Hirdetés

Az idei legolcsóbb LG OLED tévé a tesztpadon!

Kipróbáltuk a 4K HDR támogatású, 55 hüvelykes LG B9 OLED televíziót.

Kezelés, netes tartalmak

Okostévé

A B9-be is a házon belül készülő webOS smart platform legfrisebb, webOS ThinQ AI fantázianevű verziója került. Mint neve is jelzi, ebben megtalálhatóak a különféle, saját fejlesztésű ThinQ technológiára épülő mesterséges intelligencia szolgáltatások. Többek között a készülék támogatja a Google Assistant és az Amazon Alexa személyi asszisztens eljárások használatát, aminek köszönhetően minden korábbinál kifinomultabb szóbeli kommunikációra nyílik lehetőség. A felhasználó így már nem pusztán annyit tehet, hogy megparancsolja a televíziónak, hogy mondjuk halkítsa le magát, hanem arra is megkérheti, hogy varázsolja a képernyőre az összes tegnapi foci- és kosármeccs eredményét, vagy listázza ki a városban éppen nyitva lévő olasz éttermeket, ahol többféle vegetáriánus étel közül lehet választani. De ugyanígy felszólíthatjuk, hogy ajánljon mozifilmet egy közeli filmszínházban, és akár arra is, hogy mondjon egy jó viccet.

Hirdetés

[+]

Emellett a webOS ThinQ AI arra is módot ad, hogy a televíziót bekössük okosotthon-rendszerünkbe, és ennek köszönhetően az azon található eszközöket a tévé távirányítójával vezéreljük. Azaz a Magic Remote-on keresztül adhatunk utasításokat a mosógépnek, parancsolhatjuk meg a lámpának, hogy oltsa le magát, vagy a légtisztítónak, hogy tegye frissebbé a levegőt.


[+]

A webOS korábbi verzióiban megismert grafikus kezelőfelület kialakítása szinte teljesen változatlan maradt. Így továbbra is azon van a fókusz, hogy a néző minél többet lásson az "élő" képből, alul találhatóak a "kártyák" az egyes funkciókkal, amelyek rendezgetése révén a felhasználó saját ízléséhez, elvárásaihoz szabhatja a kezdőképernyő megjelenését. A rendszer tapasztalataink szerint még mindig stabil és gyors, automata újraindulásokba, fagyásokba nem futottunk bele. A távirányító maradt a mozgásérzékelős, légiegérként is használható Magic Remote, amellyel a navigáció kényelmes és egyszerű. A webOS képes együttműködni USB-n keresztül csatlakoztatott egérrel és billentyűzettel, és egy alkalmazással okostelefonról is vezérelhető.

Appok, böngésző

A rendszer szerves részét alkotják a közvetlenül elérhető internetes tartalmak. Nagyjából kétszáz különféle applikáció telepíthető a televízióra, amelyeket tematika szerint osztottak csoportokba. Ennek szellemében elérhetőek az életmóddal, szórakoztatással, oktatással és hírszolgáltatással kapcsolatos alkalmazások, illetve az egyszerűbb játékok sem hiányoznak.

[+]

Eme appok között a mai trendeknek megfelelően nagy arányban kaptak helyet a különféle tartalomszolgáltató szoftverek, és az olyan fontos, népszerű darabok sem hiányoznak, mint a YouTube, a Netflix, az Amazon Prime, az HBO Go vagy a Spotify, hogy csak néhány mindenki által ismert példát említsünk. Természetesen netes szörfözésre is van mód a böngészővel, aminek a sebessége egy hangyányit elmarad attól, amit manapság a telefonoktól, számítógépektől megszokhattunk, de még így is bőven használható, pláne, hogy a hangalapú keresés is jól működik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés