Hirdetés

Olcsóbb OLED tévékre, 8K-ra és AI-ra épít az LG

Az LG Innofest 2019 eseményen rengeteg hasznos infót tudtunk meg. Ilyen lesz a jövő az LG szerint!

LG Innofest 2019 és a tévék

Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan 2019-ben is pezsegni fog a televíziós iparág. Várhatóan folytatódik az OLED-QLED háború, jönnek a 8K készülékek és a fejlett mesterséges intelligencia technológiák. Az pedig már jól látszik, hogy a piaci résztvevők olykor gyökeresen eltérő irányban keresik a sikerhez vezető utakat, úgyhogy izgalomban nem lesz hiány idén sem.

LG Innofest 2019
LG Innofest 2019 [+]

A tévés szektor egyik legbefolyásosabb versenyzője az LG, aki a közelmúltban tartotta Innofest 2019 névre hallgató eseményét, ahol bemutattak jó néhány újdonságot. Itt sikerült kifaggatnunk a cég munkatársait arról, hogy milyen stratégiát választott az LG, milyen válaszokkal készül a konszern az új kihívásokra, illetve hogy látják az iparág jelenét és jövőjét.

Hirdetés

8K

Ez jelenleg az egyik legforróbb téma, hiszen ha minden jól megy, idén több gigacég is piacra dobja extrém nagy felbontású televízióját, és az is jól látszik, hogy a rivális Samsung nagyon bízik ezekben a modellekben. Az Innofesten az LG is kiállított egy OLED és egy LED LCD technológiára épülő 8K megjelenítőt, amivel bebizonyították, hogy a szükséges technológiának a birtokában vannak. Ám az is kiderült, hogy egyelőre még nem ez áll a középpontban, és még nem teszik elérhetővé e készülékeket. Álláspontjuk szerint még egyszerűen hiányoznak (a filmes piacról is!) a pontosan meghatározott szabványok és kodekek, azaz nem lehet tudni, hogy milyen formátumban érkeznek majd a tartalmak. Így akik most vásárolnak 8K televíziót, azok a későbbiekben akár azzal is szembesülhetnek, hogy upgradelni kell tévéjüket, vagy le kell cserélni a set-top boxot, asztali médialejátszót.

LG 8K Nanocell LED LCD tv
LG 8K Nanocell LED LCD tévé [+]

Ráadásul az LG egyelőre még az elérhető tartalmak körét is kicsinek tartja, ezért sem törik magukat annyira, hiszen egyelőre nincs nagyon mit nézni a 8K tévéken. A vállalat munkatársai úgy vélik, hogy jövőre e téren már gyökeres változásra számíthatunk, és az 5G technológia elterjedésének köszönhetően a 8K videók, filmek online streamelése is lehetségessé válik, hiszen ehhez legalább 80 Mbps sebességű internetkapcsolat szükséges.

LG 8K OLED tv
LG 8K OLED tv [+]

Mi mindenesetre az Innofesten megnéztük élőben is az LG 8K készülékeit működés közben, és a demóanyagok szépen futottak rajtuk. A színekkel, mozgásmegjelenítéssel nem volt gond, tehát minden bizonnyal tényleg stratégiai okai vannak annak, hogy ezeket egyelőre nem küldik a boltokba.

Nanocella

Az LG meg van arról győződve, hogy az OLED jobb minőségű képet produkál, mint a QLED, nem is tekintik a technológiát közvetlen vetélytársnak. A TCL és a Samsung által favorizált QLED televíziók ellen a saját, általunk korábban már bemutatott, Nanocellnek nevezett kvantumpontos eljárásra épülő LED LCD tévéket küldik csatába. Ezek a nanocellás, 4K felbontású, HDR támogatású készülékek képezik majd a felső kategóriát idén a vállalat LED LCD kínálatában, többek között egy 86 hüvelykes modell is, köszönhetően annak, hogy a konszern bővíti óriási képátlójú televízióinak kínálatát. Azon az állásponton vannak ugyanis, hogy a jövőben tovább nő az érdeklődés majd az ilyen gigászi készülékek iránt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés