Hirdetés

Dinnyeérlelő ajánlatok

Ezen a héten processzorok, gamer perifériák, noteszgépek, házak és még Threadripperre készült hűtő is került ajánlónkba.

Intel processzorok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Processzorokat akcióz a héten a PCX.hu, a kínálat pedig lefedi a teljes spektrumot, akár az Intel, akár az AMD oldalán keresgélünk valami új CPU-t számítógépünkbe. Az Intel esetében a nyolcadik generációs modellek vannak fókuszban, így az ajánlatok sora a Core i3-8100 dobozos változatával indul, amely 35 000 forintért vásárolható meg, három év garanciával.


[+]

A Core i3-8100 egy kellemes, általános felhasználásra elegendő processzor, 65 wattos TDP-vel, négy maggal és Hyper-Threading nélkül. Ebben a kategóriában a Turbo Boostról is le kell mondani, tehát fix 3,6 GHz-es órajelre számíthatunk, ami ugyan egy cseppet alacsonyabb az előd Core i3-7100 3,9 GHz-es értékénél, itt azonban kétszer annyi processzormagot kapunk, úgyhogy a felhasználók nagy részének alighanem megéri az újabb generáció pár ezer forinttal magasabb ára, és ha nem akarunk játszani, akkor az integrált UHD Graphics 630 is tökéletesen elegendő lesz a grafikus feladatokra, mivel pedig dobozos termékről van szó, az árban már a CPU hűtése is benne foglaltatik.


[+]

Egy lépcsővel feljebb ugorva, így áttérve a Core i5-ök mezőnyébe, az i5-8400 dobozos verziója ismét csak három év garancia mellett 57 000 forintért lehet a miénk. Ezért a pénzért nemcsak kettővel több magot (még mindig HT nélkül), de Turbo Boostot is kapunk, így az alapesetben 2,8 GHz-es órajel szükség esetén egy magon egészen 4 GHz-ig emelkedhet. Az UHD Graphics 630 itt is használható grafikus kártyának, és természetesen a hűtés is benne van a dobozban.


[+]

Más viszont a helyzet a 80 000 forintos Core i5-8600K esetében, amely hiába dobozos, a szorzózármentes K széria tagjaként nem kapunk hozzá gyári hűtőt. Ennek oka persze az, hogy aki ebből a családból választ, az valószínűleg azért teszi ezt, hogy kicsit tuningoljon, akkor pedig ehhez mérhető teljesítményű processzorhűtőt is kell választania. Az i5-8600K mindenesetre már 95 wattos TDP-vel érkezik, és ugyan a hat mag, hat szál felépítés nem változott, az alap órajel itt már 3,6 GHz, amely Turbo Boosttal egy magnál 4,3 GHz-ig szökhet fel.


[+]

A normál asztali CPU-k között már tényeg a csúcskategóriát képviselő Core i7-8700K 110 000 forintért vásárolható meg. Itt a hat magos felépítés mellé megérkezik a Hyper-Threading, tehát 12 szálas feldolgozást kapunk, és K szériás eszközként a szorzózár sem akadályozza majd a túlhúzási kísérleteket. Ahogy az előző modellnél, úgy a hűtésről itt is nekünk kell gondoskodni. Az alap TDP ennél a modellnél egyébként szintén 95 watt, az órajel pedig alapesetben 3,7 GHz, amely 4,7 GHz-ig emelkedhet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

 • Hardverek tűzijátékkal

  A hosszú hétvégére extra mennyiségű notebookkal, grafikus kártyákkal, monitorokkal és kiegészítőkkel készültünk.

 • Vissza az iskolába

  A "back-to-school" időszak örömére kijelzők és notebookok kerültek összeállításunkba, de a szórakozásról sem feledkeztünk meg.

 • Hardveres ajánlatok az ősz kezdetére

  Monitorokat, notebookokat és egyéb kiegészítőket gyűjtöttünk össze, és tartanak még az iskolakezdési akciók is.

 • Szeptember közepi ajánlatok

  Ezúttal nemcsak házakat, monitorokat és kiegészítőket, hanem néhány szórakoztató kültéri eszközt is bemutatunk.

Előzmények

 • Új hónap, új ajánlatok

  Augusztus elejének örömére számítógépházakat, monitorokat, kis bluetooth-os hangszórókat és notebookokat válogattunk össze.

 • Júliust lezáró ajánlatok

  Ismét eltelt egy hét... Friss ajánlónkba két csokor monitor, néhány notebook és különböző hardverkomponensek kerültek.

 • Szórakozás kint és bent

  Ebben a változékony időben szabadtéri és szobai szórakozásra csábító hardvereket, notebookokat és kütyüket gyűjtöttünk össze.

 • Ajánlatok nyár közepére

  Árcsökkenés ígéretével érkező grafikus kártyákat, játékokhoz tervezett kiegészítőket, notebookokat gyűjtögettünk össze.

Hirdetés