Hirdetés

Saitek kontrollerek

Értékelés

A Saitek Desktop Laser Mouse nem nőtt különösebben a szívünkhöz. Átlagos, nagy felbontású lézeres egér a fajtára jellemző előnyökkel és hátrányokkal. A mellékelt szoftver talán hasznos lehet, de bármilyen egérrel működik, sőt a konkurensek is kínálnak hasonlót. A termék 7000 forint fölötti ára sem fog sokat segíteni széleskörű elterjedésében.

Hirdetés

Ami a komfortot és a gépelési kényelmet illeti, a Saitek Gaming Keyboard volt a legjobb azok közül a játékos billentyűzetek közül, melyeket alkalmunk volt kipróbálni. Talán mások nem így vannak vele, de mi sokkal jobban értékeljük a kompakt, szükségesnél alig nagyobb méretet, mint az extra USB csatlakozót vagy a cserélhető gombokat. Az állítható csuklótámasz is jelesre vizsgázott. Nem vagyunk róla meggyőződve, hogy a kiegészítő, shiftekkel együtt 27 funkciót biztosító pad hasznos extra. A legtöbb játékot úgy készítik, hogy az alap gombsorral is jól kezelhető legyen. A Gaming Keyboard jelenleg 13 500 forint körül kapható, tehát nagyjából annyiba kerül, mint a Logitech G11, melynek van USB-je, és médialejátszót is kezel. A Saitek kisebb, állítható a csuklótámasza, és szerintünk jobban jár, ezért – akárcsak a Logitech – ajánlott minősítést érdemel. Mindenki döntse el maga, hogy melyiket választja. Eclipse Keyboard nével létezik fekete színű, kiegészítő gomok nélküli változat is, ami néhány ezressel olcsóbb.

Az új Aviator azokat a repülőgép-szimulátorosokat célozza meg, akik nem tudnak (vagy nem akarnak) 30 000 forintot költeni joystickra. A maga 10 000 forint alatti árával ideális lehet első, tanuló botkormánynak is, aztán, ha már jobban megy a repülés, válthatunk egy komolyabb darabra, mondjuk X52-re. Ugyan kategóriájában nem az Aviator a legolcsóbb, de a dupla gázkar, a vadászrepülős megjelenés és nem utolsósorban a precíz működés miatt ajánlott minősítést érdemel. Bízzunk benne, hogy egy kicsit még lejjebb megy az ára.

 

Saitek Gaming Keyboard
Saitek Aviator

rudi

A Saitek vezérlőket a BSC Kft. bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Azóta történt

 • Augusztusi hardvercsokor

  Komoly adattároló rendszerek, gyors Wi-Fi eszközök, új tápok, Sennheiser headsetek és egy szokatlan távirányító kerül terítékre.

 • Stílusos Logitech billentyűzetek

  Kipróbáltuk a piacon fellelhető talán legszebb billentyűzet-egér kombinációkat, a Logitech diNovo termékeit.

 • Cseresznyés input

  Három Cherry billentyűzetet és két egeret vizsgáltunk meg. Vajon milyen a műszaki tartalom a gyümölcsös címke mögött?

 • Egy cockpit naplója

  A Logouton megjelent házi készítésű cockpit készítőjét elkaptuk egy rövid interjúra.

Előzmények

Hirdetés