Hirdetés

Saitek kontrollerek

Hirdetés

Saitek Gaming Keyboard

A Razer Tarantula, Steelkeys 6G és a Logitech G-s billentyűzetei után kíváncsian vártuk a Saitek játékra tervezett klaviatúráját. Az egyszerűen csak Gaming Keyboardnak nevezett termék formára hozza az elvártakat. Billentyűi feketék, keretük pedig ezüstszürke műanyag. Az egyediséget fokozzák az oldalsó nyúlványok, valamint a szóköz és a beragadó billentyűk LED-jei környékére helyezett kiugró. A viszonylag merev kábel végén USB csatlakozó csücsül.

Jó pont, hogy a Saitek alig nagyobb a feltétlenül szükségesnél, így nem foglal majd túl nagy helyet asztalunkon, és LAN-partira szállítása sem lesz túl komplikált. Legalábbis ami a méretet illeti, mert a Gaming Keyboard meglehetősen nehéz. A nálunk járt tesztpéldánynak brit kiosztása és festése volt, ami több helyen eltér a megszokott (amerikai) angoltól. A 3-as gombon például kettőskereszt helyett font jel van. Az Enter kétsoros, a Backspace dupla, a jobb Shift nagyjából háromszoros méretű, cserébe a bal Shiftből le kellett csípni egy darabot. A funkcióbillentyűk sora vékonyított.

Nagyszerű a mellékelt csuklótámasz. Az alapvetően magas peremű billentyűzet igazán kényelmesen használható vele, ráadásul a kiegészítő nem csak lecsatlakoztatható, hanem három lépésben állítható is.

Magát a billentyűzetet nem szórták meg extra gombokkal. A visszajelző LED-ek szokásos helyére raktak három hangerőszabályzót, melyek vezérlőszoftver nélkül is üzemeltek, és itt található a kétféle intenzitású, kék színű világítás kapcsolója is.

A kék fényt nem a billentyűk felirata, hanem az alattuk elhelyezkedő réteg adja. A fenti LED-ek is ilyen színben világítanak; lehetnének valamivel gyengébbek.

A billentyűzet alján, a négy kis nyúlványon masszív gumitalpakat találtunk. Ezeknek és a súlyának köszönhetően semmilyen esetben sem csúszott meg az asztalon.

A magasságot két méretes, kihajtható lábbal állíthatjuk.

A Gaming Keyboard gombsorai alaphelyzetben közel vízszintesek, talán még egy kicsit előre is dőlnek. Mivel a billentyűzet alapja meglehetősen magas, ebben az állásban is érdemes használni a csuklótámaszt.

A Saitek úgy döntött, hogy nem a billentyűzetre, hanem egy külön kiegészítőre rakja az extra gombokat. A különálló egység egy UTP kábelekről ismerős csatlakozóval kapcsolódik a billentyűzethez.

A numerikus padra hasonlító alkalmatosságon összesen kilenc kör alakú gomb van, melyeket még két módváltó egészít ki, így összesen 27 funkciót programozhatunk rájuk. Egy gond van a váltókkal, hogy semmilyen LED vagy egyéb eszköz nem jelzi, hogy éppen melyik van benyomva. Jó lett volna, ha a vakon kitapinthatóság érdekében egy kis dudort vagy rovátkát helyeztek volna a középső billentyűre. A kis konzolnak saját csuklótámasza és méretes gumitalpai vannak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Augusztusi hardvercsokor

  Komoly adattároló rendszerek, gyors Wi-Fi eszközök, új tápok, Sennheiser headsetek és egy szokatlan távirányító kerül terítékre.

 • Stílusos Logitech billentyűzetek

  Kipróbáltuk a piacon fellelhető talán legszebb billentyűzet-egér kombinációkat, a Logitech diNovo termékeit.

 • Cseresznyés input

  Három Cherry billentyűzetet és két egeret vizsgáltunk meg. Vajon milyen a műszaki tartalom a gyümölcsös címke mögött?

 • Egy cockpit naplója

  A Logouton megjelent házi készítésű cockpit készítőjét elkaptuk egy rövid interjúra.

Előzmények

Hirdetés