Hirdetés

Shuttle XPC SH87R6, a Haswell-alapú barebone

Az XPC SH87R6 szerelése

Igyekeztünk egy meglehetősen erős konfigurációt összeállítani az XPC bölcsőjében. Ehhez az aktuálisan elérhető leggyorsabb, LGA1150 tokozású Haswell processzort, az Intel Core i7-4770K-t fogtuk be. Memóriából "csak" kétszer 4 GB-ot dobtunk be a masinába.


[+]

Grafikus kártyából a GeForce GTX 680-at válaszottunk, mely 25,5 centiméteres hosszával, illetve 195 wattos TDP értékével nem kifejezetten az ilyen kis gépekbe készült, de kíváncsiak voltunk, hogy egy ilyen, viszonylag nagyobb teljesítményű kártyával hogyan boldogul a masina.


[+]

A kártya befért, bár a pici házikóban szépen felemésztette a rendelkezésre álló, kétfoglalatnyi helyet. Szellőzés szempontjából jól illik a gépbe a referencia GeForce hűtő: a ház oldalán található nyílásokon keresztül friss levegőt húz be magának, a meleget pedig hátrafelé tolja ki, eközben a kártya hátoldalát hűti a processzor ventilátora által keltett légáramlat.


[+]

Mivel a GTX 680 két darab 6 tűs tápacsatlakozóval rendelkezik, így egy MOLEX->PCIe tápadaptert is alkalmaznunk kellett. A meghajtóhelyek (pontosabban a háromból kettő) feltöltéséhez egy 5,25 hüvelykes optikai meghajtót és egy 3,5 hüvelykes winchestert alkalmaztunk.


[+]

Végül elkészült a konfiguráció, ami alaposan megtöltötte a kis gépházat. Szerelés közben nem ütköztünk komolyabb problémába, látszott, hogy körültekintően tervezték az XPC-t, és az évek során esetlegesen felmerült hiányosságokat igyekeztek kiküszöbölni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés