MSI blog: notebookok a presztizskategóriából

Ismét egy igazán sokatmondó nevű notebookcsaládot veszünk szemügyre: az elegáns Prestige szériát.

Az MSI szereti, ha már a nevéből kitalálható noteszgépjeinek célja. Így nem kell sokat gondolkodni, hogy hova sorolnánk a Titan gamer konfigurációt vagy a Summit üzleti családot. Jelen bejegyzésünk az utóbbihoz közel álló Prestige sorozatról szól, mely elsősorban az erős, felső- és felsőközép-kategóriás, üzleti célokra is bevethető klasszikus notebookokat takarja. Bár a célközönség első ránézésre sokban hasonlít a Summitéhoz, fontos eltérés, hogy a Prestige széria kizárólag hagyományos „clamshell” felépítésű modelleket tartalmaz, nincs köztük 2 az 1-ben változat.

MSI Prestige 15 Carbon Grey színben
MSI Prestige 15 Carbon Grey színben [+]

Méretváltozatokat illetően a család két tagból áll, a 14”-es Prestige 14-ből és a 15,6”-es Prestige 15-ből. Specifikációik nagyon hasonlóak: 28 wattos, 12. generációs Intel Core i7 P processzorral, legfeljebb 32 GB memóriával és NVMe SSD-vel kérhetjük őket. Az utóbbiak számára a 14”-es ház egy, a 15,6”-es ház pedig két foglalatot tartalmaz. Grafikus processzorként az NVIDIA GeForce GTX 1650, RTX 3050, RTX 3050 Ti trióból lehet alapvetően válogatni, de a Prestige 14 esetében nem muszáj ragaszkodni a dedikált VGA-hoz, itt maradhatunk a CPU-ba integrált Iris Xe-nél is. Mivel ebben az esetben a notebook már teljes egészében megfelel az Intel Evo platform feltételeinek, ezt a konfigurációt Prestige 14 EVO névvel jelzi a gyártó.

MSI Prestige 15 Urban Silver színben
MSI Prestige 15 Urban Silver színben [+]

A kijelző esetében tetten érhető, hogy az MSI főleg az irodai munkára gondolt a sorozat megalkotásakor, ugyanis a Prestige 14 egy 60 Hz-es, Full HD felbontású és 72%-os NTSC (ez körülbelül a 100%-os sRGB-nek felel meg) színtérrel rendelkező IPS panelt kapott. A Prestige 15 esetében az alapfelszereltség egy ugyanilyen tudású képernyőt tartalmaz, csak 15,6"-es képátlóval, de itt már a megjelenítés iránt komolyabb igényeket támasztó felhasználók is örülhetnek, ugyanis opcionálisan 4K-s, 100%-os Adobe RGB-t és a gyári kalibrációnak köszönhetően delta E < 2 színhűséget kínáló megoldás is választható. Megemlítenénk még a Prestige 14 EVO felszereltséget is, amely egy különösen alacsony fogyasztású, 100% sRGB-t kínáló, Full HD-s IPS panelt kapott.


A Prestige 14 Bluestone színben is elérhető [+]

A külsőt tekintve a notebookok kétféle színben érhetőek el: a 14”-es a sötétszürke Carbon Gray és a szürkéskék Bluestone, a 15,6”-es pedig Carbon Gray és ezüstös Urban Silverben. A gépház elegáns és vékony, ez a kisebbik modellnél 16 mm-es, a nagyobbiknál 19 mm-es vastagságot jelent. A hordozhatóságot befolyásoló egyéb fizikai paraméterek sem rosszak, a vékony kijelzőkeretnek köszönhetően az alapterület nem nagy, sorrendben 319 x 219 mm, illetve 357 x 234 mm, míg a tömegek 1,3 kg, illetve 1,7 kg alatt alakulnak.

A billentyűzet fehér háttérvilágítással rendelkezik,  A csatlakozókínálat megfelelő, sőt, a 15,6”-es változat esetében kifejezetten gazdagnak is mondható. Mindkét méretben kapunk két Thunderbolt 4 interfészt (melyek töltésre is szolgálnak), ezeket a Prestige 14 esetében egy, a Prestige 15 esetében pedig kettő USB 3.2 Gen2 Type-A konnektor egészíti ki. Mindkét gépen található microSD foglalat és kombinált hangcsatlakozó is, de a nagyobb testvérre egy HDMI kivezetés is került. Vezeték nélküli technológiákból Wi-Fi 6E és Bluetooth 5.2 áll rendelkezésre.

MSI Prestige 14
MSI Prestige 14 [+]

Az MSI a Prestige kapcsán sem elégedett meg annyival, hogy kisméretű és könnyű notebookot alkosson, hanem más módon is igyekezett javítani a hordozhatóságot. Ezek közé tartozik egyrészt a viszonylag nagy kapacitású akkumulátor (a 14”-esbe 52 Wh-s, a 15,6”-esbe pedig 82 Wh-s példány került), illetve az USB-PD alapú gyorstöltés is, mely körülbelül 48 perc után már 60% fölé tudja tölteni az akkumulátorokat. Nagy hangsúly fektettek a biztonságra is, a tapipadba integrált ujjlenyomat-olvasó mellett rendelkezésre áll az arcfelismerés is, köszönhetően a Windows Hello kompatibilis webkamerának. Arra az esetre, ha a notebooknak valahogy lába kélne, a Summitból ismerős MSI Tile szolgáltatás itt is elérhető, hogy a gép tartózkodási helyét kideríthessük.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények