Hirdetés

Új Mionix gamer egerek és egérpadok

Nálunk járt a Naos, Avior és Castor egér, illetve a Sargas, Alioth és Propus egéralátét egy-egy változata.

Hirdetés

Mionix Naos

Nagyjából hat éve már, hogy teszteltük egy akkoriban beindult, svéd márka egereit – azóta a Mionix név ismertté vált a játékosok körében, megbecsült helye van a prémium kategóriában. Úgy döntöttünk, megnézzük, mire jutottak az elmúlt évek alatt, ezért kértünk tesztre három különböző formájú egerükből, és vételeztünk melléjük háromféle egéralátétet is. A kínálatban ezen felül még egy fekete Cherry MX kapcsolós, mechanikus billentyűzet és egy csúcs headset szerepel, tehát a Mionix teljesen fel tudja szerelni beviteli perifériákkal a gamereket. Modelljeit a kezdetektől fogva csillagokról nevezi el.

A Mionix talán legismertebb és egyben legrégebbi terméke galaxisunk egyik legfényesebb óriáscsillagáról, a Hajófara csillagképben lévő Naosról elnevezett egér. Hat évvel ezelőtt már találkoztunk ezzel a nagyon széles, kifejezetten tenyeres használathoz igazított formával. Igazi terpeszkedős, kényelmes modellről van szó, amit az évek alatt elsősorban a nagyobb tenyerű felhasználók szerettek meg. Jobb kézhez igazított alakjának jellegzetessége a kétszintes kidudorodás, ami a gyűrűs- és kisujjnak is kényelmes támaszt biztosít. Amellett, hogy nagyon széles (85 mm), és elég hosszú (133 mm), meglehetősen lapos (39 mm), súlya pedig alig haladja meg a 100 grammot.


Felületét a szokásos, kissé selymes, kissé gumis hatású anyaggal vonták be, hátáról nem hiányozhat a Mionix márkajelzése, ami természetesen világít, akárcsak a gumis peremű görgő oldala. Összesem hét gombja van, a szokásos három fő és két hüvelykujjason túl kettőt tettek a görgő mögé is. Tán mondani sem kell, hogy nagyjából kétméteres vezetéke zsinóros burkolatú és aranyozott USB csatlakozóban ér véget. Ahogy illik, az egér középpontjában van az érzékelő, siklásáról pedig négy nagyobb méretű talp gondoskodik.

Formailag szinte semmit, belsőleg viszont annál többet változott a Naos az évek során. Jelenleg háromféle kivitelben kapható, melyek közül a szerintünk legérdekesebbet, a Naos 7000-et vettük górcső alá. Ennek nagyszerű, Avago ADNS-3310 (más néven PixArt PMW 3310) optikai érzékelője van 7000 dpi-s maximális felbontással, weboldalán büszkén hirdetik, hogy nulla gyorsulással. A Naos 3200 valamivel szerényebb Avago ADNS-3060 optikai érzékelőt kapott 3200 dpi-s maximummal, de formailag teljesen azonos a hétezressel. A Naos 8200 már lézeres Avago ADNS-9800-at használ 8200 dpi-s maximummal. Ennek a modellnek világít a két görgő mögötti gombja is, bal oldalán elöl pedig három LED jelzi az éppen aktív felbontást. A kezdeti csúcsmodellt Naos 5000-nek hívták, Avago ADNS-9500 lézeres érzékelője volt, egyedüliként súlyozórendszer is kapott, amit később – szerintünk nagyon helyesen – elhagytak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés