Hirdetés

Razer BlackWidow Elite billentyűzet: fényorgia aranyáron

Első generációját 8 éve mutatták be, azóta több bőrt is lehúztak a szériáról - vajon hogy sikerült a legújabb?

Szoftver, értékelés

A BlackWidow Elite a Razer weboldaláról letölthető Synapse szoftverrel válik teljessé, segítségével kiaknázhatjuk a billentyűzetben rejlő lehetőségeket. A számítógéphez való csatlakozáskor a rendszer automatikusan fel is ajánlja a program letöltését és telepítését, a 300 MB magunkévá tétele után már csak egy – ha még nem lenne – Razer fiók regisztrációjára van szükség, ennek köszönhetően a beállításaink az eszköz belső memóriája mellett a felhőben is tárolásra kerülnek, így a periféria vagy a számítógép cseréje után is megtaláljuk azokat.


[+]

A program gyárilag három részre bontható, a billentyűzet beállításai, a Chroma világításvezérlő és a makrókezelő mellett azonban modulokat is telepíthetünk, mint például a Philips Hue kiegészítőt, amivel az okos fényforrásainkkal hangolhatjuk össze Razer termékeinket. Innentől szabad a pálya, a szoftveren belül elvégezhetjük a már említett hangerőszabályzó testre szabását, de ez igaz az összes többi gombra, bármelyikhez rendelhetünk egyedi funkciókat. A HyperShift opciónak köszönhetően rögtön kettőt is, hiszen ez lehetővé teszi, hogy egy kapcsolóval váltsunk a két beállított funkció között.


[+]

A Chroma modul segítségével beállíthatjuk a világítást, több effekt közül választhatunk, kijelölhetünk zónákat, állíthatunk a fényerőn, de akár gombonként is egyedi színeket választhatunk, ezzel könnyebben megtalálva a gyakran használt funkciókat játék közben. A Macro modulon belül logikusan makrókat rögzíthetünk, megadhatunk bennük ismétléseket és késleltetést is. Az összes beállítást elmenthetjük különböző profilokba, a profilokat pedig játékokhoz is rendelhetjük, hogy ezeket elindítva a rendszer automatikusan aktiválja a megadott preferenciákat.

Hirdetés

Értékelés

A Razer BlackWidow Elite egy prémium billentyűzet, ennek megfelelő anyaghasználattal és funkciókkal. A gyártó által kommunikált tudást valóban képes is nyújtani, a narancssárga kapcsolókkal élmény a játék és a munka is, a szoftver remek funkciókkal és átláthatósággal rendelkezik, az egyes esetekben elmozduló csuklótámaszt és a sötétben kissé zavaró visszajelző LED-eket leszámítva nem találtunk negatívumot.


[+]

Egyedüli problémánk a 170 dolláros árral van, ami átszámolva legalább 60 000 forintos itthoni árcédulát jelent. Ezt figyelembe véve nem merjük bátran ajánlani, aki azonban hajlandó a márkanévnek köszönhető ártöbbletet kifizetni, annak hozzánk hasonlóan tetszeni fog.


Razer BlackWidow Elite billentyűzet

SidCorky

A Razer BlackWidow Elite billentyűzetet a Razer bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés