Hirdetés

Játékos billentyűzetek

Steelkeys 6G - forma

A számítógépes játék az ügyes mérnökök szórakozásaként indult, akik munkaeszközeiken apró programocskákat faragtak, melyekkel elütötték idejüket. Ma már ott tartunk, hogy az új, játékra specializált számítógépek (konzolok) megjelenésekor tömegek táboroznak a boltok előtt. Világszerte több millióan játszanak számítógépen, olyanok is vannak, akik professzionális szinten csinálják, és bizonyos körökben úgy tisztelik őket, mint a világhírű sportolókat. Kétségtelen, hogy ez az iparág egyre több figyelmet kap. Ezt több hardvergyártó is felismerte már, egyre több, kifejezetten játékhoz ajánlott kiegészítő jelenik meg a piacon. A Prohardver hasábjain már találkozhattunk játékos egerekkel és egéralátétekkel, most a billentyűzeteken van a sor. Mai két játékosunk a Steelkeys 6G és a Razer Tarantula.

A Steelkeys 6G természetesen a Steel Series terméke, ahogyan a Steelpad egéralátétek vagy a Steelsound fülesek. A dobozon a „professional gaming keyboard”, vagyis profi játékos billentyűzet felirat olvasható, ami azt sugallja, hogy ez az eszköz valami nagyon komoly.

A csomagból egy meglehetősen hétköznapi billentyűzetet sikerült kihámozni. A gépzongora masszív és nehéz, minden bizonnyal jól bírja majd a strapát, LAN-partira való hurcolászást. Kiosztása hagyományos amerikai, tehát minden speciális billentyű (Ctrl, Alt stb.) kellően nagy, kivéve az egyszeres méretű Backspace-t. A legtöbb játékos billentyűzeten rengeteg extra gomb szokott lenni, de a Steelkeysen egy sincs.

Nevével ellentétben semmilyen fém alkatrészt nem találtunk a Steelkeys felületén, még az alja is műanyagból volt. Nem szedtük szét, de valószínű, hogy tekintélyes súlyát a burok alatt rejlő fémlap adja, amelyre a billentyűket erősítették. Alul, az első két sarkon gumialátétek vannak, de hátul nem látni ilyeneket. Valószínűleg az eszköz súlya hivatott megakadályozni a csúszkálást. A kábelt két irányban is kivezethetjük.

A hátsó sarokban két kihajtható lábra leltünk; ezek csak egy lépcsőben állíthatóak, vagy kinyitjuk őket, vagy nem.

A 6G már lábak nélkül is alaposan meg van döntve, szóval a lapos billentyűzetek kedvelőinek nem biztos, hogy elnyeri tetszését.

A talpakat kihajtva már komoly síugró sáncot kaptunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Logitech G25, kormányok fejedelme

    Bőrbevonatú kormány, külön konzolra költöztetett H-váltó, három fémpedál, dupla erővisszacsatolás – száguldásra fel!

  • Logitech billentyűzetek játékhoz

    A beviteli eszközeiről méltán híres gyártó kijelzős G15 billentyűzetét és annak egyszerűsített, G11 jelű változatát teszteltük.

  • Saitek kontrollerek

    Lézeres egeret, játékos billentyűzetet és a legújabb joystickot teszteltük a Saitek palettájáról.

Előzmények

Hirdetés