Padlón a memóriaárak

Cooler Master házak

Cooler Master házak

Hirdetés

Két hete a Cooler Master Stackert emeltük ki, mint kiváló példát a jól szellőző házra. Hosszabb kihagyás után, most újra elérhető a neves gyártó széles házkínálatának több darabja is. A Cooler Master PC-lakásaira a visszafogott elegancia és a minőségi kialakítás jellemző; az összes termékük elérhető világos illetve sötét árnyalatban is.

A Centurion 1 425 mm magas közepes torony, négy ötnegyedes és négy három és feles meghajtót tud benyelni. Sikkes előlapja alumíniumból, többi része 0,8 mm-es acéllemezből készült, így táp nélkül kevesebb mint hét kiló. A szellőzésről elöl és hátul is egy-egy nyolc centiméteres ventilátornak előkészített hely gondoskodik, az első már gyárilag foglalt. A ház merevítését ügyesen, az alaplap fölött, a táp szintjén oldották meg, így magasabb processzorhűtők beszerelése sem okozhat gondot. Az előlapra két USB, audio ki- és bemenet valamint egy Firewire csatlakozó is került. Az ezüst és fekete színben megvásárolható házak ára táp nélkül 12 600 Ft. Részletesebb bemutatónk itt található.


Cooler Master Centurion 1 kétféle színben

Visszafogottan ízléses a Centurion 5, melynek elegáns fekete öltönyén csak a mandzsetta színe változtatható – lehet ezüstszürke és kék. A belsőre sem lehet panasz, az öt-öt kis és nagy meghajtó, ugyanúgy, mint a bővítőkártyák, csavarmentesen szerelhetők. A megfelelő szellőzésről elöl nyolcas beszívó, hátul tizenkettes kifújó ventilátor gondoskodik. A 480 milliméteres mélység elegendő, a szerelést merevítő sem nehezíti. Az előlapot itt is megtalálhatóak a korábban említett csatlakozók. Az ötös Centurion kétezer forinttal drágább az egyesnél – 14 600 Ft.


Cooler Master Centurion 5 – kétféle kerettel

A Cavalier házak, ha lehet, még elegánsabbak. A meghajtók finoman ívelt ajtó mögé kerültek, az előlapi csatlakozókat a ház peremére száműzték. A belső felépítés megegyezik a Centurion 5-nél leírtakkal, a ház három centiméterrel mélyebb, az oldallapra pedig beömlőnyílások kerültek.


Cooler Master Cavalier 1 – órával...


...és Cavalier 3 óra nélkül

Kétféle színváltozat (fekete és ezüstszürke) létezik, de az előlap megvariálásával négyféle álló Cavaliert kapunk. Az egyes jelzésűeknél egy analóg hangnyomásmérővel egészült ki a látvány, melynek kék háttérvilágítása csinosnak mondható. Aki sallangmentes arcot szeretne, válassza a táp nélkül 15 900 forintba kerülő Cavalier 3-ast, a mutatós mutatósért négyezerrel többet kell fizetni.

A Cavalier házak fekvő formában is elérhetőek. A kétféle színkombináció és az előlapi analóg műszer itt is megtalálható, ugyanúgy, mint a meghajtókat és csatlakozókat eltakaró ajtó. A frontpanelbe két nagy és két kis meghajtó szerelhető, egy további merevlemez pedig a ház gyomrába rejthető. A 420 x 438 x 135 milliméteres külső méreteknek köszönhetően ATX-es alaplapok és teljes magasságú bővítőkártyák is beférnek. A megfelelő huzat kialakítását az előlapon egy nyolc centiméteres, hátul pedig két hatos ventilátort segíti.


A négyféle fekvő Cavalier

A lapos házakban egyedi tervezésű háromszáz wattos táp dolgozik, melynek egyetlen, 15 amper leadására képes 12 voltos ága csak kisebb teljesítményű belső kiépítését teszi lehetővé. Az analóg műszeres verzióért kereken 24 000 forintot kell leszurkolni, a kijelző nélküli változat kétezer forinttal olcsóbb.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Újabb tíz Intel konfiguráció

    Időről időre visszatérő gépösszerakós árpróbánkban ezúttal tíz Intel-alapú rendszer szerepel – a heti aktualitások társaságában.

  • Egyéves, jubileumi kiadás

    Visszatekintünk az elmúlt esztendőre, hogyan is alakultak a hardverpiaci trendek: mire számítottunk és mit kaptunk.

Előzmények

Hirdetés