Két új OLED tévével lépett színre a Hisense

Az X8HAU és X9HAU modellek elméletileg hamarosan megérkezhetnek Európába is.

A Hisense egy ausztráliai eseményen több új televízióról is lerántotta a leplet, köztük két új OLED televízióról. Ezek ott X8HAU, illetve X9HAU néven futnak majd, és állítólag az év során az Egyesült Államokban, illetve Európában is megkezdik a forgalmazásukat, de jó eséllyel más név alatt.

Mindkét modell a saját VIDAA okostévé rendszerre épül, amely rengeteg internetes alkalmazás elérését teszi lehetővé. Ezen túlmenően 4K felbontásúak, HDR (Dolby Vision) támogatással, továbbá 120 Hz-es maximális képfrissítési rátát kínálnak úgy, hogy az AMD FreeSync használatát is lehetővé teszik. A különbséget az hangrendszer jelenti, mert mind a kettő a panel rezegtetésével állítja elő a hangokat  (állítólag), de az X9HAU-ba került egy beépített mélynyomó, valamint két, felfelé állított extra hangszóró is. Egyelőre arról még nincs információ, hogy Magyarországra mikor juthatnak el, de nagyon kíváncsiak vagyunk rájuk!

Az 55"-es X8HAU 2800 (~750 000 forint), míg a 65"-es 4000 (~1 070 000) ausztrál dollárba kerül majd, a 65 hüvelykes X9HAU-ért pedig 4300 (~1 150 000) ausztrál dollárt kérnek majd el.

Előzmények

Hirdetés