Hirdetés

Hazai pálya: forró ajánlatok

A rekkenő hőségben több notebook, merevlemez, tápegység és autós kiegészítő ára is kellemesen összement.

Hirdetés

Merevlemezek és fejhallgatók

A PCX.hu-nál ezen a héten merevlemezeket és headseteket akcióznak, és az előbbi esetben talán ki is jelenthetjük, hogy 1 TB alatt igazából nézelődni sem érdemes. Ilyen kapacitást kínál 11 000 forintért a Seagate Barracuda ST1000DM010-ese, mely egy viszonylag gyorsabb példány, 7200-as fordulatszámmal, 64 MB gyorsítóttárral és persze SATA 3 porttal.


[+]

Nem sokkal drágább, 12 000 forintba kerül a Western Digital Blue családjának 1 TB-os tagja, mely pontosan ugyanezekkel a paraméterekkel rendelkezik. Ha az 1 TB-ot kevesellnénk, akkor egész kedvező áron duplázhatunk a Seagate-nél, ahol a 2 TB-os Barracuda DM008 17 000 forintért vihető haza – ebben már 256 MB a gyorsítótár mérete.


[+]

Aki a 2 TB-ot szeretné megduplázni, az már komolyabb összegre készülhet, bár a Ft/GB arány persze továbbra is egyre csak javul: a 4 TB-os Western Digital Blue például 64 MB gyorsítótárral 30 000 forintba kerül.


[+]

Headsetek

Ezen perifériák sorát egy eléggé belépőszintű egységgel kezdjük, mégpedig a Zalman HPS300-zal, melynél tulajdonképpen egyetlen paraméter lényeges, és ez az ár: mindössze 2667 forintba kerül, ami tényleg nagyon alacsony.


[+]

Egy teljesen átlagos, 2.0-s, analóg fülesről van szó, 2 méteres kábellel, felhajtható mikrofonnal és a kábelre integrált hangerőszabályzóval. A HPS300 16 ohmos, és a gyári adatok ígérete szerint 20 Hz – 20 kHz közötti frekvenciaátvitelre képes.


[+]

Ha komolyabban gondoljuk a headset-témát, akkor mára tulajdonképpen megkerülhetetlenné vált a piacon a HyperX, akiknek Cloud szériája az elmúlt években elég szép karriert futott be. Ezek közül akciós például a Cloud II, mely fekete-piros színekben vásárolható meg 34 000 forintért. Nem mai darab a Cloud II, jó pár évvel ezelőtt nálunk is megfordult, és tulajdonképpen egy jó minőségű analóg headset (53 mm-es meghajtók, 60 ohmos impedancia, 15 - 25 000 Hz), kombinálva egy USB-s hangkártyával, mely a 7.1-es virtuális hangzást is biztosítja.


[+]

Az ilyen virtuális teret kedvelőknek ajánlható a 18 000 forintos Logitech G430, mely szintén egy USB-s DAC-nak köszönhetően kínálja ezt. A kék színű párnákkal és kábellel szerelt egység analóg csatlakozókkal is rendelkezik, tehát nem kizárólag USB porton keresztül használható, belsejében 40 mm-es hangsugárzók dolgoznak és 32 ohmos.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

 • Ajánlatok az év második félidejére

  Hűvösebb még nem lett, akciók azonban továbbra is vannak, érdemes lehet hardvert vásárolni ilyenkor is.

 • Generációváltás előtt

  Felkészült a piac az új AMD termékekre, de szerencsére nemcsak ezek között találunk megnyerő ajánlatokat.

 • Újdonságok a hétvégére

  Nem állunk le a friss komponensek ajánlásával: ezúttal a notebookok mellett új Ryzeneket és RTX Super videokártyákat hoztunk.

 • Akciós árak a strandra

  A hőségben az akciós hardverek száma is csökken, de azért néhány tápegység, RAM és kiegészítő akadt ezen a héten is.

Hirdetés