Saját egereit tölti a Logitech egérpadja

A cég PowerPlay technológiája, illetve az ezt használó egérpad és egerek biztosítják, hogy az utóbbiak sose merüljenek ki.

PowerPlay néven olyan új rendszert mutatott be a Logitech, amely az egérpadba rejtett, vezeték nélküli töltést biztosító megoldásból és az ezzel kompatibilis, természetesen vezeték nélküli egerekből áll – amelyek így értelemszerűen sosem merülnek majd le, hiszen folyamatosan kapják az energiát az alátétből.

Az aktuálisan bejelentett sorozat egyelőre három termékből áll: maga az egérpad egy 320 x 270 mm-es kemény felületet biztosít (igény szerint erre egy puha felület is felhúzható), amely teljes egészében képes tölteni a megfelelő vevőegységgel rendelkező egereket. Ez a képesség egyben – sajnos – azt is jelenti, hogy a PowerPlay mögött nem a Qi, hanem a Logitech saját szabványa áll, így egyelőre arról, hogy telefonunkat is erről töltjük, le kell mondanunk.


[+]

Az egérpad által biztosított elektromágneses mezőből a PowerCore modul „veszi ki az energiát” – ez a modul a kompatibilis egerek talpába kerül beépítésre. Mivel itt rögzítéséről apró mágnesek gondoskodnak, cserélhető, akár kompatibilitási okokból, akár azért, hogy új egér vásárlásakor elég legyen egy olcsóbb, modul nélkül példányt megvenni.


[+]

Áttérve az egerekre, a mostani bejelentés két PowerPlay-kompatibilis példányról is szól, ezek a G903 és G703 nevet viselik. Mindkettőben a PMW3366-os érzékelőt találjuk majd, 200-12 000 között beállítható DPI-vel, a G903 esetében kétkezes, a G703-nál pedig jobbkezes használatra optimalizált testtel és ennek megfelelő gombkiosztással. A két egér természetesen tölthető USB csatlakozón keresztül is, és ha le tudunk mondani a PowerCore modulról, akkor az, aki a nehezebb modelleket kedveli, egy 10 grammos extra súlyt tehet annak helyére. Ami a fontosabb adatokat illeti, a G900-ra épülő G903 alapesetben 110 grammos, mérete pedig 66,5 x 40,4 x 130,3 mm, ezzel szemben a G703 68 x 43 x 124 mm-es és 107 grammos tömeggel rendelkezik. Szabadon programozható gombokból az előbbire 11, az utóbbira 6 került, és mindkettő rendelkezik saját memóriával is, így a beállítások az egérre is elmenthetőek, nem muszáj a Logitech Gaming Software-nek jelen lenni a gépen, amin játszani szeretnénk. Mindkét egér egyébként a G900-zal bemutatott, 1 ms-os felbontású Lightspeed rádiós kapcsolatot használja a jelátvitelre.

Ami az árakat illeti, az augusztusban érkező PowerPlay G pad és PowerCore modul 100 dollárba kerül majd, a június végére várható G903 esetében 150, a G703-nál pedig 100 dolláros cédulára számíthatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés