2019. február 17., vasárnap

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Ajánlatok nyár közepére

Árcsökkenés ígéretével érkező grafikus kártyákat, játékokhoz tervezett kiegészítőket, notebookokat gyűjtögettünk össze.

Grafikus kártyák


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Ezúttal nem akciók, hanem titkos tippek érkeztek a PCX.hu háza tájáról, melyek bizonyos grafikus kártyák árának a következő héten várható csökkenéséről szólnak. A szóban forgó VGA-k az ASUS gyártmányai, és az AMD Radeon RX 570 és 580 GPU-ra épülnek, melyek a Vega megjelenése ellenére még egy ideig a kínálatban maradnak.


[+]

A pletykák szerint a család alsóbb régióiban az Expedition RX570 OC 4GB változat az egyik, amelynél kedvezőbb árat várhatunk – az 570-es GPU-ra itt egy két ventilátorral dolgozó, 55 °C-os hőmérsékletig passzív hűtés került, az OC rövidítést pedig egy viszonylag szerény, kétfokozatú gyári túlhajtással érdemelte ki a kártya, aminek köszönhetően Gaming üzemmódban 1256, OC üzemmódban pedig 1266 MHz-es Boost órajelre számíthatunk tőle. A VGA-ra pakolt GDDR5 memória mérete 4 GB, kimenetből pedig egy HDMI 2.0b, egy DisplayPort 1.4 és egy DVI-D áll rendelkezésre.


[+]

Feljebb lépve a családok között, az immáron ROG Strix szériába tartozó, de szintén RX 570-re és 4 GB GDDR5 memóriára épülő ROG Strix RX570 4GB a következő, melynél árcsökkentést várunk – itt már DirectCU II hűtésnek, illetve két DVI-D kimenetnek örülhetünk. Nem OC-s kártyáról lévén szó a Boost órajel Gaming fokozatban 1244 MHz, OC fokozatban pedig 1254 MHz. Aki ennél többre vágyna, az ellenőrizze majd az O4G végződéssel jelölt változatot, melynél a Gaming mode 1300, az OC mode 1310 MHz-et jelent.


[+]

Áttérve a komolyabb, RX 580-as GPU-t használó ajánlatokra, az ASUS Dual szériájából a 4 GB-os OC, illetve a 8 GB-os sima és OC-s modell az, aminél árcsökkentés várható. Ezek közös tulajdonsága a két ventilátorra épülő hűtőrendszer, amely itt is félpasszív üzemmóddal rendelkezik, illetve a bőkezű csatlakozókínálat, amely egy DVI-D kivezetés mellett két-két DisplayPort 1.4-et és HDMI 2.0b-t is tartalmaz. Az órajelek az OC-s modelleknél üzemmódtól függően 1360, illetve 1380 MHz, míg a „sima” 8 GB GDDR5 memóriát tartalmazó változatnál 1340, illetve 1360 MHz állítható be.


[+]

Végül, de nem utolsósorban a ROG Strix széria RX 580-at és 8 GB GDDR5 memóriát használó tagjánál is csökkenni fog az ár. Ez a kártya már háromventilátoros hűtést kapott, félpasszív üzemmóddal, FanConnect II-vel (amivel a házba szerelt légkavarók fordulatszámát a kártya igényeihez passzíthatjuk), és persze Aura Sync kompatibilis fényekkel. Nem OC-s modellről lévén szó, a Boost órajelek konzervatívabbak (1340/1360 MHz, beállítástól függően), csatlakozóból viszont teljes a kínálat, hiszen egy DVI-D mellé két HDMI és két DisplayPort jár.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Szórakozás kint és bent

  Ebben a változékony időben szabadtéri és szobai szórakozásra csábító hardvereket, notebookokat és kütyüket gyűjtöttünk össze.

 • Júliust lezáró ajánlatok

  Ismét eltelt egy hét... Friss ajánlónkba két csokor monitor, néhány notebook és különböző hardverkomponensek kerültek.

 • Új hónap, új ajánlatok

  Augusztus elejének örömére számítógépházakat, monitorokat, kis bluetooth-os hangszórókat és notebookokat válogattunk össze.

 • Dinnyeérlelő ajánlatok

  Ezen a héten processzorok, gamer perifériák, noteszgépek, házak és még Threadripperre készült hűtő is került ajánlónkba.

Előzmények

 • Júliusi ajánlatok

  A következő héten már tényleg belecsapunk a nyárba – ehhez pedig akciós notebookok, PC-k és komponensek is kellhetnek.

 • Ajánlatok a hosszú nappalokra

  A nyári napforduló után ismét akciós notebookok, monitorok, grafikus kártyák és kiegészítők kerülnek terítékre.

 • Szuper ajánlatok a hétre!

  Csupa érdekes termék került heti válogatásunkba, köztük tévék, audioeszközök, lejátszók és monitorok is.

 • Ajánlatokkal nyit a nyár

  Az első, már valóban nyári hétvégére néhány felújított notebookot, akciós monitort és alaplapot gyűjtöttünk össze.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.