MSI Bravo 15: AMD-s gamer notebook

Sokan szeretik az AMD processzorra és NVIDIA grafikára épülő notebookokat. Tesztalanyunk az MSI receptje alapján készült.

Bevezető, külső

Az elmúlt években igazán hozzászokhattunk ahhoz, hogy a nagy notebookgyártók portfóliójában szép számmal találunk AMD-s termékeket is, sokszor akár a csúcskategóriában is. Ritka kivétel ez alól az MSI, akik továbbra is szinte teljes mértékben az Intelben bíznak, a kisebbik processzorgyártó CPU-ira legfeljebb a középkategóriában építenek noteszgépet. Ezek közé tartozik a most tesztelt Bravo is, melyben a Zen 3+ magokkal rendelkező Rembrandt-R szériás Ryzen 7 7735HS processzort kombinálták egy GeForce RTX 4060 GPU-val. A külső visszafogott, a sárkányos logó helyét pedig egy mitológiái ragadozómadár, a Thunderbird stilizált alakja vette át .

Dizájn

Nem gondolta túl az MSI a Bravo külsejét, a dizájn szinte minden elemét láthattuk már a gyártó valamelyik modelljén. Mindenesetre a gamer kategóriában visszafogottnak nevezhető a vonalvezetés, nincsenek feltűnő élek, a szellőzőnyílásokat sem hangsúlyozták túl és kihagyták az RGB fényeket is.


[+]

Felülről nézve persze azért nem egy tökéletes téglalapot látunk, a sarkakat kissé lecsapták, a hátsó élen pedig a hűtőbordázatot látva érezhető, hogy az átlagosnál erősebb hardver dolgozik a jobbára műanyagból készült burkolat alatt. Ez azt jelenti, hogy ez a notebook semmiképpen sem olyan rejtőzködő fajta, mint mondjuk a Stealth széria tagjai, de azért ha elővesszük egy értekezleten, akkor nem akad meg rajta mindenki szeme. A különböző díszítéseket illetően is elégedettek lehetünk, a kijelző alatti kereten diszkréten bújik meg a céglogó, míg a monitor hátoldalára a megszokott sárkány helyett az AMD-s notebookok számára fenntartott, piros szemű ragadozómadár került.


[+]

A burkolat, ahogy említettük, jobbára műanyag, de jó minőségű, és a gépház maga is megfelelően merev, nyugodtan felemelhetjük egy kézzel is az asztalról, nem fog recsegni. Az emelésbe azonban bele kell adni némi erőt, ugyanis 15,6”-es méretéhez képest viszonylag nehéz, 2,25 kg-os a notebook – a hordozhatóság láthatóan csak másodlagos szempont volt a tervezés során. A kijelző körüli keret mai szemmel nézve átlagos szélességű, ezzel nincs tehát gond, és felül is kényelmesen elfér a webkamera. A notebook oldalain egy Type-C és három Type-A csatlakozót találunk – ezek közül a Type-C, illetve a kékkel jelölt Type-A konnektorok USB 3.2 Gen1 interfészt, a feketével jelölt port pedig USB 2.0-t kínál. Kapunk még egy HDMI-t, egy Gigabit Ethernetet és egy kombinált 3,5 mm-es jacket is – mindent összefoglalva tehát átlagos a portkínálat, bár kicsit lassú, mert hiányzik a 10 Gbps-os USB 3.2 Gen2.


[+]

Hátára fordítva a notebookot egy szellőzőrácsokkal alaposan megszórt burkolatot láthatunk, mely mögött szépen csillognak a hűtésben segítő hővezető csövek. A szétszerelést garanciavesztést jelző matrica „nehezíti”.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés