ROG Strix Scar III: notebookot a játékosoknak!

Kipróbáltuk, mit kínál a komoly, akár esportban gondolkodó játékosokat célzó ROG Strix Scar notebookok harmadik generációja.

Bevezető, dizájn

Nem könnyű eligazodni a ROG notebookok egyre szélesedő kínálatában, de nagy vonalakban azt érdemes tudni, hogy a gyártó három kategóriába igyekszik besorolni a termékeket. Ezek közül az egyik az esportra, illetve kompetitív gamingre ajánlott ROG Strix család – melyek gyakorlatilag azok a versenygépek, amelyekben a játékok alatti teljesítmény az elsődleges, nem pedig a kényelmi extrák, a hordozhatóság vagy éppen az alacsony ár.

A ROG Strix család alapvetően a Scar és Hero testvérpárból áll, melyeknek idén jelent meg a harmadik generációja, mely több fejlesztést is tartalmaz az előző generációhoz képest – mármint azon a nyilvánvaló váltáson túl, melyet az újabb CPU-k és GPU-k beépítése jelent. Tesztünkben most egy viszonylag egyszerűbb hardverrel szerelt Scar III-at vizsgálunk meg, mely ugyanakkor várhatóan tökéletesen megfelel majd arra, hogy a beépített kijelzőt kihasználva maximális részletességgel élvezhessük a legújabb játékokat is.

Külső

Bár a ROG Strix az esportról szól, így elvileg csak a teljesítményre kéne koncentrálni, azért az ASUS nem engedheti meg magának, hogy ezen márkanév alatt egy mattszürke, műanyag dobozt dobjon a boltok polcaira. Ennek megfelelően a Scar III-ról már egész nagy távolságból meg tudjuk állapítani, hogy játékosoknak szánt noteszgép, és ahhoz sem kell sokkal közelebb menni, hogy azt is kiderítsük, a ROG család tagja.


[+]

Bár a kezdeti formatervhez képest azért napjaink gamer notebookjai sokat finomodtak, a BMW DesignWorksszel közösen tervezett Scar III is megmaradt egy szögletes, marcona alaknak. Idén mintha divat lenne a gyártók között, hogy a kijelzőt némileg előrébb hozzák – így járt ez a gép is, a zsanérok tehát nem a ház hátsó élén, hanem attól pár centiméterrel előrébb helyezkednek el. Ezzel felnyitott állapotában közelebb kerül hozzánk a panel, mégis megmarad a notebook mérete (360 x 275 x 25 mm-ről beszélünk), van hova beszerelni a nagyteljesítményű CPU-kat és GPU-kat hűteni képes rendszert. A hivatalosan G531GW névre hallgató Scar III egyébként egészen Core i9-9880H-ig és RTX 2070-ig bővíthető a tesztelt 15,6”-es verzióban, tehát hőtermelés az akad bőven.


[+]

A burkolat maga jórészt műanyagból készült, viszont a minőségi fajtából, és elég masszív, nem hajlik, nem recseg. A billentyűzet körüli rész ferde szálcsiszolást kapott, jobb oldalán vonalas mintával, mely jobban illik az ide kerülő Keystone kulcshoz. A ferde szálcsiszolás végigvonul egyébként a fedlapon is (ahol egy nem világító ROG logót is találunk). Az alsó burkolat nagy része lyukacsos a szellőzés érdekében, de bőven került nyílás a kijelző mögötti sávba is.

Magát a kijelzőt összességében vékony kávájúnak mondhatjuk, bár itt a keret sokkal jobban elkülönül a paneltől, mint a dizájnosabb ultrahordozható gépeknél szokott, így a hatás nem annyira drámai – és különben is, a keret alsó része kifejezetten vastag, igaz, ezt a jobb oldalon egy „bevágás” csökkenti.


[+]

Nem hiányzik természetesen az RGB világítás sem, ami a harmadik generációban már körbeveszi a gépet. Mondanunk sem kell, hogy AURA Sync kompatibilis rendszerről van szó, mely kapcsolódik a billentyűzet RGB világításával is.


[+]

Csatlakozókból a bal oldalra került a három USB 3.1 Gen1 sebességet kínáló Type-A konnektor, illetve a kombinált, négypólusú 3,5 mm-es jack aljzat, ezeket hátul egy USB 3.1 Gen2-t és DisplayPortot kínáló Type-C konnektor, egy HDMI és a teljesen átlagos tápbemenet egészíti ki. A jobb oldal tulajdonképpen üres, itt virít a Keystone nyílása.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Hirdetés

Takarítson meg 63%-ot az UPDF MI-vel és javítsa fel PDF-szerkesztési képességeit

PR Az UPDF mesterséges intelligenciát használó eszközökkel bővült, amivel még hatékonyabbá vált a PDF-ek szerkesztése és használata.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés