Logitech Harmony - én irányítok mindent!

Logitech Harmony 1000

Eddig sem panaszkodhattunk a Logitech termékek csomagolására, de az új Harmony 1000 olyan dobozt kapott, amely már a boltok polcáról kiabálja: „Engem vegyél meg!”. Szép a nyomása, vastag, igényes kartonból készült, amit mágnesek tartanak egyben.

Kibontva ismét kevés alkatrészt találtunk, mondhatni ugyanazokat, mint korábban: távirányítót, állványt, akkumulátort, töltőt, adatkábelt, némi használati útmutatót és telepítőlemezt.

A Harmony 1000 nagyjából olyan, mint a gömbvillám: kevesen láttak még hozzá hasonlót, de létezik. A távirányítók közt külön – meglehetősen drága – csoportot alkotnak a kevés gombos, de jókora érintőképernyővel felszerelt, téglalap alapú modellek. Ebben a kategóriában először próbálkozik a Logitech. A Harmony 1000-nek 3,5 hüvelykes, QVGA (320x240 pixel) felbontású színes kijelzője van, ami közepesnek mondható. A régebbi modelleknek még monokróm megjelenítője szokott lenni, de vannak VGA felbontású kistévések is. Persze az utóbbiak többszörösébe kerülnek még a 75 000 forintos Harmony 1000-nek is. A fekete keretes kijelző mellett szálcsiszolt alumíniumból van a borítás, melyen csupán néhány jó minőségű, kéken világító gombot találunk. Ezek éppen elegendőek a TV leggyakrabban használatos funkcióinak ellátására, a többihez ott a kijelző. Előnyük, hogy formájuk miatt sötétben is kitapinthatók, mozizás közben nem kell lenézni rájuk.

Hátul egy kis hangszórónak a rostélya található, két másik hasonló vájat pedig az akkumulátort rejtő fedél könnyebb lehúzását segíti. A fekete műanyag kellemes tapintású, olyasmi, mint a Logitech egerek szélső panelje szokott lenni. Középen a bemélyedés kényelmesebb fogást biztosít, és a töltőállványban ez tartja a távirányítót.

Úgy alakították ki a Harmony töltőjét, hogy üresen se legyen ronda. Fényes feketéjével feltűnés nélkül elálldogál a dohányzóasztal szélén vagy a polcon.

A távirányító körülbelül 45 fokos szögben áll benne. Kár, hogy nincs rögzítve; ha gyakorlatlan kéz teszi a helyére, megtörténhet, hogy nem csatlakozik az érintkezőpontokra, pedig a nagy kijelző miatt gyakran szükség lehet az akkumulátor töltésére.

Számítógépre az 1000-es is egyszerű USB-vel kapcsolódik; a mini csatlakozónak itt már fedele van. Közelében található az infrás sugárzó, amiből van még egy – a tanuló – a távirányító alsó peremén.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés