Hirdetés

Hirdetés

FSP Hydro G – új táp új névvel

Külső

Azoknak, akik valamicskét is konyítanak a számítógépes tápokhoz, nyilván nem kell bemutatni az FSP márkanevet. Az egyik legnagyobb OEM gyártóról van szó, melynek saját márkás csúcsmodelljei 2011 óta Aurum néven futnak különböző változatokban. Most viszont egy teljesen új név, a Hydro G mutatkozott be egyelőre háromféle, 650, 750 és 850 wattos teljesítménnyel. Nem csak a név új, hanem a külső is. Teljesen egyedi a 135 mm-es ventilátort védő, egyik sarkában sűrűsödő, átlós csíkokban futó védőrács, de a hátsó rész nyílásai is szokatlanok.

A Hydro G szériával azokat a felhasználókat célozza az FSP, akik saját maguk építik számítógépüket, és az elsőrangú teljesítmény mellett a megjelenésre is adnak. Ezért nem csak a rácsok különlegesek, hanem a táp oldalán látható címke is. Az előre felragasztott, egyszerűbb, kék G-s mellett még egy vörös és egy zöld mintás matricaszettet is adnak, hogy a táp jobban passzoljon az alaplap, grafikus kártya, memória és a többi komponens színvilágához.

Ha minden igaz, most először kaptunk teljesen moduláris tápot az FSP-től. A Hydro G-nél nem csak a grafikus kártyák és perifériák kötegei szedhetőek le, hanem az alaplap felé kígyózók is. Ennek akkor van jelentősége, ha jó alaposan elrejtik és rögzítik a kábeleket, mert ilyenkor egy teljesen moduláris darab a kábelezés szétrobbantása nélkül is kiszedhető egy kis tisztogatáshoz, portalanításhoz. A kábelkötegek szalagos kialakításúak, jó hosszúak, és van belőlük bőséggel.

Az alaplap fő, 24 tűs csatlakozó felé kígyózó kábelét több részre bontották, ennek elegáns elvezetéséhez azért kell némi kézügyesség és gyakorlat. A legrövidebb kötegről van szó, de ez is 60 centiméteres, így még a magasabb, alsó tápos házakban sem kell majd hozzá toldó, hogy elérjen rendeltetési helyére. Még tíz centiméterrel hosszabb a 12 voltos alaplapi kiegészítő, a négy 6+2 tűs, grafikus kártyákhoz való csatlakozót pedig két 65 centiméteres kábelre osztották szét. Elég érdekes a perifériacsatlakozók kiosztása, melyeket négyesével osztottak le öt kötegre. Mindegyik két-két SATA csatlakozóval kezdődik a táptól 50 és 65 centiméterre de ezután az egyik kötegen további két SATA, két kötegen további két IDE csatlakozó következikm a fennmaradó kötegre egy-egy IDE és flopi csatlakozó került.

Mivel az oldalakon a színes emblémák vannak, a Hydro G adatlapját alsó, ventilátorral ellentétes lapjára ragasztották. Nálunk a 750 wattos verzió járt, ami egyben hagyott 12 voltos ágán összesen 62,5 amper leadására képes, tehát a teljes, 750 wattos névleges teljesítményt rá tudja irányítani. A megadott értékeket egyébként ipari körülmények között, 50 °C-os környezetben is hozza a táp. Hatásfokát tekintve a 80 Plus Gold tanúsítványnak fele meg, tehát 20, 50, illetve 100 százalékos terhelésen legalább 87, 90, illetve 87 százalékos hatásfokkal dolgozik. További fontos tulajdonsága, hogy 25%-os terhelésig – ami a 750 wattos tesztpéldánynál 187,5 wattot jelent – némán dolgozik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés