Hirdetés

Saitek kontrollerek

Hirdetés

Saitek Desktop Laser Mouse

A nagyszerű X52 HOTAS joystick és Pro Flight pedál után újabb dobozok landoltak nálunk Saitek felirattal. Ezúttal valamivel kisebbek, de három darab. Az egyikben a legújabb Aviator botkormány lapult, de a másikat, a játékos billentyűzeteset is legalább olyan érdeklődéssel bontogattuk.

A harmadik, kisebb dobozból egy egér kandikált ki. Az izgalmak fokozása érdekében vele kezdtük a próbát. A csomagból egy átlagos megjelenésű, enyhén jobbkezes formájú elektronikus rágcsáló bújt elő szép vékony farkincával. Kár, hogy a tövében nem volt megtörésgátló.

A hüvelykujjal átellenes oldalon egy kis támasztót húztak ki a tervezők, de ettől eltekintve az egér majdnem teljesen szimmetrikus, így, szükség esetén – bár korlátozottan – bal kézzel is használható. A görgőt oldalra is billenthető (tilt) bölcsőbe ültették; ez ma már szinte alapkövetelmény a komolyabb egereknél.

Az 1200 dpi-s lézeregérnél a funkció nem lett a forma áldozata. Élek és ívek váltják egymást, de a tenyér és az ujjak megfelelő támaszt kapnak. A fő gombok lankásabbak, a fenékrész meredekebben lejt. Képeink nem minden esetben adják vissza, de az egérnek sötét, indigókék színe van.

A két fő gomb és a görgő alá rejtett harmadik mellett még három billentyűje van a Saiteknek. Az egyik a görgő fölött helyezkedik el, az ezüstszürke dekorációs betétben. A másik kettőt a hüvelykujjhoz helyezték, így csak jobbkezes használatnál érhetőek el kényelmesen.

Az egér alján négy pici talpat találtunk. Az 1200 dpi felbontású lézerrel dolgozó érzékelőt mélyen egy kis rés mögé rejtették.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Augusztusi hardvercsokor

  Komoly adattároló rendszerek, gyors Wi-Fi eszközök, új tápok, Sennheiser headsetek és egy szokatlan távirányító kerül terítékre.

 • Stílusos Logitech billentyűzetek

  Kipróbáltuk a piacon fellelhető talán legszebb billentyűzet-egér kombinációkat, a Logitech diNovo termékeit.

 • Cseresznyés input

  Három Cherry billentyűzetet és két egeret vizsgáltunk meg. Vajon milyen a műszaki tartalom a gyümölcsös címke mögött?

 • Egy cockpit naplója

  A Logouton megjelent házi készítésű cockpit készítőjét elkaptuk egy rövid interjúra.

Előzmények

Hirdetés