Hirdetés

Bevásárlólista kezdő streamereknek

Megpróbáljuk összegezni, milyen kiegészítőkre van szüksége annak, aki most ugrana fejest az élő közvetítések világába.

Bevezető

Rengeteg dolog állhat annak hátterében, ha valaki elkezd azon gondolkozni, hogy belevágna a streamelésbe, vagyis játékmenete vagy egyéb tevékenysége élőben, interneten való megosztásába. Van, aki annyira jónak tartja magát egy adott játékban, hogy érdemesnek gondolja átadni tudását a kezdő játékosoknak, mások csak ismerőseikkel szeretnék megosztani a játékélményt, de az sem ritka, hogy valaki ezzel a módszerrel bővítené játékostársai körét, hátha valaki a nézők közül kedvet kap a közös játékhoz. A motiváció mindenkinél más, ahogy az is eltérő lehet, hogy ki milyen módon alakítja saját streamer karrierjét, az a pont viszont minden kezdő életében megvan, amikor el kell kezdeni új eszközöket vásárolni a minőségi tartalomgyártáshoz.

Hirdetés

A streamelés világába újonnan belecsöppenő felhasználók persze biztosan sok, nekik szánt YouTube videóban vagy szöveges ajánlóban találkozhatnak azzal a kijelentéssel, miszerint nem a hardveren múlik a siker és a legolcsóbb, akár már eleve a rendelkezésünkre álló eszközökkel is minőségi tartalom készíthető, ezért ne várjunk, míg minden meglesz, kezdjük el a dolgot azzal, amink van. Ezt a lépcsőfokot viszont mi rögtön át is ugranánk, hiszen, bár egyetértünk au előbbiekkel, egyszer mindenképp tovább kell lépnünk és be kell szereznünk különböző célhardvereket.

Előre összeállított streamer kezdőcsomag
Előre összeállított streamer kezdőcsomag (forrás: AverMedia Live Streamer 311 teszt) [+]

Mivel nem hollywoodi kasszasikerek forgatására készülünk, így nem túl bonyolult a helyzet, a játékmenet rögzítésén felül már csak saját magunkat, illetve hangunkat kell valahogy rávarázsolnunk a képre – erre viszont jóval több lehetőség áll rendelkezésünkre, mint azt sokan gondolnák. Cikkünkben igyekszünk bemutatni az elérhető opciókat, megnézzük, hogy mi a legegyszerűbb megoldás, valamint említést teszünk arról is, hogy egyszemélyes stábként mi az a határ, ameddig még érdemes lehet elmenni abban az esetben, ha pusztán hobbiként tekintünk a streamelésre.

Kiemelnénk, hogy cikkünket nem hardverajánlónak szánjuk, nem próbálunk termékeket összehasonlítani és nem az adott kategória legjobbját keressük, csupán megpróbáljuk összegezni azokat a szempontokat, melyek alapján mindenki el tudja majd dönteni, hogy saját igényeinek mely eszközök felelnek meg a leginkább. Illusztrációként és és a szövegben is vannak ugyan konkrét eszközök a cikkben, ezek egyrészt páldák, másrészt nem kizárt, hogy egy adott termék képes olyasmire, amivel kiemelkedik a mezőnyből – de azért elsődlegesen inkább a hasznos szempontokat igyekeztünk összegezni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés