Presztízskérdés: MSI Prestige 14 Evo notebook

Az Intel Evo platformjára épül az MSI prémiumkategóriás, üzleti erőgépe, melynek Core i7-1185G7-tel szerelt változatát teszteltük.

Bevezető, dizján

Az MSI régóta gyárt notebookokat, de jó ideig inkább a gamer szegmensre fókuszált és készített néha egészen brutális, máskor meg inkább elegáns konfigurációkat. Ez a szegmens ma is él, de időközben nagy hangsúly került a „kreatív” kategóriára is, mely persze hardverben hasonló összeállítást jelent, ám itt a dizájn és a hordozhatóság is megköveteli a figyelmet. A most tesztelt MSI Prestige 14 Evo az üzleti prémium kategóriába tartozik, tehát egy erős, jól hordozható notebooknak szánják, mely ugyanakkor elegáns is, és egy üzleti tárgyaláson sem lóg ki a sorból.

Külalak

Elegancia és erő – ezt igyekszik sugallni az MSI Prestige 14 Evo, melyből tesztre egy fehérbe öltöztetett változatot kaptunk. A szóban forgó noteszgép kategóriájának megfelelően alumíniumburkolattal rendelkezik, kijelzőjének külső élén pedig 45 fokos letörés fut végig, mely krómszínben csillog. A matt színezetű fehér részek az ujjlenyomatoknak viszonylag hatékonyan állnak ellen, így nem kell folyton törölgetni őket.


[+]

Összerakását tekintve a notebook négyes fölét érdemel: a gépház masszív, nyugodtan felemelhetjük a sarkánál fogva, akkor sem tapasztalunk majd recsegést, a kijelző sem nyeklik ide-oda, ráadásul egy kézzel mozgatható is. A billentyűzet szilárdsága is megfelelő, de nem tökéletes, erősebb nyomásra kissé rugalmasan reagál, és a kijelző burkolata is kaphatott volna középen némi merevítést. Ettől a két résztől eltekintve viszont a Prestige 14 hozza a nevétől elvárt érzést.


[+]

A kijelzőt felnyitva az első, amit láthatunk, hogy az MSI a trendi módon vékony káva esetében is maradt a fehér színnél, amitől a képernyő még kontrasztosabbnak tűnik. A kijelző tükröződésmentes bevonattal rendelkezik, a webkamera pedig megszokott helyére, a keret felső részébe került. A zsanérok „súlyozása” jól sikerült, a képernyő egy kézzel is mozgatható. Amikor kinyitjuk, hátsó pereme a készülék alá kerülve annak hátát is megemeli. Nem az MSI az első, aki ezt a megoldást alkalmazza, de ettől még örülünk neki, mind ergonómiailag, mind szellőzés szempontjából jót tesz ez a noteszgépnek.


[+]

Hátára fektetve a kis számítógépet a szép mintába rendezett szellőzőnyílások tűnhetnek fel először. Az alsó burkolatot a garancia elvesztése nélkül nem lehet felnyitni, így a bővíthetőséget nullára kell értékelnünk.


[+]


[+]

A csatlakozókat illetően nem leszünk túlzottan elkényeztetve: a két Thunderbolt 4-es port mellett (melyeket a notebook töltésére is használhatunk) csak egy kombinált hangcsatlakozót, egy microSD kártyaolvasót és egy USB Type-A konnektort kapunk. Ez utóbbi ráadásul csak 2.0-s sebességű, töltés közben tehát csak egyetlen nagysebességű interfész marad használható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés