Hirdetés

Hardveres ajánlatok az ősz kezdetére

Monitorokat, notebookokat és egyéb kiegészítőket gyűjtöttünk össze, és tartanak még az iskolakezdési akciók is.

Monitorok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

A szeptember elérkeztével a fiatalabbaknak megváltozik napirendjük a tanulnivaló miatt, rengeteg idő fog elmenni a tankönyvek bújásával. De a modern korban egyre többen hívják segítségül számítógépüket, ehhez pedig elengedhetetlen egy megfelelő monitor is, legyen szó akár tanulásról, akár kikapcsolódásról. Nagyobb felületen könnyebb a munka – ez járhatott az LG fejében, amikor piacra dobták 29WK500 modelljüket, mely 21:9 képarányú, 29 hüvelykes IPS paneljével sokak kedvence lehet, ami leginkább 66 000 forintos árcédulájának köszönhető. Az AMD FreeSync kompatibilis megjelenítő felbontása 2560x1080 pixel, 100x100-as VESA foglalatának köszönhetően pedig a falra is felszerelhetjük, ezzel több helyet hagyva az íróasztalon.


[+]

A kijelző minőségén és méretén nem spóroltak, az alacsony árba viszont nem fértek bele az olyan extrák, mint a sokoldalúan állítható talp vagy az USB csatlakozók, be kell érnünk két darab HDMI bemenettel. Aki jobban ragaszkodik a DisplayPorthoz, az megtalálhatja a még egy fokkal olcsóbb, 16:9 képarányú AOC G2460VQ6 monitoron, rögtön a HDMI mellett. A 45 200 forintos ár láttán sejteni lehet, hogy kötnünk kell némi kompromisszumot, be kell érnünk egy 24 hüvelykes TN panellel, melynek Full HD felbontása mondhatni kötelező minimum ebben az árkategóriában.


[+]

Az AMD FreeSync technológián és az ehhez társuló 75 Hz-es képfrissítésen kívül semmi különlegeset nem kapunk, a talpon a monitor döntésén kívül mást nem tudunk állítani, ahogy a csatlakozók hada is lemaradt, bár ezt ilyen áron nem is várhatjuk el. A két darab, egyenként két watt teljesítményű hangszóró viszont üdvözlendő, bár minőségi zenehallgatásra valószínűleg nem alkalmas, de néhány videó és a rendszerhangok megszólaltatásához nem feltétlenül szükséges komoly hangminőség.


[+]

Az AOC G2460FQ nem csak nevében, de méretében és felbontásában is hasonlít az előbb említett márkatárshoz. A játékra már tökéletesen alkalmas, 144 Hz-es képfrissítési ráta előrelépés, ez meg is látszik a több mint kétszeres áron, a 70 000 forintba azonban csak egy TN panel fért bele, az 1 ms válaszidőnél viszont nem nagyon találunk jobbat a piacon. Úgy tűnik, a csatlakozók számának határa a csillagos ég, a DisplayPorton és dupla HDMI-n kívül még DVI és D-Sub bemenetet is kapunk, így ritka az olyan számítógép, amire ne tudnánk rákötni. Szintén adott a -5 és 20 fok közötti dönthetőség, a hangszóró azonban lemaradt, helyét egy 3,5 milliméteres jack kimenet veszi át, hogy azért mégse kelljen a számítógép hátoldalán kutakodnunk az audiojeleket keresve.


[+]

Harmadik AOC logós szereplőnk, az Agon AG272FCX már jó pár lépcsőfokkal magasabban helyezkedik el, mind 114 000 forintos árazását, mind tulajdonságait tekintve. Itt már egy 27 hüvelykes, hajlított, Full HD VA panellel van dolgunk, ami az AMD FreeSync technológiának köszönhetően 144 képkockát képes megjeleníteni másodpercenként, amit mindkét irányban legfeljebb 178 fokos szögből csodálhatunk meg ugyanolyan színvisszaadás mellett. Csatlakozókkal rendesen ki lett tömve a monitor, a három legnépszerűbb digitális képbemenet, vagyis a HDMI, a DisplayPort és a DVI mellett egy D-Sub portot is kapunk, amit kiegészít két darab 3.0 verziójú USB csatlakozó, valamint egy 3,5 milliméteres audiokimenet is.


[+]

A monitorok sorát az Asus modellje zárja – a ROG Strix XG27VQ a névből sejthető, hogy szintén a játékosokat célozza meg. A 27 hüvelykes, ívelt VA panel felbontása ebben az esetben is 1920x1080 pixel 144 Hz-es képfrissítés mellett, tovább megkapta az Asus saját, Extreme Low Motion Blur technológiáját is, amivel jelentősen csökkenthető a mozgás közbeni elmosódás. A monitort természetesen felvértezték Aura Sync kompatibilis RGB világítással is, az állítható magasságú nyakba pedig egy kábelrendezésre szánt kivágást is elhelyeztek, amin keresztül esztétikusan elvezethetjük a csatlakoztatható HDMI, DisplayPort és DVI vezetékeket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

 • Szeptember közepi ajánlatok

  Ezúttal nemcsak házakat, monitorokat és kiegészítőket, hanem néhány szórakoztató kültéri eszközt is bemutatunk.

 • Ajánlatok meleg őszi napokra

  Még nem érkezett meg az igazi ősz, de mi azért újabb notebookokat, processzorokat és sokféle kiegészítőt gyűjtöttünk össze.

 • Hidegfrontos kedvezmények

  Erre a hétre sem maradhatunk monitorok, noteszgépek, játékosoknak összerakott PC-k és mindenféle kiegészítők nélkül.

 • Felkészülő ajánlatok októberre

  Ezen a héten a monitorok és notebookok mellett egy sor SSD is került összeállításunkba, de mesh hálózati rendszerekről is lesz szó.

Előzmények

 • Vissza az iskolába

  A "back-to-school" időszak örömére kijelzők és notebookok kerültek összeállításunkba, de a szórakozásról sem feledkeztünk meg.

 • Hardverek tűzijátékkal

  A hosszú hétvégére extra mennyiségű notebookkal, grafikus kártyákkal, monitorokkal és kiegészítőkkel készültünk.

 • Dinnyeérlelő ajánlatok

  Ezen a héten processzorok, gamer perifériák, noteszgépek, házak és még Threadripperre készült hűtő is került ajánlónkba.

 • Szibériai árfagyasztás a hazai hardverpiacon

  A hideg légtömegek által lefagyasztott árakat kerestünk az alaplapok, notebookok és monitorok között.

Hirdetés