaróval, míg az alaplap felett mindkét méretből kettő darab számára alakítottak ki felfogatópontokat. A vízhűtéshez szükséges radiátorokat fentre vagy az előlap mögé rögzíthetjük, maximális hosszúságuk 280 mm lehet. A ventilátorokhoz és a fényekhez külön kontrollereket kapunk, melyeket az I/O panelen elhelyezett kapcsolókkal vezérelhetünk. Utóbbi esetében nem kell megelégednünk az előre beprogramozott 7 színnel, az alaplapra való csatlakoztatást követően a legtöbb ismert RGB szoftverrel is beállíthatjuk az árnyalatokat. Az említett gombok mellől természetesen nem maradhattak le a ki- és bemenetek sem, USB 2.0, USB 3.0 és 3,5 milliméteres jack csatlakozóból is egyaránt két darabot kapunk.


[+]

A DIYPC Rainbow Flash-R1 már elérhető a vásárlók számára, megrendeléskor 100 dollárral lesz könnyebb a pénztárcánk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DIYPC

Előzmények

Hirdetés