Hirdetés

A Logitech gamer egerei újra az elitben

A legjobb fejlesztéseket hozó gyártó visszatért a klasszikus formákhoz, így a G Pro és a G403 egér brutálisan jó lett!

Hirdetés

Logitech G Pro

Amilyen nagy népszerűségnek örvendett évekkel ezelőtt, a PC játékos éra kezdetében a Logitech, mára annyira kiszorult az elit gamerek világából – annak ellenére, hogy az utóbbi években elkészítették a szinte hibátlan érzékelőt, a legjobb vezeték nélküli rendszert és számos további fejlesztést. Nem is ezzel volt a gond, hanem inkább a legutóbbi szériák elvadult formájával és hullámzó minőségével. A G502, G402, G302 és G303 is meglehetősen fura szerzet lett olyan vonalvezetéssel, amit a profi játékosok nagyívben kerültek.

Most viszont itt van előttünk a Logitech G Pro, ami már a nevével is jelzi, hogy profiknak készült. Jellegében a G100-as család utódjának tekinthető, ami a Logitech első igazán sikeres gamer egeréből, az MX300-ból merít. Szimmetrikus formájú, kicsi (116,6 mm hosszú és 38,2 mm magas), könnyű (83 gramm), kifejezetten karmos vagy ujjas fogáshoz készítetett, precíziós eszközről van szó, amit a pörgős FPS játékosok értékelnek majd.

Burkolatának felső része matt hatású, érdesített műanyagból készült, ami izzadt kézzel is kellően stabil fogást biztosít. Oldalai lefelé szűkülnek és felületük barázdásabb, így az egeret stabilan lehet emelni, aminek az alacsony érzékenységgel játszók fognak örülni. Fő gombjai nincsenek egyben a felső burkolattal, ugyanis – a Logitech utóbbi gamer egereihez hasonlóan – rugós előfeszítést kaptak a pontosabb működés érdekében.

Új a közöttük lévő, gumibevonatú görgő, ami mögött egy diszkrét érzékenységállító gomb van. Ilyen egerekre nem jellemző, de azért tettek két kisebb gombot a jobb hüvelykujjas részre is. Nem maradhatott ki a fényjáték sem, az egér hátán a korábbinál szögletesebb G logó és egy körbefutó sáv világítása a szivárvány minden színében beállítható, színt vált, lüktet, parasztot vakít.

Alul a Logitech büszkesége, az általuk fejlesztett és a PixArt által gyártott PMW3366 optikai érzékelő a főszereplő, amit pontosan középre tettek, körülötte egy kis gyűrű alakú csúszótalp található, és még négyet tettek az egér külső sarkaiba. Az egér farka a szokásosnál vaskosabb, nehezebb, és szövetburkolattal borított, de a megszokottnál mégis hajlékonyabb. Egyik végén megtörésgátló, a másikon USB csatlakozó van, aminek „aranyozásával” nem vesződtek fölöslegesen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés