Hirdetés

FSP Runner mobil akku gyorstöltéssel

FSP Runner 10400

Tápos berkekben nagyon jól cseng az FSP neve, mely egyike azon kevés márkának, amelyik nem csak márkajegyével címkézi, hanem ténylegesen az alapoktól saját maga tervezi és gyártja termékeit. Az utóbbi években elkezdték szélesíteni kínálatukat, de a tápellátás vonalánán maradtak: a notebookok előretörésével univerzális töltők gyártásába fogtak, az okostelefonok és egyéb készülékek megszaporodásával pedig mobil energiaforrásokkal rukkoltak elő. Mert hát nincs rosszabb annál, mint amikor lemerül a szeretett telefon, pedig a mai óriási kijelzők és erős rendszerchipek mellett ez napi probléma.

Tesztlaborunkban a kéttagú Runner család nagyobbik képviselője, a Runner 10400 járt, de a kisebb 7800-as is a komolyabb kapacitású modellek közé tartozik. Nem kevesebb mint 38,5 wattórányi energiát tud magába sűríteni, ehhez 10 400 mAh-s érték tartozik, ebből adódik elnevezése. A 7800 mAh-s modell közel 29 wattórát tud, ami szintén korrekt érték. A nagyobb kapacitású változat sötét, kéttónusú szürke, méretben (130,4 x 86 x 28 mm) és súlyban (295 gramm) a 2,5 hüvelykes, külső merevlemezekhez vagy a vaskosabb tokba bújtatott okostelefonokhoz hasonló. A kisebb modell picit rövidebb (120 mm) és könnyebb (245 gramm).

Mindkettőn két, készülékek töltésre használható USB csatlakozó van, saját akkumulátoruk pedig micro USB-n keresztül táplálható. Az egyszerű dobozban csak egy rövidke, pár centiméteres USB-micro USB kábelt találtunk. Nem szedtük szét a Runnert, ezért megerősíteni nem tudjuk, de az FSP információi szerint minőségi, Samsung cellákat használtak benne, amelyek több mint ötszáz töltési ciklust kibírnak. Az aktuálisan tárolt energiáról négy LED ad visszajelzést, tehát hozzávetőlegesen tudhatjuk, hányadán állunk a tartalékokkal.

Az FSP Runner érdekessége, hogy elég komoly töltőáramot ad. Két, töltésre használható USB csatlakozója közül az egyik (USB1) akár 2,4 amperes áramerősségre is képes, a másik pedig (USB2) 1,5 ampert tud, tehát az is eléri a komolyabb gyári telefontöltőkre jellemző szintet. Az olyan, nagyobb kapacitású pakkoknál, mint a mi közel negyven wattórásunk, problémát szokott jelenteni a mobil energiatár gyakran 10-12 órás feltöltési ideje. Az FSP akár 2,5 amperes töltést is megenged, így hat óránál rövidebb töltési időt ígérnek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés