Hirdetés

Munkára való Dell Latitude notebookok

Hirdetés

Értékelés

Szerintünk kifejezetten jól sikerült a Latitude 5000-es széria, örülünk neki, hogy a Dell nem az olyan divatos tulajdonságokra koncentrált, mint a vékonyság vagy a csinos külalak, hanem a munkagépeknél tényleg fontos paraméterekre. Így aztán masszív gépházat kaptunk megfelelő összeszerelési minőséggel, ami nem horpad, nem hajlik túlzottan, és megfelelő mennyiségű csatlakozó van rajta.

Elsőrangúak a beviteli eszközök, legalábbis a billentyűzet és a touchpad, mert a Dell pöcökegérben sosem volt jó, és szerintünk most sem az. Az alap kijelzőkkel nem voltunk maradéktalanul elégedettek, azért a 12,5 hüvelykes méreten még elfogadható az 1366x768 pixel, de 14 hüvelykre illene legalább 1600x900 pixel és persze 2015-ben már jó lenne IPS panellel indítani, bár legalább opcionálisan elérhető a jobb kijelző.

Hardver tekintetében is nagyszerű a Latitude 5000-es család. A negyedik generációs Core i processzorokat rövidesen váltja az ötödök generáció, a hűtést úgy kalibrálták, hogy a melegedés ne fogja vissza a CPU-t, és gondoltak az egyes komponensek bővíthetőségére is. Sajnos az árral viszont baj van most, hogy a dollár árfolyama magasra kúszott. Ez a probléma viszont nem csak a Dell üdvöskéit, hanem a HP ProBook 600-as és a Fujitsu Lifebook E sorozatos konkurenseket is érinti, a ThinkPad L sorozata pedig alig kapható nálunk.

Még a legalapvetőbb Latitude E5250 és E5450 konfiguráció is legalább 260 000 forintba kerül Ubuntu Linux operációs rendszerrel, ha pedig komolyabb processzort, rendes mennyiségű RAM-ot, esetleg SSD-t és jobb monitort is szeretnénk, akkor bizony százezer forinttal többet kell kifizetnünk, a csúcskonfigurációk ára pedig átlépi a négyszázezer forintot. A Dell Latitude 5000-es notebookjainak nagyszerű minőségét, kiváló felszereltségét, komoly teljesítményét és konkurensekhez mérhető árazását figyelembe véve ajánlott címet adunk nekik.


Dell Latitude 12 5000 (E5250) notebook
Dell Latitude 14 5000 (E5450) notebook

rudi

A Dell Latitude 5000 notebookokat a Dell hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés