Vezeték nélküli fejhallgatótriót mutatott be a Razer

A kígyós logóval ellátott fejhallgatók tulajdonságai között haptikus visszajelzést és Chroma RGB világítást is találunk.

Hirdetés

A Razer bemutatta legújabb, vezeték nélküli fejhallgatóját. A Razer Nari ráadásul rögtön három változatban is megvásárolható lesz. Az alap Narihoz képest extra az Ultimate verzióban megtalálható HyperSense technológia, amelyet a német Lofelt készít az amerikai vállalatnak. Ez a digitális jeleket valós időben elemezve haptikus visszajelzést ad a mélyebb hangok mellé, ezzel szimulálva például a robbanások erejét játék és filmnézés közben. A THX Spatial Audio támogatással együttműködve a gyártó állítása szerint az eddigi megoldásoknál jóval pontosabban tudjuk felmérni a környező eseményeket, ennek valóságtartalmát majd a későbbi tesztek eldöntik.

Razer Nari Ultimate
Razer Nari Ultimate [+]

A HyperSense-et leszámítva az alapmodell és az Ultimate megegyezik, ugyanazt az 50 milliméter átmérőjű, neodínium mágnessel felszerelt hangszórót kapjuk mindkét oldalon, amelyek frekvenciatartománya 20 és 20 000 Hz között mozog, érzékenységük pedig 107 dB. Ezeket veszik körbe a hűsítő géllel töltött fülpárnák, a fejhallgatók külső oldalán pedig megtaláljuk az ismert logót, Razer Chroma RGB világítással megspékelve. A micro USB csatlakozón keresztül tölthető akkumulátor üzemideje az RGB világítással együtt az olcsóbb verzió esetében 14, a drágábbnál 8 óra, azt kikapcsolva pedig akár 24 óra is lehet. A Razer Nari és Nari Ultimate egy 2,4 GHz-en kommunikáló vevő segítségével PC-vel és PS4-el kompatibilis, a mellékelt 3,5 milliméteres jack csatlakozókban végződő vezetékkel pedig mobil eszközökkel is használhatjuk őket. A flexibilis mikrofon a készülékházból húzható elő.

Razer Nari Ultimate
Razer Nari Ultimate [+]

Kapunk még egy szerényebb pénztárcával rendelkezőknek szánt Essential modellt is, ebből kimaradt a HyperSense funkció, az RGB világítás és a hűtött fülpárnák is, ahogy az opcionális vezetékes mód. A mikrofon csak felhajtható, nem rejthető el a házban, a THX térhangzás azonban megmaradt, a használati idő gyári értéke pedig 16 óra. A kompromisszumoknak köszönhetően az ára mindössze 100 dollár, míg a legdrágább Ultimate már ennek a duplája. A piacra kerülésük időpontja még kérdéses, a Razer Nari viszont már rendelhető a gyártó weboldaláról, 150 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés