Hirdetés

2019. május 23., csütörtök

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Új hónap, új ajánlatok

Augusztus elejének örömére számítógépházakat, monitorokat, kis bluetooth-os hangszórókat és notebookokat válogattunk össze.

Gépépítés


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Kezdő gépépítők gyakran nem fordítanak kellő figyelmet a számítógépház kiválasztására. Sok esetben ez az utolsó elem a listán, és mire ideáig eljutnak, nem marad pénz a büdzsében egy normális modellre, hogy aztán a legolcsóbb, nyeklő-nyakló, a hűtést, a kulturált kábelvezetést nem segítő, sorjás élű viskóba kelljen a drága komponenseket elrejteni. Aki szeretné az ilyen kellemetlenségeket elkerülni, az tehát figyeljen oda a házra is – a Cooler Master Masterbox MB600L optikai meghajtó beépítését is lehetővé tévő kerettel például 13 690 forint, ami a többi hardver árát figyelembe véve tényleg nem nagy összeg, és nem lesz akadálya annak, hogy az akrilüveg oldalfal mögött jól nézzen ki a kétkamrás belső térben összerakott konfiguráció.


[+]

Ez az ATX, microATX és Mini-ITX lapokkal kompatibilis ház mérete 464 x 212 x 455 mm, és az egyetlen 5,25”-es hely mellett még egy 2,5”-es, illetve két kombinált 3,5”/2,5”-es helyet alakítottak ki benne. A szellőztetésről alapból egy hátra telepített, 12 cm-es ventilátor gondoskodik, ezt kiegészíthetjük elöl két 12/14 cm-es példánnyal, vagy ugyanide szerelhetünk akár egy 280 mm-es vízhűtés-radiátort is. A kábelezés elvezetésre az alaplapi tálca mögött 15-23 mm hely áll rendelkezésre, a processzorhűtő esetében 160 mm-es maximális magassággal számolhatunk, videokártyából pedig maximum 400 mm hosszút építhetünk be.


[+]

A 15 770 forintba kerülő MasterBox TD500L érdekessége a „gyémántmintás” felület, amelyből jutott a keretébe süllyesztett előlapra és az akrilüveg oldalfalra is. Ezek mögött egy kétkamrás belső teret találunk, mely ATX, microATX és Mini-ITX lapok, illetve hét bővítőkártya fogadására képes, és 2-2 darab 2,5”-es illetve 2,5”/3,5”-es foglalatot alakítottak ki benne. Az előlap tetején két USB 3.0 kivezetés és hangcsatlakozók várják a kábeleket, 12 vagy 14 mm-es ventilátorokat pedig elölre, felülre és hátulra telepíthetünk, de elöl és hátul radiátorok is elférnek. Ebben a 493 x 217 x 468 mm-es házban 165 mm magas hűtőknek és 410 mm-es grafikus kártyáknak van hely.


[+]

15 820 forintért vehető meg a MasterBox MB510L ház, melynek előlapja karbonszálas dizájnt kapott, felülre pedig itt is két USB 3.0 és a hangcsatlakozók kerültek. Az előlap oldalainál elhelyezett szellőzők mögé három 12 vagy két 14 cm-es ventilátor, vagy ennek megfelelő méretű radiátor szerelhető, de van hely felül és hátul is légkavarók, illetve hőleadók számára. Ennek a háznak a külső mérete 496 x 217 x 468 mm, belül pedig a TD500L-hez nagyon hasonló specifikációkkal találkozhatunk, de ebbe már szükség esetén hat darab 2,5”-es meghajtó is telepíthető.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Dinnyeérlelő ajánlatok

  Ezen a héten processzorok, gamer perifériák, noteszgépek, házak és még Threadripperre készült hűtő is került ajánlónkba.

 • Hardverek tűzijátékkal

  A hosszú hétvégére extra mennyiségű notebookkal, grafikus kártyákkal, monitorokkal és kiegészítőkkel készültünk.

 • Vissza az iskolába

  A "back-to-school" időszak örömére kijelzők és notebookok kerültek összeállításunkba, de a szórakozásról sem feledkeztünk meg.

Előzmények

 • Júliust lezáró ajánlatok

  Ismét eltelt egy hét... Friss ajánlónkba két csokor monitor, néhány notebook és különböző hardverkomponensek kerültek.

 • Szórakozás kint és bent

  Ebben a változékony időben szabadtéri és szobai szórakozásra csábító hardvereket, notebookokat és kütyüket gyűjtöttünk össze.

 • Ajánlatok nyár közepére

  Árcsökkenés ígéretével érkező grafikus kártyákat, játékokhoz tervezett kiegészítőket, notebookokat gyűjtögettünk össze.

 • Júliusi ajánlatok

  A következő héten már tényleg belecsapunk a nyárba – ehhez pedig akciós notebookok, PC-k és komponensek is kellhetnek.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.