Hirdetés

Raijintek Pan Slim gépház: ízléses monitortartó átgondolt beltérrel

A tajvaniaknak úgy sikerült jó megjelenésű házat alkotniuk, hogy a remek dizájn mellett a szerelhetőségre is nagyon odafigyeltek.

Külső

Többször is megfogalmaztuk már azt a véleményt egy-egy gépházzal kapcsolatban, hogy akár egy nappaliban, jól látható helyen is el tudnánk képzelni az adott modellt, ám ezek a cikkek legtöbb esetben olyan házakról szóltak, melyek közelebb álltak egy klasszikus értelemben vett számítógépházhoz, mint például egy asztali médialejátszóhoz, az említett jelzőt inkább csak a prémium anyaghasználat vagy a letisztult megjelenés miatt érdemelték ki.[+]

Legújabb tesztalanyunk, a Raijintek Pan Slim esetében viszont tényleg jogosan mondjuk, hogy megállná a helyét a nappaliban vagy más olyan helyiségben, ahol egy toronyház furán, de legalábbis szokatlanul mutatna. A 354 x 629 mm alapterületű, 174 mm magas Pan Slim inkább hasonlít egy nagyon kicsi dohányzóasztalra vagy egy igényesen megtervezett monitormagasítóra, de mivel már elárultuk, hogy egy házról van szó, talán nem lepődik meg senki azon, hogy a belsejében számítógépkomponensek számára kialakított rögzítőpontokat találunk – de erről majd később.


[+]

Kívülről nagyrészt fehér színű alumíniumlemezeket találunk, ilyenekkel borították be a ház három oldalát, ezen felül a Pan Slim egyébként ezüst és fekete színben is elérhető. A ház négy, matt felületű, fémből készült lábon nyugszik, melyek aljára csúszásgátló gumibetétek kerültek, így az eszköz csak komoly erőfeszítéssel tolható odébb, véletlenül ez nagy valószínűséggel nem fog megtörténni.

[+]

A ház elejét egyetlen alumíniumlemez borítja, melyet kizárólag a bekapcsológomb, a két USB 3.0 Type-A, valamint egy USB Type-C port kedvéért törtek meg, míg a bal alsó sarokban a gyártó logója díszeleg.

[+]

A ház két oldala kevésbé látványos, ide csak a szellőzőrácsok és négy-négy rögzítőcsavar került, bár véleményünk szerint ez a fekete-fehér kontraszt kifejezetten jól áll a háznak, az egyszínű, fekete verzió sokkal unalmasabbnak tűnik a sajtóképek alapján, ha választanunk kellene, biztos, hogy a fehér vagy ezüst kivitelért adnánk inkább pénzt. Úgy tűnik, az árazás követi az ízlésünket, mert a színváltozatoknak az ára is eltér, és pont a fehér a legdrágább.


[+]

Hátul már a fekete szín dominál, ezen az oldalon az látszik, hogy itt a mérnökök nem gondolták túl a dizájnt, ami persze nem is gond, hiszen jobb esetben úgyis a fal felé néz. Balról jobbra haladva egy szellőzőrácsot, az alaplaphoz tartozó kivágást, három PCIe slotot és az SFX méretű tápegység ablakát pillanthatjuk meg, míg a ház alján már csak szellőzőket találunk, abból viszont jó sokat, nagyjából a terület kétharmadát kivágások borítják.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés