Hirdetés

Logitech billentyűzetek játékhoz

Hirdetés

Logitech G15 – I.

A G15 nem mindennapi látvány, hatalmas. Szélességét a balra elhelyezett 18 programozható billentyű, mélységét az extra funkciókat kezelő gombok és a kijelző konzolja növeli bőven az átlagos klaviatúrák szintje fölé.

Nálunk angol kiosztású tesztpéldány járt, sajnos magyarról még nem hallottunk. Mivel a Backspace dupla méretű, így csak egysoros az Enter. Szerencsére a kurzorbillentyűk fölötti hatost nem forgatták el. A többi gombnál valamivel kisebbek felső billentyűi és a szélső kiegészítők is.

A G15 fő különlegességét, a kijelzőt felhajtva és a viszonylag keskeny csuklótámaszt felszerelve még nagyobb a billentyűzet. Arra nem jöttünk rá, hogy a felső perem szélén látható két kapaszkodószerűség mire jó. Valószínűleg csak dizájnelemek.

A kis LCD 160x43 pixel felbontású, van háttérvilágítása is. Alapból órát, teljesítményadatokat, stoppert és egyéb apróságokat mutat, valamint több rendszerinformációs szoftverrel és játékkal is kompatibilis. Az utóbbiakban a játékosra jellemző adatok mellett sok hasznos információ is megjeleníthető. A Word of Warcraftnál például a karakter jellemzői mellett a fegyverünk adatait, privát üzeneteket, a csatlakozásra kiszemelt szerver adatait és sok minden mást is megnézhetünk. A monitor alatt sorakozik négy gombja, alattuk pedig egy médiavezérlő terpeszkedik, melyen a tekerős hangerőszabályzó dominál. Balra egy csúszkát telepítettek, amellyel a windowsos Start menüt és a tulajdonságokat előhívó billentyűk kapcsolhatóak ki. Jobbra a némító és a világítás kapcsolója van.

A 18 programozható billentyűt egész jó helyre, a bal oldalra telepítették. Mivel hatos csoportokban vannak, vakon is aránylag jól lehet tájékozódni köztük. A fölöttük látható M1–M3 gombokkal a három, memóriában tárolt beállítás hozható elő, az MR-rel pedig menet közben is felvehetünk újabb makrókat. Ebben a folyamatban a kijelző is segítségünkre van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés