Olcsó hangprojektor a Sharptól

Kipróbáltuk a beépített mélysugárzókkal is rendelkező, puritán megjelenésű Sharp HT-SBW420 soundbart.

Sharp HT-SBW420

A Sharp hosszú évek szenvedése után kezd kimászni a gödörből a Foxconn hathatós segítségének köszönhetően. A tajvani cég a felvásárlás után érezhetően pumpálja a pénzt az egykor szebb napokat is látott márkába, amely a jelek szerint kezdi visszanyerni erejét. Mi is kipróbáltuk már az újkori Sharp tévéket, amelyek egészen jól sikerültek, és folyamatosan bővül a audioeszközök kínálata is.

Sharp HT-SBW420
Sharp HT-SBW420 [+]

A kisebb, hordozható audiotermékek mellett a cég a nagyobb teljesítményű, alapvetően otthoni felhasználásra szánt, a televíziók hangrendszerének kiváltását célzó hangprojektorokat sem hanyagolja el. Ezt tökéletesen alátámasztja, hogy a közelmúltban léptek színre a HT-SBW420 típusjelzésű, kedvező árú modellel, ami hozzánk is eljutott. A hangminőség mellett kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen a kezelés, mi a helyzet a Bluetooth támogatással, illetve hogy egyáltalán hogy mutat egy tévé mellett egy ilyen készülék.

Hirdetés

Hagyományos dizájn

Vannak ívelt, illetve mindenféle extra dizájnelemmel kiegészített, figyelemfelkeltő hangprojektorok, ám a Sharp HT-SBW420 a visszafogott külsejű modellek sorát erősíti. Ez nyilván ízlés dolga, de szerintünk kifejezetten jól néz ki, gyakorlatilag bármilyen típusú belső térbe viszonylag harmonikusan beilleszthető. Az eszköz egy hagyományos kialakítású, egy méter széles, 12 centiméter mély téglatest, amely mindössze 5,2 centiméter magas, így a legtöbb tévé elé kényelmesen befér, nem kell attól tartani, hogy kitakarja a képet. A készülékház szálcsiszolt szürke alumíniumból készült, a frontfelületet rács fedi, épp úgy, mint a tetején található, két, felfelé pozicionált hangsugárzót.


[+]

A jobb oldalán található egy rejtett kezelőpanel, amely akkor jöhet jól, ha a távirányítójából kifogy az elem. A ki- és bemenetek a hátlapon találhatóak, került rá két HDMI, illetve egy-egy digitális optikai audió, digitális koaxiális audió és egy RCA csatlakozó. LCD kijelzővel nem rendelkezik, a termék hanggal, illetve kontroll-lámpák segítségével kommunikál a felhasználóval.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés