Hirdetés

Nyárváró hardvercsokor

Ezen a héten számítógépházak, notebookok, asztali számítógépek és más érdekességek kerültek terítékre.

Notebookok


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Sokan nem tudják, de ha az új árnál olcsóbban szeretnék megkapni ugyanazt a notebookot, több gyártó is eladásra kínál olyan, úgynevezett refurbished modelleket, amelyek gyakorlatilag teljesen újnak tekinthetők, hiszen ezek olyan gépek, amelyek valamilyen okból visszakerültek a gyártóhoz, ahol teljesen felújították és ismét forgalomba hozták őket. Abban különböznek a használtpiaci gépektől, hogy maga a gyártó vizsgálta át a komplett hardvert és cserélte ki a hibás alkatrészeket, ha erre szükség volt, így – alacsonyabb áruknak köszönhetően – esetenként még jobb vételnek is tekinthetőek, mintha újként vásárolnánk meg őket. Hátrányuk, hogy a szokásosnál rövidebb garanciaidővel kerülnek forgalomba – általában.


Lenovo Legion Y720 [+]

Az USAnotebook refurbished Lenovo notebookjaiból válogatva a 299 990 forintos Lenovo Legion Y720 például pont nem kevés, három év garanciával rendelkezik, ezért az árért cserébe pedig a kategóriához képest nem is kapunk rossz hardvert. A fő érdekesség a magyar kiosztású billentyűzet alatt dolgozó Intel Core i7-7700HQ, mely mellett 8 GB memória és egy NVIDIA GeForce GTX 1060-as grafikus vezérlő dolgozik. Utóbbi 6 GB VRAM-ot kapott, segítségével pedig újabb játékoknak is nekieshetünk, legalábbis az IPS paneles Full HD felbontású kijelzőjén biztosan, a szoftvereknek pedig az 1 TB-os merevlemezen bőven jut majd hely. SSD ugyan nem került a gépbe, de rendelkezésre áll egy második meghajtóhely ennek pótlására, jó hír továbbá, hogy a Windows 10 beszerzésével már nem kell foglalkoznunk, ugyanis vásárláskor ebből is kapunk egy példányt.


Lenovo IdeaPad 530S [+]

Amennyiben lemondhatunk az erős dedikált VGA-ról, 229 990 forintért lehet a miénk a szintén 15,6 hüvelykes, Full HD IPS kijelzővel szerelt Lenovo IdeaPad 530S, melyben egy Intel Core i5-8250U processzor teljesít szolgálatot 8 GB rendszermemória és 256 GB-os SSD társaságában. Azért egy NVIDIA GeForce MX150-es GPU belefért a kicsit szűkösebb keretbe, mely pont egy fokkal erősebb, mint az integrált megoldás, ahogy a Harman Kardon hangszórók, a háttérvilágításos billentyűzet, az ujjlenyomatolvasó, illetve a Legionhoz hasonlóan egy USB Type-C csatlakozó is a repertoár része – operációs rendszerről azonban utólag kell majd gondoskodnunk.


Lenovo IdeaPad 330 [+]

AMD-vonalon még a fentieknél is olcsóbban találhatunk magunknak notebookot; a 194 990 forintos Lenovo IdeaPad 330 15,6 hüvelykes verziójában AMD Ryzen 7 2700U CPU és Radeon 540 VGA gondoskodik arról, hogy az 1920x1080 pixelt ne üresen kelljen nézegetnünk. Operációs rendszer és SSD ezúttal sincs, van viszont egy 1 TB-os HDD és 8 GB DDR4 memória, sőt egy USB Type-C és egy sztereó hangszórópár is belefért az összesen 2,2 kilogrammos gépbe.


Lenovo IdeaPad 330S [+]

Végezetül egy igencsak pénztárcabarát megoldás a 149 990 forintos Lenovo IdeaPad 330S személyében; ennyi pénzért persze nem szabad csodát várni, a processzor szerepében egy Intel Core i3-7100U tiszteleg, memóriából 4 GB-ot, SSD-ből pedig 128 GB-os példányt kapunk, melyekkel nem fogunk NASA-melókat elvinni a hátunkon, de átlagos otthoni felhasználás során nem lesz vele problémánk. A 15,6 hüvelykes kijelző 1366x768 pixelt sorakoztat fel, a Type-C megléte és az előre telepített ablakos operációs rendszer pedig a pozitívumok listáját gyarapítja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés