Hirdetés

Emlegetett szamár: a Ninox Aurora egér közelebbről

Az eszköznek vannak hibái, árusításának körülményei sem voltak példaértékűek, mégsem tudunk szabadulni a bűvköréből.

Mérések

A perfect controllal és az USB port frissítési rátájának stabilitásával kapcsolatos méréseket szokásunkhoz híven az OxyPlot MouseTester v1.5.3-mal végeztük el az elérhető cpi-lépcsőkön, illetve polling rate értékeken.

[+]

Hirdetés

Amint az a grafikonokon is látszik, a szenzor/firmware párosa 400 és 800 cpi-n érzi igazán elemében magát, ahol hozza a 4,5 m/s-os teljesítményt, ami manapság ugyan nem számít csúcsnak, de nagyon is rendben van – mindemellett érdemes kiemelni a görbék konzisztenciáját.

[+]

1600 cpi-n már kissé szolidabb végkifejletnek lehetünk tanúi, ugyanis a perfect control teteje már csak 3,3 m/s. Ez még mindig nem nevezhető rossznak (igaz, annyira jónak sem), és a felhasználók zömének bőven elegendő lesz, de amint feljebb lépünk a 3200 és 4000 cpi-s régiókba, az érték mélyrepülésbe kezd; előbb 1,9 m/s-ra, majd 1,5 m/s-ra redukálódik. Itt az olyan alacsony érzékenységen játszó emberek, akik nem használnak semmiféle gyorsítást, már gondban lesznek a nagysebességű rántásoknál, de az ilyen magas felbontások használata amúgy sem okvetlen ajánlott.

[+]

Az USB frekvencia szép stabil, ám 1000 Hz-en egy kicsit jobban szóródik a jel, mint a 125, 250 vagy 500 Hz-es beállításokon.


[+]

A paintes ákombákomolás szülte kép követi a mérésekben tapasztalt sémát; a 400 és 800-as szint perfekt, semmilyen anomália vagy rásegítés nincs. Az 1600 cpi még kulturált, bár egy minimális jitter mintha már bekúszna az egyenletbe. A 3200-as és 4000-es állomáson már erősebbek a Parkinson-kór tünetei, viszont angle snapping, netán smoothing továbbra sincs. Mindent egybevetve, véleményünk szerint az Aurora legjobb beállítása a 800 cpi @ 500 Hz kombinációja, de azért az 1600 cpi, valamint az 1000 Hz is használható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Ninox

Előzmények

Hirdetés