Hirdetés

Shuttle XPC SH87R6, a Haswell-alapú barebone

Hirdetés

Az XPC SH87R6 kívülről

A Shuttle XPC barebone-család már több mint egy évtizedes múltra tekint vissza. A koncepció lényege, hogy a vásárló a lehető legkevesebb kompromisszum mellett építhessen magának egy viszonylag kisméretű, de szükséges szerint nagy számítási teljesítménnyel, memóriával, és háttértárral rendelkező SFF (Small Form Factor) formátumú számítógépet. Az évről évre érkező friss platformokkal párhuzamosan jönnek ki az újabbnál újabb XPC-k is, így az Intel Haswell nyár eleji debütálása után nem sokkal befutott a legújabb, SH87R6 névre hallgató XPC is.


[+]

A Shuttle masinája egy egyszerű, fehér színű dobozban érkezett. A kicsomagolás után a tápkábel, két SATA adatkábel, néhány csavar, valamint a leírás és egy telepítőlemez mellett megpillantottuk magát a gépet is. A külső az elődök vonásait viszi tovább, mely ízléstől függően puritánnak, letisztultnak vagy akár elegánsnak is mondható. Az előlap fekete alapú, függőleges mintákkal tarkított külsőt kapott, míg a burkolat sötétbarna árnyalatú. A masina alapterülete 332 x 216 milliméter.


[+]

A gép előlapján a beindításhoz szükséges nyomógomb mellett az üzemet és a háttértár aktivitását jelző LED-eket is megtalálhatjuk. A 3,5"-os és a 5,25"-os meghajtóhelyek előlapot kaptak. Utóbbi helyre nyilvánvalóan valamilyen optikai meghajtó kerülhet, így ennek megfelelően került elhelyezésre a nyomógomb. Amennyiben szükséges, akkor a 3,5"-os meghajtó előtti takaró is lenyitható, melyhez a három pöttyel jelölt részt kell megnyomnunk. Az előlapi csatlakozók előtt szintén ajtó lapul, mely mögött 2-2 USB 2.0 és 3.0 port, valamint két hangcsatlakozó található.


[+]

A hátlapon az alaplapon található csatlakozók sora egy DVI-I és HDMI porttal kezdődik. Ezt két USB 2.0 és egy eSATA követi, melyek után újabb két USB 2.0 és egy LAN csatlakozó következik. Innen sem hiányozhat az USB 3.0, amiből végül kettő került a hátsó fertályra. A sort a CMOS reset gomb, illetve a többcsatornás analóg hangkivezetések zárják. Utóbbit egészíti ki a kicsit feljebb található digitális optikai hangkimenet. E felett balra a táp csatlakozója és ventilátora látható, a nagy központi szellőzőnyílás mögött a processzorhűtő bordája terpeszkedik, jobbra lent pedig két teljes magasságú kártyahely foglal helyet.


[+]

A szellőzésről a nagy hátsó és a kis tápventilátor mellett még egy-egy méretes, a gépház két oldalának alsó részén végighúzódó szellőzőnyílás gondoskodik. Az XPC SH87R6 négy rezgéscsillapító talpat kapott.

Termék megnevezése Shuttle XPC SH87R6
Processzorfoglalat LGA1150 (max. 95 watt TDP)
Lapkakészlet Intel H87
Memóriafoglalat 4 db DDR3-1333/1600 (max. 32 GB)
Hang Realtek ALC892 nyolccsatornás
Meghajtóhelyek - 1 db 5,25"-os
- 2 db 3,5"-os
Interfész – előlapi - 2 db USB 3.0
- 2 db USB 2.0
- fejhallgató-kimenet, mikrofonbemenet
Interfész – hátlapi - 2 db USB 3.0,
- 4 db USB 2.0,
- eSATA,
- DVI és HDMI monitorkimenet,
- Ethernet,
- analóg hang be- és kimenetek,
- digitális hangkimenet
Interfész – belső - 4 db SATA 6 Gbps,
- 2 db USB 2.0,
- 2 db 4 tűs ventilátor,
- PCI Express 2.0 x16,
- PCI Express 2.0 x1,
- félmagas mini PCI Express,
- mini PCI Express mSATA támogatással,
- RS232
Táp 300 wattos, 80 Plus bronz minősítéssel
Méret 332 x 216 x 198 mm
Gyártó honlapja www.shuttle.eu
Termék honlapja XPC SH87R6
Fogyasztói ár kb. 97 000 Ft

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés