Hirdetés

Szeptemberi ajánlatok

Ezen a héten notebookok, egerek, Ryzen processzorok, alaplapok és más érdekességek kerültek terítékre ajánlónkban.

Processzor és alaplap


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Egy új konfiguráció összeállításánál a két, talán legalapvetőbb komponens az alaplap és a processzor – ezeket akciózzák most a PCX-nél. A processzorok területén jelenleg inkább az AMD-nek áll a zászló, különösen a közép- és felső kategóriában, úgyhogy nézzünk ezek közül pár ajánlatot!


[+]

Az ár/érték arányban nagyon jól teljesítő Ryzen 5 3600 például most három év garanciával 69 000 forintért vihető haza – nem rossz ez SMT-vel duplázott hat magért, 3,6 GHz-es alap- és 4,2 GHz-es egymagos Boost órajelért. A híres 7 nm-es technológiával készülő CPU mellé ráadásul még egy egész jó teljesítményű Wraith Stealth hűtőt is kapunk a dobozban, úgyhogy itt nem kell feltételül külön CPU-hűtőről is gondoskodni.


[+]

Ha ennél többre vágyunk, akkor az egyik lehetőség a Ryzen 5 3600X lehet, mely három év garanciával 80 000 forintba kerül. Az alapok egyeznek az előző változattal, tehát 6 maggal és 12 szállal kell számolni, de az X jelnek megfelelően itt már 95 watt a TDP, köszönhetően a magasabb órajeleknek: az alap 3,8, a boost pedig 4,4 GHz. Mindezt a dobozban található Wraith Spire hűtő tarthatja elfogadható hőmérsékleten.


[+]

Ha viszont nem ragaszkodunk a legújabb generációhoz, akkor lehet, hogy jobban járunk egy szintén három év garanciával megvásárolható, 60 000 forintba kerülő Ryzen 7 2700-tal: az előző, még 12 nm-es technológiával készülő, felsőkategóriás CPU nyolc magot és 16 szálas feldolgozást kínál, órajele 3,2 GHz-ről 4,1 GHz-ig nőhet. A dobozban található Wraith Spire szép színes RGB LED-eket is kapott.

Alaplapok

A felsorolt CPU-k természetesen a legjobban egy X570-es alaplapban tudják kifutni magukat, ezzel kapjuk meg az összes új funkciót. Viszont az AMD általában elég jól áll a visszafelé kompatibilitás területén, így ha nem kell mondjuk a PCIe 4.0, akkor a B450 lapkakészlet lesz pénztárcánk legjobb barátja. Például az ezzel szerelt Gigabyte B450 Aorus M alaplap három év garanciával 28 000 forintba kerül.


[+]

Ez, mint talán az M betűből már látszik, microATX méretű, de az általános igények kielégítésére tökéletesen megfelel. Van rajta négy memóriafoglalat, Gigabit Ethernet, egy M.2 foglalat (hűtővel), hat SATA port és némi színes LED-es csík is. Természetesen a további világítás vezérlése is megoldható a két ARGB és az egy RGBW terminálon át. A hátoldalon többek között két 10 Gbps és négy 5 Gbps sávszélességet biztosító USB port is található. Külön grafikus kártya számára egy teljes x16-os foglalat áll rendelkezésre, ezen felül pedig találunk még egy x4-es kiosztású x16-os foglalatot, illetve egy x1-es slotot is.


[+]

Ha mégis maradnánk az X570-nél, akkor 65 000 forintért vásárolhatjuk meg az MSI MPG X570 Gaming Edge Wi-Fi lapot, a maga teljes ATX méretével és három év garanciával. Kitalálható, hogy az extrák között ott a WLAN adapter, mégpedig egy Intel Wireless-AC 3168 képében, ezen felül pedig megkapjuk mindazt, amit az X570 lapkakészlet kínál: két 10 és négy 5 Gbps-es USB portot (ezeket további csatlakozók egészítik ki a felhasznált processzor függvényében), két M.2 foglalatot, melyek közül az egyik a PCIe 4.0 x4-et is támogatja, két x16-os és három x1-es PCIe bővítőhelyet és négy memóriaaljzatot DDR4 modulok számára.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

 • Szép időben csökkenő árak

  Ezen a héten notebookokat, adattárolókat, néhány egeret és egy routeres akciót szedtünk össze.

 • Sárguló árak

  Elsősorban a játékosok kegyeit keresik akcióikkal a cégek: billentyűzetek, egerek és monitorok is olcsóbbak a héten.

 • Gamer ajánlatok a hidegebb napokra

  Elsősorban a játékosokat veszi célba heti gyűjteményünk, mely videókártyákat, monitorokat és mindenféle kiegészítőt tartalmaz.

 • Akciógyűjtemény a hétvégére

  Ezen a héten akciós notebookok, mindenféle memóriák és pár érdekes kiegészítő került be válogatásunkba.

Előzmények

 • Hardverek nem csak iskolába járóknak

  Heti ajánlónkba változatos notebookokat, gamer perifériákat és igényes komponenseket válogattunk be.

 • Tolltartó mellé akciók

  A nyár utolsó napjára notebookokat, PC-ket, grafikus kártyákat, monitorokat és játékosoknak szánt kiegészítőket szállítottunk.

 • Felpörgés az iskolára

  Ez a hétvége sok családban a tolltartók, hurkapálca vagy zsírkréta beszerzéséről szól, de azért az IT területén is vannak akciók.

 • Akciók augusztus 20. előtt

  Közeledik a nyár vége, így egyre több irodaszer és benti játéknál használható eszköz kerül fel más hardverek mellett a boltok akciós listájára.

Hirdetés