Hirdetés

Újabb hardverek a home office-ba, vagy csak úgy

Munkára és játékra is alkalmas eszközök mellett néhány érdekes, extrém megjelenésű gépházat is bemutatunk.

Hűtés, tápegységek


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Bár a naptári nyár érkezésétől még odébb vagyunk, az eddig halogatott új processzorhűtő beszerzését nem árthat mostmár letudni. 7290 forintos árával például még bőven a megfizethető kategóriát erősíti a Cooler Master Hyper H412R, melynek négy pár Direct Contact hőcsöve közvetlenül érintkezik Intel vagy AMD processzorunk kupakjával (a ma kapható összes, nem HEDT foglalatra felszerelhető), hogy aztán annak hőjét a 136,5 milliméteres magasságig terjedő, alumíniumból készült hűtőborda felé továbbítsa.


Cooler Master Hyper H412R

A gyárilag felszerelt 92 milliméteres ventilátor percenként maximum 2000 fordulatra képes, ráadásul mindezt 29,4 dB-es zajszint mellett, a világítás azonban sokak nagy bánatára lemaradt róla. Szerencsére a 8390 forintos Cooler Master Hyper 103-nál ez nincs így, ugyanis a 92 milliméteres, PWM vezérlésű ventilátor kék fényárban úszik – már ha bekötjük az ehhez szükséges vezetéket az alaplapra, ezzel életre keltve ezt a funkciót. Maga a hűtő egyébként kicsit nagyobb, legmagasabb pontja 138,5 milliméteren van a processzor tetejétől számítva, hőcsőből viszont csak hármat kapunk, melyek azonban szintén közvetlenül érintkeznek a kupakkal, így sok gyári hűtőt még mindig érdemes lehet erre lecserélni. A kompatibilis processzorfoglalatok listájában ezúttal sem találunk kivetnivalót, a ma kapható Intel és AMD modellek esetében nem lesz majd gondunk – leszámítva persze az AMD TR4-et, de ez a legtöbb hűtőről elmondható.


Cooler Master Hyper 103

Így van ez a még szintén nem túl drága, 11 950 forintos, 158 mm magas Cooler Master Hyper 212 X-nél is, mely az RGB-mentes, négy hőcsöves hűtők táborát erősíti. A nevében megtalálható X azokra az X alakú terelővájatokra utal, melyek a borda tetején kerültek elhelyezésre a hőcsövek végei között, és a légáramlatok irányba állításában játszanak nagy szerepet.


Cooler Master Hyper 212 X [+]

Az alumíniumborda hűtését egy 2000 rpm-re képes, 120 milliméteres, PWM vezérlésű ventilátor végzi, mely 82,9 cfm légszállítási értékkel és 36 dB-es maximális zajszinttel rendelkezik.


Cooler Master MWE White 80+ [+]

Bár a tápegységek abba a termékcsoportba tartoznak a komponensek között, melyen nem érdemes spórolni, ez nem azt jelenti, hogy nincsenek piacon az alacsonyabb árkategóriában is olyan modellek, melyeken már érdemes lehet elgondolkodni. Az MWE White 80+ a Cooler Master belépőszintű tápegységszériája, melynek DC-DC kialakítású belsejét egy darab, HDB csapágyazású, 120 milliméteres ventilátor hűti. Ez a légkavaró ugyan 0 dB móddal nem rendelkezik, de az 50% terhelés mellett jelentkező 22,1 dB-es zajszint még bőven az elviselhető szinten van, és bár kábelezése nem moduláris, a vezetékek ellaposításával azért igyekeztek úgy kialakítani őket, hogy könnyen elrendezhetőek legyenek. Az MWE White 600 és 700 wattos verziója három év garanciával 19 460, illetve 21 520 forintért vihető haza.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

 • Itt van május eleje

  Ajánlónkban PC-k, tápegységek, számítógépházak és különböző számítógépes kiegészítők kerülnek elő.

 • Április végi gyűjtemény

  Notebookok, számítógépek, hálózati eszközök és pár érdekesebb hűtés fért bele heti válogatásunkba.

 • Ismét tovább bővíthetjük otthoni hardverarzenálunkat

  Ezen a héten is hoztunk néhány terméket, melyeket lehet nézegetni az otthon melegében, köztük asztali PC-kkel, notebookokkal és tápegységekkel.

 • Akciók tojáskereséshez

  Számítógépek, meleg időben használható hűtők, házak és beviteli eszközök gyűltek egybe heti válogatásunkban.

Hirdetés