Hirdetés

Fehér Toshiba komoly társaságban

Hirdetés

Hőmérséklet, zaj, akkumulátor

A viszonylag alacsony fogyasztású és hőtermelésű, 45 nm-es processzor és a chipkészletbe integrált grafikus mag hűtés szempontjából nem jelent különösebb kihívást még a viszonylag kicsi, 13,3”-os laptopok számára sem. Ennek megfelelően 22 fokos szobahőmérsékletnél, nyugalmi állapotban a Portégé M800 meglehetősen hűsen és csendben tette a dolgát. Felülete a touchpad környékén volt a legmelegebb, hangja pedig 20 dB környékén mozgott.

Leterhelve a CPU-t, magjainak hőmérséklete a kiindulási 45 fokról azonnal 56-ra ugrott. Nem telt el egy perc, és már 70-nél tartottak, amikor aktiválódott a hűtés következő, durván 28 dB-es szintje. Így már félórás hajtás alatt sem melegedtek tovább 73-74 foknál, miközben a winchester 36 fokos hőmérséklete 39-ig kúszott fel. Körülbelül 30 perc elteltével után ölbe vettük a gépet, ami így nem lett hangosabb, de processzormagjai 20 perc alatt további 3 fokot, merevlemeze pedig egyet melegedett. A teszt befejeztével az M800 házán csak pár helyen mértünk 40 fok körüli értéket.

Akkumulátoros méréseinknél nem számítottunk világbajnok eredményre. Ugyanis emlékeztünk, hogy a Satellite A300 egy picivel nagyobb teleppel kevesebb mint három és fél órát bírt nyugalmi állapotban. Ezt a szintet hozta az M800-is, ha filmnézésre kerül sor, akkor a két és fél órás mozizás végén még a stáblistát is végignézhetjük. Az A300-nál a filmes idő a nyugalmi 70%-a volt, most a GPU-s gyorsítással ez az arány úgy 9%-ot javult, ami nem valami sok, ráadásul ebben már benne van a kisebb monitorból adódó előny is. Teljes CPU-terheléssel majdnem sikerült elérni a másfél órát.

A kis telep töltése nem tartott túl sokáig. Bekapcsolt és kikapcsolt géppel is pár perccel kevesebb mint két óra alatt végeztünk. Eközben a konnektoros mérővel a töltő maximumának megfelelő 80 wattot mértünk. Akkutöltés nélkül a gép nyugalomban 19-20, csúcsra járatva 43-46 wattot fogyasztott.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés