MSI GS66 Stealth: lopakodó játékos

Baltával faragott külső, csúcsra járatott belső: az MSI GS66 szériájának csúcsmodelljénél mindenre odafigyeltek.

Bevezető, dizájn

Szinte napra pontosan három éve teszteltük az MSI GS65 Stealth Thin notebookot, ami egy erős, de dizájnjában egész visszafogott, és teljesítményéhez képest kifejezetten jól hordozható gépnek bizonyult. Most itt a leszármazott, a GS66 Stealth: nevéből elmaradt a Thin, de ettől még nem vált kövérebbé, külseje még visszafogottabb lett, belül pedig természetesen megkapjuk azt, amit 2021-ben egy csúcskategóriás gamer noteszgéptől elvárhatunk.

Külső

A GS66 Stealth formaterve már-már „thinkpadesen” egyszerű: selyemfényű és matt fémburkolat, derékszögek, síkok és minimálisan lekerekített élek határolják a 15,6"-es noteszgépet. Tényleg nem lehet mást mondani róla, mint hogy egy végletekig lecsiszolt, ugyanakkor masszív és vékony tégla, melyen még az MSI sárkányos logója is éppen csak felsejlik, annak köszönhetően, hogy a fedlap matt fekete színéhez képest egy egész kicsivel fényesebb felületű. A képernyő kerete, a csuklótámasz és az alsó fedél is dísztelen, ami egyébként azzal jár, hogy sokkal feltűnőbbé válik a 3,5 mm-es hangcsatlakozó aranyozott pereme és a többi konnektor krómja.


[+]

Nem olcsó gépről van szó, így örömmel jelenthetjük ki, hogy az összeszerelés kiváló, a ház masszív, nem hajlik, nem recseg és a billentyűzet alatt is kellően stabil. A kijelző maga egy kicsit hajlítható, de nem jobban, mint az átlag. A zsanérok 180 fokban nyithatók, és talán kicsit több ellenállással is rendelkezhetnének – de így legalább egy kézzel nyitható és mozgatható a képernyő az egyébként nem nehéz, 2,1 kg-os gépen.


[+]

Ez az alacsony tömeg egyébiránt azért is impozáns, mert közben továbbra is megkapjuk az MSI több noteszgépében is látott, a repülőre még éppen felvihető maximális kapacitással szerelt 99,9 wattórás, négycellás akkumulátort, ami tehát majdnem 25 százalékkal combosabb a GS65 Stealth Thin áramforrásánál. Ezzel, illetve a 358 x 248 x 19 mm-es mérettel már egy kategóriájához mérten tényleg kiválóan hordozható számítógépet kapunk.


[+]

Ha valamilyen téren kritizálhatjuk a külsőt, az a bővíthetőség: na nem a felnyitás nehézkes, hiszen ahhoz csak a csavarokat kell eltávolítani, ám az MSI az egyik csavart a felnyitást tiltó matricával ragasztotta le – ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy még a memória bővítése sem oldható meg otthon a garancia elvesztése nélkül, hiába férnénk hozzá amúgy a modulokhoz és egyébként az SSD-hez is.


[+]

Nem panaszkodhatunk viszont az interfészekre, a notebook vékony oldalain egész sok csatlakozó sorakozik. Bal oldalon kezdve, a klasszikus tápcsatlakozó mellett egy Type-C konnektort láthatunk, mely Thunderbolt 4 interfészt kínál, ezen felül pedig a notebook töltése is megoldható vele USB-PD kompatibilis töltővel. Ezt követi egy HDMI 2.0, illetve egy 10 Gbps-es USB 3.2 port.


[+]

A jobb oldalon a 2,5 gigabites sebességet kínáló Ethernet csatlakozó nyitja a sort, majd három 10 Gbps-es USB 3.2 Gen2 port következik, melyek közül kettő Type-A, egy Type-C konnektorral szerelt. Ide került még a kombinált hangcsatlakozó is, a már említett aranyozott bevonattal. Mindkét oldalon, illetve a hátoldalon is bőven láthatunk szellőzőnyílásokat, és ezek nem csak díszek, mert működés közben ontják magukból a meleg levegőt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés