Hirdetés

Minimalista transformer mod, okos "drágaszág"

A héten történt: új Radeon, DX12, NVIDIA pletyka

Úgy tűnik, a tavaszi fáradtság lecsapott a vállalatokra, legalábbis ha az aktivitásukat nézzük, de előfordulhat, hogy már a CeBIT-re és a Computexre tartalékolnak. Előbbi már itt van a nyakunkon, hiszen jövő héten kezdődik, és ennek előszelét már érezhettük ezen a héten is az előzetes termékbejelentések kapcsán, noha a bejelentésre kerülő hardverek egy része már elrajtolt vagy megmutatta magát a januári CES-en – mint például a Plextor új SSD-i. Lesznek azért újdonságok is, mint az Enermax első Mini-ITX háza vagy a LEPA bivalyerős tápegysége, amivel a BitCoin-bányászokat célozzák meg. A virtuális fizetőeszköz bányászatával kapcsolatosan egyébként egy hardveres érdekességet is bemutattunk a napokban.

Ruhaszárító vagy BitCoin bányagép?
Ruhaszárító vagy BitCoin bányagép?

A héten a nagy gyártók közül főleg az AMD volt aktív; a vörösek tovább bővítették a Radeon R9 VGA-sorozatot a Radeon R9 280-as modellel, amire a gyártók többsége épített legalább egy kártyát, de nem mindenki volt ilyen szorgos vagy éppen érdeklődő. Az MSI inkább egy új R9 280X VGA-t hozott a Gaming sorozatba, méghozzá megduplázott memóriával. De nem csak az MSI-nél dúl a VRAM-duplázási mánia, hanem az EVGA-nál is, bár utóbbi cég NVIDIA GeForce vonalon lőtte el ugyanezt az ötletet, aminek eredményei 2 GB-os GTX 750-es kártyák lettek – egy "sima" és egy OC-s verzió. Nem lennénk meglepve, ha hasonló trükköt majd az érkező GTX 745-nél is bevetnének, már ha igazak az erről szóló pletykák.

Az egyik legszebb AMD Radeon R9 280 az XFX műhelyéből érkezett
Az egyik legszebb AMD Radeon R9 280 az XFX műhelyéből érkezett

Visszatérve az AMD-re, a gyártó az AM1 platform érkezését is megszellőztette, amivel az alacsony fogyasztású asztali PC-k piacát célozzák meg. A Microsoft is szivárogtatós kedvében volt, az óriásvállalat az érkező DirectX-ről csepegtetett információkat, mely az előzetes információk szerint alaposan felforgathatja a PC-s piacot, amire valljuk be, rá is fér egy kiadós frissítés.

Visszatér az Athlon és a Sempron is
Visszatér az Athlon és a Sempron is

További híreink:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés