A Logitech bemutatja a játékosok számára fejlesztett új G szériás termékeit

A Logitech csaknem 20 éve dolgozik azon, hogy minél nagyobb komfortosabb, pontosabb, gyorsabb, tartósabb és megbízhatóbb eszközöket kínáljon a felhasználók számára, kiváltképpen a játékosoknak, ahol ezek mindegyike nagy fontossággal bír. A Logitech most infravörös érzékelők segítségével tanulmányozta milyen interakciók zajlanak az eszközök és az emberi kéz között a játék során, és ezen kutatások eredményét felhasználta az új Logitech G széria megalkotásánál is – áll a Logitech közleményében.

Hogy a kutatás során összegyűjtött információk hasznosítására példát is említsünk: a kényelem és tartósság érdekében az adott stratégiai zónáknak megfelelő felületi anyagokat vetettek be. Azokon a területeken, ahol rendkívül magas az igénybevétel, a Logitech ujjlenyomatálló bevonatokat alkalmazott, míg a tenyér alatti területeknél víztaszító réteg gátolja a kéz letapadását. Így modelltől függően az egerek puha vagy száraz fogófelületeket kaptak, míg a billentyűzetek gombjaira dupla UV bevonatot vittek fel, hogy tartósabbak legyenek, rajzolt felületükre pedig ujjlenyomatálló borítás került.

Hirdetés

Vegyük sorba az újdonságokat! A Logitech G700s Rechargeable Gaming Mouse nevű egér 2,4 GHz-es frekvencián, vezeték nélkül, míg micro USB kábellel összekötve vezetékes módban is képes kommunikálni a PC-vel – utóbbinál ráadásul a beépített AA méretű akkumulátorok is töltődnek. A két felhasználási mód között menet közben is lehet egy kapcsolóval váltani, így ha a vezeték nélkül használat során a tápellátás kimerülőben van, akkor a játék megszakítása vagy mindenféle újraindítás nélkül aktiválható a kábeles üzemmód.

Logitech G700s Rechargeable Gaming Mouse
Logitech G700s Rechargeable Gaming Mouse

Az egér tenyérfelülete strapabíró, víztaszító, az oldalán pedig úgynevezett száraz fogófelületet alakítottak ki, így a biztos és izzadságmentes fogást biztosít. Összesen 13 programozható gomb került rá, amelyekkel egyszerű vagy összetett parancsokat is végrehajthatunk, ugyanis a Logitech Gaming Software (LGS) segítségével rögzíthetünk makrókat, illetve parancssorokat és azok ismétlődését vagy időbeli csúsztatását is hozzárendelhetjük az adott gombokhoz, vagy éppen gombkombinációkhoz. A Logitech G700s Rechargeable Gaming Mouse ajánlott fogyasztói ára 100 dollár lesz.

A másik egér a sorban a vezetékes Logitech G500s Laser Gaming Mouse, amit kifejezetten az FPS stílusú játékosok rajongóinak fejlesztett a Logitech. A G500s az előbbi modellhez hasonló felületet vonultat fel a kényelmes használat érdekében, de itt már megjelenik a súlyozás és a CPI menet közbeni megváltoztatásának lehetősége is.

Logitech G500s Laser Gaming Mouse
Logitech G500s Laser Gaming Mouse

A mellékelt, összesen 27 grammnak megfelelő extra súllyal egyéni ízlésünk szerint állíthatjuk be a vezérlőeszköz tömegét, valamint a tömegközéppont is saját játékstílusunknak megfelelően állítható be. A lézeres érzékelő érzékenységének állítása a hüvelykujjnál elhelyezett gombbal történik 200 és 8200 cpi között. A Logitech G500s-en 10 programozható gomb található, melyeket a már említett LGS programmal tudunk beállítani. A Logitech G500s Laser Gaming Mouse ajánlott fogyasztói ára 70 dollár lesz.

A Logitech G400s Optical Gaming Mouse személyében érkezik az MX518 és a G400 utódja, amit szintén FPS játékokra optimalizáltak elsősorban, de persze más programokban is megállja a helyét – köszönhetően a Logitech LED-es Delta Zero érzékelőjének, ami a gyártó állítása szerint rendkívül precíz irányítást tesz lehetővé. A vezetékes egér fogófelületei puhák, az elsődleges, 20 millió kattintásra hitelesített gombokat ujjlenyomatálló bevonat védi a kopástól, tenyérfelülete pedig víztaszító. Az LGS segítségével itt nyolc gomb programozására adódik lehetőség, és ezekkel elvégezhető az érzékenység beállítása is – ebben az esetben 400 és 4000 cpi között. A Logitech G400s Optical Gaming Mouse ajánlott fogyasztói ára 60 dollár lesz.

Logitech G400s Optical Gaming Mouse
Logitech G400s Optical Gaming Mouse

Kevésbé gyors mozgásokhoz, RTS játékokhoz a Logitech az új G100s Optical Gaming Mouse-t ajánlja, ami a Logitech G1 és G100 örökségére épít, így kifejezetten jól bírja a kíméletlen gombnyomkodásokat, hiszen ezeket is egyenként húszmillió kattintásra tervezték és kopásálló bevonattal látták el. A gyártó szerint minden fogásstílushoz kényelmes használatot biztosító G100s-ben is a Delta Zero technológiával készített érzékelő található, ám ennél a modellnél maximum 2500 cpi-re korlátozódik a tudása, valamint ennek menet közbeni állítási lehetősége sem megoldott. A Logitech G100s Optical Gaming Mouse ajánlott fogyasztói ára 40 dollár lesz.

Logitech G100s Optical Gaming Mouse
Logitech G100s Optical Gaming Mouse

Az új beviteli eszközök sorát Logitech G19s Gaming Keyboard folytatja, amiről most sem hiányzik a színes GamePanel LCD, amely a felhasználót folyamatosan ellátja hasznos információkkal, valamint játék- és programspecifikus adatokkal. A gombok háttérvilágítása személyre szabható, amit 16 millió színből lehet kiválasztani, de akár minden egyes profilhoz és üzemmódhoz másikat rendelhetünk. A billentyűzet kényelmét és tartósságát itt is különféle anyagok garantálják: a csuklótámasz víztaszító, míg a gombokon a bevezetőben említett dupla UV bevonat található. Az LGS szoftver ennél a beviteli eszköznél is használható, ugyanis a 12 programozható G-gomb 36 különféle funkcióval vértezhető fel.

Logitech G19s Gaming Keyboard
Logitech G19s Gaming Keyboard [+]

A G19s egyszerre 26 gomb lenyomását tudja feldolgozni, így biztosan nem lesz problémája azoknak a játékosoknak sem, akik mind a tíz ujjukat képesek használni egy játék során. A billentyűzeten most is megtalálhatók a multimédiás vezérlőgombok és egy pár USB 2.0-s port, amire nem csak adathordozókat köthetünk, de USB-s eszközeinket is feltölthetjük róla. A Logitech G19s Gaming Keyboard ajánlott fogyasztói ára 200 dollár lesz.

Szintén LCD-vel, de egy jóval egyszerűbb kijelzővel érkezik a Logitech G510s Gaming Keyboard névre keresztet billentyűzet. A változtatható színű háttérvilágítás megmaradt, akárcsak a víztaszító csuklótámasz és a strapabíró UV bevonat, de a programozható G-gombok számát 18-ra emelték, így összesen 54 különféle feladatot rendelhetünk ezekhez. Extra USB aljzatok ezúttal nincsenek, cserébe opcionálisan bevethető integrált hangvezérlővel és az ehhez szükséges jack aljzatokkal látták el, hasonlóan más korábbi billentyűzetükhöz (például G110), valamint a multimédiás gombokról sem kell lemondani. A Logitech G510s Gaming Keyboard ajánlott fogyasztói ára 120 dollár lesz.

Logitech G510s Gaming Keyboard
Logitech G510s Gaming Keyboard

Végezetül a sort két headset zárja. Az olcsóbbik modell, azaz a Logitech G230 Stereo Gaming Headset 40 milliméter átmérőjű neodímium hangszórókat és kimosható anyagból készült fülpárnákat vonultat fel. Mikrofonja hajlékony és zajszűrős, lenémítása a vezetéken elhelyezett vezérlőgombokkal lehetséges, akárcsak a fejhallgató hangerejének beállítása. A Logitech G230 Stereo Gaming Headset ajánlott fogyasztói ára 60 dollár.

Logitech G230 Stereo Gaming Headset
Logitech G230 Stereo Gaming Headset [+]

A másik versenyző, a Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset a korábbi Logitech G35 és Logitech G930 headsethez hasonlóan Dolby Headphone technológiát vonultat fel, minél nagyobb hangteret varázsolva a használó „feje köré”, illetve a Dolby Headphone 7.1 térhangzásnak köszönhetően hét önálló hangcsatornát élvezhetünk, plusz egy külön LFE csatornát. Hasonlóan a Logitech G230-hoz, ez a headset is kimosható fülpárnákat kapott, amelyek puha, kényelmes viseletet kínálnak viselőjének. Headset révén a zajszűrős mikrofon itt is az alapfelszereltség része, amit használaton kívül nincs más dolgunk, mint felhajtani. A Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset ajánlott fogyasztói ára 80 dollár.

A felsorolt termékek európai megjelenése az idei év májusára várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés