Hirdetés

2019. március 20., szerda

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Szórakozás kint és bent

Ebben a változékony időben szabadtéri és szobai szórakozásra csábító hardvereket, notebookokat és kütyüket gyűjtöttünk össze.

Gamer notebookok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Folytatva múlt heti, játékosoknak szánt összeállításunkat, az USAnotebook kínálatából most két Dell notebookot emelnénk ki, amelyek már az új Inspiron G család tagjai. A sorozat kisebbik tagja a G3, amely esetünkben 319 980 forintos árával tulajdonképpen a belépőszintet képviseli – ez nagyjából az az árszint, ami alá jelentősen már csak olyan hardverrel lehet befutni, aminél komolyabb kompromisszumokat kell kötni a futtatható programok listájánál vagy a grafikai beállításoknál. A szóban forgó Inspiron G3-3579 egy új, hatmagos Core i7-8750H processzorra épül, amely 2,2 GHz-es alapfrekvenciával és 45 wattos TDP-vel rendelkezik, és ennél az összeállításnál 8 GB RAM és 256 GB-os SSD egészíti ki. Amennyiben ez utóbbi kevésnek bizonyulna például a Steam könyvtár tartalmának tárolására, akkor a gép elég könnyen bővíthető 2,5”-es HDD-vel, vagy megvásárolhatjuk például 128 GB-os SSD és 1000 GB-os HDD kombóval is, 325 890 forintért.


[+]

Ami a másik két fontos komponenst illeti, a kijelző egy Full HD felbontású, 15,6”-es IPS panelre épül, míg a grafikus kártya szerepét egy GTX 1050 Ti tölti be, 4 GB dedikált memóriával. A közepesen méretes, 380 x 258 x 23 mm-es gép 2,5 kg tömegű és magyar kiosztású, háttérvilágítással is rendelkező billentyűzetet kapott, csatlakozókból viszont kicsit szegényes a kínálat, mert csak két USB 3.1 csatlakozó került rá – igaz, ebből az egyik egy 10 Gbps sebességet kínáló, Gen2 változat. Ezen felül még kártyaolvasó, HDMI, Bluetooth, Gigabit Ethernet és 802.11ac-s Wi-Fi adapter áll rendelkezésre, Bluetooth 5.0-val, illetve ujjlenyomat-olvasóval kombinálva.


[+]

A G3 fölött helyezkedik el a G5 család, amelyből egy combosabb, már GTX 1060 6 GB-os GPU-val és Core i7-8750H-val szerelt változat 440 890 forintért lehet a miénk – ezért az árért egyébként egy teljesen jól használható, 256 GB-os SSD-ből és 1 TB-os HDD-ből álló háttértár-kombinációt, illetve 16 GB DDR4-2666 memóriát is kapunk. A kijelző itt is 15,6”-es és Full HD IPS panelre épül, a nagyobb méretű, 389 x 375 x 25 mm-es házon pedig csatlakozóból is több van, ugyanis itt már kapunk három darab USB 3.1 Gen1 portot, negyedikként pedig egy TB3-képes Type-C konnektor is rendelkezésre áll. A többi, általánosnak mondható körítés is megvan, így magyar kiosztású, háttérvilágításos billentyűzet, HDMI, Gigabit Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth és ujjlenyomat-olvasó is rendelkezésre áll. Valamennyi említett Inspiron G notebookra 3 év a garancia


[+]

Áttérve az ASUS kínálatára, a Foramaxnál a jól ismert GL553 az, ami most akciósan pont becsúszott a 300 000 forintos határ alá, és ezért a pénzért a régi jó ismerős Core i7-7700HQ + 1050Ti kombót kínálja 8 GB RAM-mal, 1 TB-os merevlemezzel, DVD-íróval, 15,6”-es Full HD kijelzővel és a megszokott ROG-os dizájnnal. A 383 x 255 x 30 mm-es házon itt is háttérvilágításos, magyar kiosztású billentyűzet várja a felhasználót, és kapunk összesen négy USB portot is (1 db 2.0, 3 db 3.1, közülük egy Type-C).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Júliust lezáró ajánlatok

  Ismét eltelt egy hét... Friss ajánlónkba két csokor monitor, néhány notebook és különböző hardverkomponensek kerültek.

 • Új hónap, új ajánlatok

  Augusztus elejének örömére számítógépházakat, monitorokat, kis bluetooth-os hangszórókat és notebookokat válogattunk össze.

 • Dinnyeérlelő ajánlatok

  Ezen a héten processzorok, gamer perifériák, noteszgépek, házak és még Threadripperre készült hűtő is került ajánlónkba.

 • Hardverek tűzijátékkal

  A hosszú hétvégére extra mennyiségű notebookkal, grafikus kártyákkal, monitorokkal és kiegészítőkkel készültünk.

Előzmények

 • Ajánlatok nyár közepére

  Árcsökkenés ígéretével érkező grafikus kártyákat, játékokhoz tervezett kiegészítőket, notebookokat gyűjtögettünk össze.

 • Júliusi ajánlatok

  A következő héten már tényleg belecsapunk a nyárba – ehhez pedig akciós notebookok, PC-k és komponensek is kellhetnek.

 • Ajánlatok a hosszú nappalokra

  A nyári napforduló után ismét akciós notebookok, monitorok, grafikus kártyák és kiegészítők kerülnek terítékre.

 • Szuper ajánlatok a hétre!

  Csupa érdekes termék került heti válogatásunkba, köztük tévék, audioeszközök, lejátszók és monitorok is.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.