Hirdetés

Vérbeli steampunk mod, Minecraft lámpa, sárkány

TGIF: lámpák, terepóra és a házisárkány

A tavasz érkezésével a gyártók is jobban koncentrálnak a hordozható eszközökre, ezen belül is az olyan termékekre, amelyek a szabadban is hasznosak, főleg éjszaka. Bár a sátorozáshoz még egy picit hideg van, de csak hetek kérdése a felmelegedés, és a sötétben való világítást valahogy úgyis meg kell oldani. A Minecraft című játék rajongóinak lehet hasznos a Minecraft Light-Up Torch, mely a végletekig hasonlít a játékban látott fáklyájához, annak minden szépségével és úgymond pixelességével együtt.


Minecraft Light-Up Torch [+]

A 30 x 6 x 6 cm-es eszköz három (AAA) mikro ceruzaelemmel működik, és a tervezők szerint a fényerősséget is a játékban tapasztalt szinthez igazították. Ezt persze nehéz lenne lemérni, így maximum elhinni lehet, hogy ez tényleg így van. Az alábbi oldalon megrendelhető Minecraft fáklyáért 29,99 fontot, azaz nagyjából 11 000 forintot kell fizetni.

Hirdetés

Az USB Lantern MP3 Player szintén egy lámpa, de extra funkciója is van. Nevének megfelelően az MP3 fájlok lejátszását is megoldja, ráadásul saját sztereó hangrendszerén keresztül. A zenéket USB porton vagy opcionálisan microSD memóriakártyán keresztül lehet eljuttatni a termékbe, de 3,5 mm-es jack bemenetének hála lényegében bármilyen multimédiás eszköz megszólaltatható hangszóróin.


USB Lantern MP3 Player

A 125 x 125 x 198 mm-es újdonság beépített akkumulátorral rendelkezik, mely a zenelejátszáshoz és a világításhoz is biztosítja az energiát. Az USB Lantern MP3 Player narancssárga és fehér színű fényt kibocsátó változatban rendelhető meg az alábbi oldalon keresztül, méghozzá 35 dollárért (7900 forintért).

A lámpákról az órákra áttérve, a Casio bemutatta G-SHOCK nevű karóracsaládjának reinkarnációját. Az elsőként érkező GDX6900CM típus katonai mintázatot kapott, így megfelelő terepruházathoz abszolút passzol. A G-SHOCK szériára jellemzően az új modell is rendkívül strapabíró, teljes gumiborítást használ, ráadásul 200 méterig vízálló. A termék a MIL-STD-810G jelzésű katonai teszten is átmegy, ami bizonyítja, hogy valóban nehéz kárt tenni benne, illetve kijelzője rossz fényviszonyok mellett is jól olvasható.


Casio G-SHOCK GDX6900CM

A Casio újdonsága természetesen a karórákra jellemző funkciókat biztosítja, akár 48 időzónát lehet(ne) használni (ha lenne annyi), illetve elérhető a stopper is. A GDX6900CM szállítása már megkezdődött, és 150 dollárért (~ 34 000 forintért) érhető majd el, amint feltűnik a boltok polcain.

Végére hagytuk a hét egyik legérdekesebb kütyüjét, a tűzokádó, repülő sárkányt, ami tényleg azt tudja, amit tudnia kell egy ilyen szerkezetnek. Sőt annál többet is, mivel egy gázturbinás motor hajtja, ami persze méretben nem túl nagy, de így is képes 70 mérföld/órás sebességre. Ehhez persze kerozinra is szükség van, és tele tankkal az eszköz mindössze tíz percig üzemképes. A sárkány a száján keresztül igazi tüzet okád, amihez a kerozin egy részét használja fel, ráadásul két szeme is vörösen világít a beépített LED-nek köszönhetően.


Tűzokádó házisárkány [+]

A 22,8 x 22,8 x 50,8 cm-es eszköz elengedhetetlen kelléke a 2,4 GHz-es frekvencián dolgozó távirányító, amivel jól vezérelhető a levegőben, a felszállást, illetve a leszállást pedig a sárkány négy lábába szerelt kerekek segítik. A jó minőségű furnérlemezből készült belső struktúra alacsony tömeget garantál, míg a külső borításhoz a tervezők speciális üvegstruktúrát használtak. A házisárkány persze nem olcsó. Az alábbi oldalon 60 000 dollárt kérnek érte, ami 13,5 millió forintnak felel meg, de kétségtelen tény, hogy nem mindennapi szerkezetről van szó.

Fontos információ: a TGIF rovatban felsorolt termékeket a szerkesztőség tagjai nem tesztelték, nem próbálták, és a gyártók többségével nem állunk semmilyen kapcsolatban. Ebből fakadóan minőségükről, használhatóságukról, biztonságukról nem rendelkezünk gyakorlati tapasztalattal vagy információval, így ezek megvásárlása esetén semmilyen felelősséget nem vállalunk! A kellemetlenségek és meglepetések elkerülése végett az itt felsorolt, hazai vagy Európai Uniós képviselettel nem rendelkező cégek termékét mindenki csak saját felelősségére rendelje meg, az adott cég által kibocsátott vagy az adott országra vonatkozó garanciális feltételek alapos áttanulmányozása után!

Heti Szemlénk TGIF rovatába olvasóinktól is szívesen fogadunk tippeket mókás vagy meghökkentő számítástechnikai termékekre, amelyet szívesen megosztanának a többi olvasóval is. A javaslatokat a tgif kukac prohardver.hu címen várjuk. Apróbetűs: A beküldött emailekre nem küldünk választ, a beérkezett ötletekből pedig nem garantáljuk mindnek a megjelentetését, mert szubjektív szempontok alapján válogatunk közülük. A beküldők e-mail címét ígérjük, hogy semmire nem használjuk fel, és senkinek nem adjuk oda.

Abu85, Daywalker, elefant, Kalandor, MLaca, rudi

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés