Apró, 24/7 működésre tervezett, passzív hűtésű Shuttle PC-k akár Core i7-tel

Új barebone PC-ket mutatott be a Shuttle, amelyek a DS57 családban sorakoznak majd fel háromféle kiszerelésbe. Az U3, U5 és U7 végződésű gépek között egyetlen említhető különbség lesz, arról pedig a számozás is árulkodik: az U3 Intel Core i3-5005U, az U5 Core i5-5200U, míg az U7 pedig Core i7-5500U processzort kap. Mindegyik központi egységet a házba szerelt méretes hőleadóra kapcsolódó passzív hőcsöves rendszerű hűtővel láttak el, tehát a masinák teljesen zajtalanul végzik majd a dolgukat – túlzott melegedés esetén pedig visszavesznek teljesítményből.


[+]

A kicsi, mindössze 20 x 16,5 x 3,95 centiméteres fizikai méretekkel rendelkező, tehát nagyjából 1,3 literes, 75x100-as furattávolságú VESA rögzítőpontokkal is ellátott fémházba dedikált grafikus vezérlő számára nincsen hely, így be kell érni a processzorba integrált IGP-vel, aminek képét HDMI 1.4 és DisplayPort 1.2-n, illetve eDP-n lehet kijelzőre küldeni. Csatlakozókból egyébként nincs hiány, ugyanis két darab COM port (RS232 + RS232/422/485) mellé bezsúfoltak négy darab USB 2.0-s és még két darab USB 3.0-s aljzatot, egy SD kártyaolvasót, egy hangkimenetet és egy mikrofonbemenetet, továbbá két Gigabit Ethernet aljzatnak is szorítottak helyet.


[+]

Ez utóbbiból már kiderült, hogy a fedélzeten helyet kapott két Gigabit Ethernet hálózati vezérlő, de az integrált IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi is az összeállítás részét képezi. A felhasználóra hárul viszont a két darab SO-DIMM foglalatba illeszthető DDR3 (maximum 2x8 GB, 1600 MHz) memóriamodul, valamit az adattárolók beszerzése is. Utóbbi összesen egy darab 2,5"-es 6 Gbps-os SATA HDD/SSD-ből és egy mSATA foglalatos SSD-ből állhat. A tápegység ennyi minden mellett már nem fért el a házon belül, így egy 65 wattos külső adapter is a csomag része.


[+]

A gyártó elsősorban nonstop működésű POS terminálokba, kioszkokba, interaktív digitális hirdetőtáblákba és információs kijelzőkbe, különféle vezérlési feladatokat ellátó eszközökbe ajánlja újdonságait, de akár otthoni felhasználásra, multimédiás feladatokra is bevethetőek igény szerint. A DS75U sorozat tagjaiért a processzor növekvő erősorrendjének megfelelően 482, 623 és 808 eurót kér a vállalat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés