Hirdetés

Munkára való Dell Latitude notebookok

Belső

Belül is a célszerűség, és nem a divatosság dominál az ötezres Latitude-oknál. A komor, fekete színt semmi nem dobja fel vagy töri meg, a zsanér viszont 180 fokban nyílik, értelemszerűen nem takarja el a hátsó csatlakozókat, és mozgatása egy kézzel is megy, nem kell lefogni az alsó részt. A kijelző természetesen matt felületű, alapból mindkét modellnél 1366x768 pixeles, TN+film paneles. A 12,5 hüvelykes E5250-nél 1920x1080 pixeles, Gorilla Glass-sal védett IPS panel a másik alternatíva, ami viszont érintésérzékeny és fényes felületű. A 14 hüvelykes E5450 is kérhető fényes, érintős, Gorilla Glass-os, Full HD-s IPS panellel, de itt a nagyobb felbontás elérhető matt felülettel, védőüveg és érintéses kezelés nélkül is.

Közvetlenül a kijelző alsó pereméhez tolva találjuk a billentyűzetet. Itt sem cicomázták túl a dolgokat, a szigetes gombsorok egy külső panelen ülnek, nincsenek integrálva a felső burkolatba, így sokkal könnyebben végrehajtható az esetleges csere, ráadásul mind a két modell ugyanazt a megoldást használja.

Hirdetés

Ennél is lényegesebb, hogy kifejezetten jó nyomáskomforttal, elfogadható nyomásúttal és határozott nyomásponttal bír a klaviatúra. Nagyjából rendben van az elrendezése is, valószínűleg nem kell majd nyomorítani a magyar változat ékezetes karaktereihez tartozó billentyűket. Egyedül a kurzormozgatók és a mellettük lévő PageUp, PageDown páros lett laposabb, de szélességük teljes, viszont sajnos a Home és End funkció számára nem maradt külön gomb. Az alapmodell nem háttérvilágításos, de kérhetünk kétfokozatú megvilágítással ellátott verziót is.

Pöcökegeret csak a nagyobb, E5450-be kérhetünk, az E5250-be nem. Dell hagyományokhoz híven kék a pereme és nekünk sok-sok ThinkPad után kissé idegennek hat a kezelése, ugyanis az átlós mozdulatokhoz a függőlegesnél és a vízszintesnél valamivel nagyobb erő kell, ami íves mozdulatoknál hullámzást okoz. Dicséretes, hogy három valódi gomb tartozik hozzá, viszont ezek túl rövid úton járnak, nehezen tapintható ki, hogy melyiket érintjük éppen, és billenésük sem a legjobb.


Latitude 14 5000 – E5450 billentyűzet pöcökegérrel

Sokkal jobban meg voltunk elégedve a nagy felületű és kellemes tapintású touchpaddel. Ehhez már csak két gomb tartozik, de bőven elég is ennyi, és nagy örömünkre szeparálva vannak az érintőfelülettől, ráadásul mozgásuk is rendben van. A touchpad körül elterülő érintőfelület nagy kiterjedésű és komor, az E5450 esetében kisé kopogósabbnak, olcsóbbnak éreztük, mint az E5250-nél. Mindkettőn van csúszásgátló felület, de nekünk úgy tűnt, hogy a kisebb gépen ez vastagabb. A jobb alsó sarokban találjuk az ujjlenyomat-olvasót, ami lényegében kötelező tartozéka a vállalati notebookoknak.


Latitude 12 5000 – E5250 billentyűzet pöcökegér nélkül

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés