Hirdetés

A Logitech új G szériás egerei és billentyűzete

Hirdetés

G100s egér

Május végén bepillantást nyerhettünk a svájci Logitech fejlesztőlaborba, ahol többek közt az egerek érzékelőit csiszolják. A látogatás apropója az új, játékosoknak szánt terméksorozat volt, melynek tagjai már a hazai piacon is elérhetőek. Négy egérről, két billentyűzetről és két headsetről van szó, melyek közül az egereket és a komolyabbik billentyűzetet vettük górcső alá.

Az új egereket a nevük végén lévő 's' betű alapján lehet azonosítani, amiből sejteni lehet, hogy nem történt olyan nagy változás. A G100s formailag visszavezethető a G1-re, mely 2005-ben állt a nagyközönség elő. Persze az elmúlt nyolc év alatt lényegében semmit sem változott az emberi kéz anatómiája, vagyis ami jól bevált nyolc éve, annak ma is jónak kell lennie. Szimmetrikus kialakítású, egyszerű, könnyű modell a G100s, jobb és bal kézzel egyaránt használható.

Felső részén elhagyták a kitüremkedő Logitech emblémát, helyette a gamer (játékos) szóra utaló 'G' betűt festették fel, ami szépen belesimul az egér hátába, így nem zavarja a felhasználó tenyerét. A fő gombokat a felső burkolatból szabták ki, a görgő mögött a felbontást állító negyedik gomb csücsül.

A G100s és az összes s-es Logitech egér különlegessége a szokatlan, sávos felület. Nem csak sima festésről van szó; a fő billentyűk valamivel fényesebbek, ugyanis azokat olajtaszító réteggel vonták be, így kevesebb szennyeződés tapad meg rajtuk. A tenyérrel érintkező hátsó részen a felület matt, ott a nedvesség, izzadtság elvezetésére koncentráltak.

Alul a G1-hez képest megnövelt csúszótalpak tűnnek fel, még az érzékelő elé is tettek egy kis íves betétet. A G100s alján új Delta Zero technológiás optikai érzékelő dolgozik, aminek maximális felbontása 2500 dpi, tehát nem szálltak el vele különösebben. Említést érdemel még a vezeték, ami ugyan nem kapott szövetbevonatot, de az átlagosnál vékonyabb, így nem zavarja majd az egeret mozgás közben. Természetesen törésgátló van a tövében.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés