MSI Cyborg 15 notebook: átlátszó, gamer és nem is olyan drága

A januárban bemutatott notebook a középkategóriába hozza el a legújabb generációs NVIDIA GPU-kat.

Bevezetés, külső

A Cyborg 15 családot az idei CES-en mutatta be az MSI: ez a sorozat alsó- és középkategóriás gamer notebookokból áll, melyek az NVIDIA 40xx-es és 30xx-es GPU-it kombinálják 12. és 13. generációs Intel processzorokkal. Alapvetően spórolós gépekről van szó: Core i7 és RTX 4060 jelenti a csúcsot, viszonylag egyszerű hűtésük miatt az utóbbinál 45 wattos TGP-vel – persze mindez viszonylag kedvező árakat is eredményez.

Dizájn

A Cyborg 15 formaterve átlagos, nincsenek rajta különleges hűtések, díszítések, viszont amivel mégis felhívja magára a figyelmet, az sok áttetsző részletet használó burkolat. Bár az ötlet önmagában nem nevezhető forradalminak, hiszen más gyártók már évekkel ezelőtt csináltak ilyet, de tény, hogy a Cyborg 15 kifejezetten sok helyen transzparens – az oldalán, hátul, a kijelző élen és gyakorlatilag a teljes alján. Persze egy számítógépnél az áttetszőség nem olyan érdekes, mint mondjuk egy mechanikus karóránál, hiszen nincsenek mozgó alkatrészek.


[+]

A bevezetőben említettük, hogy a Cyborg egy alsó- középkategóriás gép, nem csoda tehát, hogy burkolata műanyagból készült. Összerakása, kidolgozása ettől függetlenül egyáltalán nem rossz, a gépház stabil, és a csuklótámasz, billentyűzet az ujjlenyomatokat is egész jó hatásfokkal tartja távol. A kijelző kerete, ha nem is extrém vékony, de nem is bumfordi, felül egy kiemelkedő részbe került a webkamera és a hozzá tartozó mikrofonok.


[+]

A kijelzőt két, viszonylag filigrán zsanér tartja. Szilárdságuk, stabilitásuk megfelelő, ráadásul 180 fokban nyithatók. A gépház alsó részén nem látunk semmi különöset, a numerikus résszel is rendelkező billentyűzet kitölti a rendelkezésre álló terület túlnyomó részét.


[+]

A gépet hátoldalára fordítva láthatóvá válik a szinte teljes egészében áttetsző alsó burkolat, melyen bőven találunk szellőzőnyílásokat is, ezek jó része az „MSI TRUE GAMING” felirat kirajzolásában vesz részt. Ezt a burkolatot könnyen eltávolíthatjuk, csak a rögzítőcsavarokat kell kioldani. A Cyborg 15 bővíthetősége mai szemmel átlagosnak mondható: a háttértárhoz simán hozzáférünk, és az akkumulátor, illetve a WLAN kártya is egyszerűen cserélhető, SO-DIMM modulokból álló RAM a középen látható, műanyag lap alatt lapul.


[+]

Mindez nem meglepő, ami viszont igen, az a hűtés, mely egyáltalán nem „gameres”! Egyetlen ventilátort és két közepes méretű bordát használ, melyeket hővezető csövek kötnek össze a CPU-val és a GPU-val. Ilyen kialakítást inkább általános célokra szánt középkategóriás notebookokban szoktunk látni.


[+]

Még nem ejtettünk szót a csatlakozókínálatról, ami elég spártai: az áttetsző oldalakon mindösszesen két USB 3.2 Gen1 Type-A, egy USB 3.2 Gen1 Type-C, egy Gigabit Ethernet, egy HDMI kivezetés és egy kombinált audiokonnektor található a dedikált tápcsatlakozón kívül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés